cover image
Egyéb

Vodafone-kupa: jön az ötödik – Szivós Mártonnal

2015. június 30. 15:28

A Margitszigeten ismét Vodafone-kupa a nyár közepén, a jövő héten - a világbajnoki felkészülés jegyében. A főtámogató meghosszabbította a szerződését a Magyar Vízilabda Szövetséggel.

Dr. Kemény Dénes, az MVLSZ elnöke és dr. Beck György, a Vodafone elnöke a szövetség székházának tetőteraszán, kellemes környezetben írta alá az újabb egy évre szóló támogatói szerződését. Az együttműködés jő ideje sikeres, 2007 óta töretlen, de Beck György korábban más vállalatok vezetőjeként 1995 óta áll kapcsolatban ilyen tekintetben a vízilabdasporttal, azaz ő is ünnepel ezzel a megállapodással, húsz év az húsz év. Ráadásul páratlanul sikeres volt ez az időszak a sportág számára – szerencsére a Vodafone számára a legutóbbi üzleti év is, ez teszi lehetővé és zökkenőmentessé a folytatást.

A keddi eseményen a Vodafone elnöke azt mondta, minden támogatónak ilyen húsz évet kíván. Kemény Dénes megköszönte az együttműködést, majd röviden beszélt a magyar válogatottak nyaráról. Szerinte hektikusra sikeredett a bergamói Világliga Szuperdöntő, de az ott gyengébben szereplő válogatottak többet fejlődhetnek az elkövetkezendő hetekben, mint azok, akik eredményesebbek voltak. Ez jó hír a férfiválogatottnak és szurkolóinak.

„Hat esélyünk van még a nyáron, két válogatottunk az Universiadén, a junior válogatottjaink a világbajnokságokon és persze felnőtt-válogatottaink a kazanyi világbajnokságon bizonyíthatnak. Azt gondolom, a hat esélyből minimum négyben meglesz az érem, és mint ahogy elég gyakran arany is van köztük, most is bizakodó vagyok, hogy ez összejön” – mondta Kemény Dénes.

watch?v=_SXd14Mb4D4&feature=youtu.beA sajtótájékoztató másik apropója a július 9. és 11. között zajló Vodafone-kupa volt, Beck György fontos információt közölt, nevezetesen a 3500 jegyből jócskán fogyott már, így ideje igyekezni, aki esetleg még szeretne jegyet váltani.

vodakupa2_.JPGBenedek Tibor szolgáltatta a meglepetést a keddi sajtóeseményen, ugyanis bejelentette, hogy visszahívta a keretbe Szivós Mártont, aki kimaradt a nyári Világliga- és világbajnoki keretből, nem is volt ott Bergamóban, ahol hatodik lett a csapat.

A kapitány azt mondta, nem ígérte, hogy mindig helyes döntést fog hozni a négy év alatt, és most korrigál is. Salamon Ferenc marad ki a csapatból a következő időszakban, Benedek Tibor külön kihangsúlyozta, nem személyi döntés, nem is arról szól, hogy az OSC játékosa rosszul teljesített volna, a döntés szerkezeti okok miatt született meg – Varga Dániel kerül vissza a rosszkéz oldalra.

Madaras Norbert, a csapat kétszeres világbajnoka a sajtótájékoztatón elmondta, üdvözli a kapitány döntését – mindannyian bíznak abban, hogy a váltás eredményre vezet a későbbiekben.
 
Vodafone-kupa, a program: 

Július 9., csütörtök: 

Olaszország-Spanyolország, 17.30
Magyarország-Ausztrália, 19.30

Július 10., péntek: 
Olaszország-Ausztrália, 17.30
Magyarország-Spanyolország, 19.30

Július 11., szombat: 
Strandvízilabda bemutató-mérkőzés, 12.00
Magyarország-Ausztrália női válogatott mérkőzés, 13.00
Régiók csatája gyermekmérkőzés, 14.30
U20-U18 férfi utánpótlás-válogatott mérkőzés, 16.00

Ausztrália-Spanyolország, 17.30
Magyarország-Olaszország, 19.30
 
A Vodafone-kupára itt lehet jegyet vásárolni.

Ne feledjük azonban, hogy a magyar válogatott pénteken Tatabányán lép fel, ahol a szlovák válogatottal játszik mérkőzést egy gálameccs után - erről itt írtunk.
Vízilabda hírek
Vodafone 2015
vodafone
Vodafone-kupa
beck györgy
kemény dénes
Benedek Tibor