cover image
Egyéb
Utánpótlás
Női

Junior női válogatott: megy a munka Martfűn

2015. július 3. 11:35

Hiába a kánikula, hiába a hamisítatlan nyár, a női junior válogatott megkezdte a felkészülést a meridai világbajnokságra.

A magyar válogatott augusztus 17. és 23. között játszik a mexikói világbajnokságon, a mieink csoportjában Új-Zéland, Dél-Afrika és Brazília lesz, azaz a nehezebb feladatok majd a kieséses szakaszban következnek. (A vb csoportjairól - melynek sorsolását Budapesten tartották - itt írtunk.)

A sokra hivatott magyar lányok elkezdték a felkészülést vasárnap, méghozzá a mindig remek házigazdaként vizsgázó Martfűn.

"Vasárnap óta vagyunk Martfűn, itt kezdtük meg a felkészülésünket a világbajnokságra. Ezen a héten elsősorban a fizikális képzésen, illetve az eddig lefektetett taktikai alapok rögzítésén van a fő hangsúly" - tudtuk meg Petrovics Mátyás szövetségi edzőtől.

edzesmartfu.JPG "Nagyon jó körülmények között tudunk edzeni, és miután minden helyben van, ezért csak a vízilabdára tud mindenki koncentrálni. Napi szinten négy órát töltenek a lányok vízben, mellette futás és minden délután konditermi edzés szerepel a programunkban. Sok gyakorlást igényelnek az új játékszabályok által kialakult változások, de láthatóan mindenki élvezi az 5 az 5 elleni játékot. Fizikálisan is nagyobb igénybevételt jelent majd ez, a felkészülési programunkba ezt is bekalkuláltuk. Itt vasárnapig edzünk majd, utána Budapesten folytatódnak az tréningek" - tette hozzá a kapitány.

A magyar válogatott kerete: 

Kapusok:

Doroszlai Vanda (BVSC-Zugló) – születési év: 1995
Kiss Alekszandra (UVSE) – 1996

Mezőnyjátékosok:

Azumah Franciska (UVSE) – 1995
Farkas Tamara (Szentes) – 1998
Gurisatti Gréta (Dunaújvárosi Főiskola) – 1996
Hertzka Orsolya (UVSE) – 1998
Horváth Brigitta (Dunaújvárosi Főiskola) – 1996
Kuna Szonja (UVSE) – 1997
Leimeter Dóra (BVSC-Zugló) – 1996
Máté Zsuzsanna (BVSC-Zugló) – 1996
Sikter Diána (UVSE) – 1995
Szilágyi Dorottya (Dunaújvárosi Főiskola) – 1996
Tamás Viktória (BVSC-Zugló) – 1997
Tóth Csenge (Szentes) – 1998
Varga Viktória (AVUS-BVSC-Zugló) – 1997

Edzők: Petrovics Mátyás, Győri Eszter, Tóth Andrea
 
-ds-
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Női junior válogatott
női junior válogatott
junior válogatott
petrovics mátyás