cover image
Egyéb

Sport Legyen a Tied! – ezúttal Debrecenben

2015. május 29. 18:19

Az országjáró rendezvénysorozat ezúttal is igazolta létjogosultságát. A Magyar Vízilabda Szövetség standjánál nagy volt a sor, hiába, no, népszerű a sportág, a gyerekeket is érdekli a póló.

A Sport Legyen a Tied! program Debrecenbe érkezett!

Korábban Tatabányán, Vácon, Szombathelyen, Békéscsabán és Kecskeméten is „megmutatta” magát, mondani sem kell, nem kis sikerrel.

Az idén januárban megtervezett, majd áprilisban útjára indított program három fő elemre épül. Az első ezek közül a 20 nagyvárosban megrendezésre kerülő programsorozat, amely most Debrecenben mutatta meg létjogosultságát. A helyszínre érkező általános iskolás gyerekek 25 különböző sportággal ismerkedhetnek meg, melyek magját a 16 kiemelt sportág és az öt látvány-csapatsportág jelenti.

A program második elemeként a 2015/16-os tanév őszi félévében további 230 esemény valósul meg köznevelési intézményekben. A sportágak bemutatását itt a helyben működő és elérhető sportegyesületek, illetve sportszervezetek végzik majd.
A Sport Legyen a Tied! program harmadik és talán legfontosabb eleme, hogy mintegy ezer iskolában – a sportági szakszövetségek szakembereinek segítségével kiválasztott – sportág specifikus eszközök kerülnek kihelyezésre, 500 millió forint értékben.

A program kettős célt szolgál: egyrészt a szervezők valamennyi járásban elősegítsék a gyermekek mozgásban gazdag, egészséges életmódját, másrészt közelebb hozzák őket azokhoz a sportszervezetekhez, amelyek hosszú távon biztosítják a gyermekek sportolási lehetőségét, akár igazolt, egyesületi keretek között, ezzel növelve a sportágak utánpótlás bázisát.

A vízilabda sportág is képviselte magát az eseményeken. A városokban működő vízilabda-szakosztályok edzői, versenyzői fogadták az érdeklődő gyerekeket az MVLSZ standjánál, ahol szórólapot és vízilabda matricát kaphattak, és néhány szerencsés gyerek, aki jól válaszolt a vízilabda sportágról szóló kvíz kérdésre, a szövetség szponzorainak ajándékát vihette haza. A standon az elmúlt olimpiák felejthetetlen pillanatait is megnézhették a gyerekek, akik egymással vetélkedve igyekeztek kitalálni a góllövők neveit.


Vízilabda hírek
sport tied
debrecen