cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Látszott, ki van játékban, avagy nyertek a hollandok

2015. június 27. 21:33

A víz is hideg volt, a meccs is „hideg”, avagy a magyar női válogatott a házigazda ellen 14–10-es vereséget szenvedett. A Világliga bronzérmese játékban van, ez látszik, a mieinknek kell még idő a ritmus felvételéhez.

Hogy mi volt a különbség a holland és a magyar válogatott között?

Voltaképpen egyszerű a válasz: az egyik játékban van, a másik még csak most kezdett.

Nem nehéz kitalálni, melyikre melyik állítás az igaz.

Hollandia – köszönhetően a sikeresen megvívott selejtezőnek – hetek óta meccseket játszik, ott volt a sanghaji Világliga Szuperdöntőjében, sőt ott bronzérmet szerzett.
A mieink négy hete kezdték a felkészülést, tegnap a görögök ellen játszották a nyár első mérkőzését, amelyet 13–12-re megnyertek.

Az utrechti torna második napján is jól kezdett csapatunk (amelyben ezúttal Gangl Edina, Czigány Dóra és Kisteleki Hanna nem volt beírva), 3–1-re vezetett, ám fokozatosan vette át az irányítást az ellenfél, és a második negyedet már 8–4-gyel zárta. A kapunkban két és fél negyedik a dunaújvárosi Kasó Orsolya állt, őt aztán a Szentes játékosa, Bolonyai Flóra váltotta. Előnyt tartotta a házigazda, amely végül 14–10-re nyert.

„Az eredmény a játék képe alapján reális – fogalmazott Merész András szövetségi kapitány. – Védekezésben gyakoroltunk különböző védekezési formákat, amelyek közül az egyik most nagyon nem ment. Támadásban rengeteg volt a rossz passz, volt nyolc-kilenc olyan szituáció, amely során hibáztunk, és ebből fordultak, majd gólt lőttek a hollandok. Az eredmény elsősorban ide vezethető vissza. A hideg víz nekik is hideg, nem is akarom erre fogni, de az kétségtelen, a dermedt ujjak nem feltétlen segítik a támadást… A védekezés próbáljuk elsősorban gyakorolni, mint mondtam, ma az egyik variáció nem működött, majd elemezzük.”

A torna zárónapján a Világliga Szuperdöntőjében szintén résztvevő, sőt ott negyedik helyen záró Kína lesz a mieink ellenfele – s ne feledjük, ellene jövő vasárnap Debrecenben tévémeccsen (Digi Sport) is összecsap majd a csapat! És akkor a kegyetlen fontos vb-meccsről még nem is szóltunk...

Eredmény – Női nemzetközi torna, Utrecht
Hollandia–Magyarország 14–10 (4–3, 4–1, 4–3, 2–3)
A magyar gólszerzők:
Keszthelyi R. 2, Menczinger K. 2, Takács O. 2, Antal D., Máté Zs., Garda K., Csabai D.

Kína–Görögország 10-11

További program
Július 28., vasárnap

Magyarország–Kína, 10.30
Hollandia–Görögország, 12.00


A NŐI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE A HOLLANDIAI TORNÁN

Kapusok
Bolonyai
Flóra (Hungerit-Szentes), Gangl Edina (UVSE-Centrál), Kasó Orsolya (Dunaújvárosi Főiskola)

Mezőnyjátékosok
Antal
Dóra, Illés Anna (mindkettő Berkeley), Bujka Barbara (Szentes), Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella (mind UVSE), Czigány Dóra (ZF-Eger), Garda Krisztina, Menczinger Kata (mindkettő Dunaújváros), Kisteleki Dóra, Máté Zsuzsanna, Takács Orsolya (mindhárom BVSC-Wáberer Hungária-Zugló)

– a.z. –



Vízilabda hírek
Női válogatott
Merész András
utrecht