Egyéb

Vizes vb 2021, 2023: előzetes egyeztetések

2015. július 1. 12:40

Lausanne-ban tárgyaltak előzetesen azon országok sportvezetői, amelyek potenciális megrendezői lehetnek a 2021-es és 2023-as FINA világbajnokságnak és masters világbajnokságnak.

Az Egyesült Arab Emírségek-beli Abu Dhabi, az argentin főváros, Buenos Aires, a katari Doha, a japán Fukuoka és Tokió, a törökországi Isztambul és a kínai Nanjing érdeklődik intenzíven a megrendezést iránt, nekik mutatták be a FINA illetékesei, milyen gazdasági feltételeknek kell megfelelni, milyen marketing-tevékenységre van szükség, melyek a szállás- és közlekedést érintő elvárások, hogyan zajlik a televíziós közvetítés, milyen előírásoknak kell megfelelni a digitális platform terén, és hogyan zajlik majd a rendező város kiválasztása.

"A FINA világbajnokság a világ egyik legfontosabb és legnézettebb sporteseménye, amely hatalmas médiafigyelem mellett zajlik, szurkolók milliárdjai követik az eseményeket öt kontinensen. Az, hogy ennyire érdeklődnek a rendezés iránt, mutatja az esemény erejét. A vizes sportok továbbra is minőségi brandet képviselnek" - mondta Cornel Marculescu, a FINA ügyvezető igazgatója.

Ott volt Lausanne-ban Vladimir Leonov, a Tatár Köztársaság sportminisztere is, aki a közelgő, 16. világbajnokságról ejtett szót, amelyet Kazanyban rendeznek július 24. és augusztus 9. között.

Október 26-ig a rendezésre kandidáló városoknak előzetes szándéknyilatkozatot kell tennie. November 8-án, Dubajban ülésezik majd a FINA Büró, a prezentációk után ott hirdetnek majd győztest mindkét vb tekintetében.

A kazanyi után 2017-ben Budapesten, 2019-ben pedig a dél-koreai Kvangdzsuban lesz a világbajnokság, itt zajlik idén az Univerisade.
Vízilabda hírek
fina
vb 2021
vb 2023