cover image
Egyéb

Illés Anna a BVSC-be tér haza

2015. május 29. 12:58

Az Egyesült Államokból hazatérő válogatott játékossal tovább erősödik a következő szezonra a BVSC női együttese.

A Berkeley Egyetemmel az idei amerikai egyetemi bajnokságban a legjobb négy közé jutott Illés Anna (és Antal Dóra), viszont az olimpia miatt tudvalévő volt, hogy a következő szezont - a korábbi megállapodás értelmében - idehaza kezdi majd.

Remek időszakot zárt le a válogatottal 2013-ban világbajnoki bronzérmet, 2014-ben Európa-bajnoki bronzérmet szerző pólós, szerették Amerikában, és ő is jól érezte magát. Most egy évre hazajön (Antal Dóra is így tesz), így minden válogatott játékos itthon készül majd, ami a riói kvalifikáció miatt volt fontos Merész András szövetségi kapitánynak.
 
A BVSC Illés Annával még stabilabban kezdheti majd a következő szezont, hiszen Takács Orsolya és Kisteleki Dóra mellett maradnak a csapat fiatal, utánpótlás-válogatottjai is.
 
"Nagyon örülök, hogy a BVSC csapatához térhettem haza, hiszen már öt szép évet töltöttem el itt, mielőtt kimentem Amerikába. Azért döntöttem a BVSC mellett, mert olyan körülményeket biztosítanak, amelyek a fejlődésemhez hozzájárulnak, illetve, hogy a klubban és a válogatottban is a legjobb formámat tudjam nyújtani. A 14-15-ös szezonban a BVSC csapata a negyedik helyezést érte el, mindenféleképpen én is négy közé szeretnék jutni a csapattal, és lehetőleg a legfényesebb éremért küzdeni" - mondta a waterpolo.hu-nak a 21 éves játékos.
Vízilabda hírek
illés anna
BVSC