cover image
Egyéb

Eger: indulásra kész a csapat!

2015. május 26. 13:31

Még Egerben szervezett sajtóbeszélgetést a Bajnokok Ligája hatos döntőjére szerdán elutazó ZF-Eger csapata. A játékosok, a vezetők tűkön ülnek. Mi is.

A Bajnokok Ligája csoportköréből a Pro Recco mögött másodikként jutott a hatos döntőbe a ZF-Eger együttese, amely csütörtökön a Jug Dubrovnik ellen ugrik vízbe a barcelonai Picornell-uszodában. Az egriek még kedden délelőtt tartottak egy utolsó élménybeszámolót, vagy mondjuk úgy, élményelőzetest.

Bárány Attila, a klub elnöke elmondta, minden készen áll a szerda hajnali háromórás indulás előtt, a játékosok alig várják, hogy felszálljanak a repülőre. Dabrowski Norbert szerint a játékosai most leginkább azokra a versenylovakra hasonlítanak, amelyek már a rajtjelre várnak a vágta előtt, legszívesebben már mindenki a katalán fővárosban lenne. 

A játékosokat képviselve Biros Péter csapatkapitányként elmondta, ugyan BL-döntőben már szerepelt (sőt, meg is nyerte azt még a Honvéddal), a Final Six érzése új dolog lesz, hiszen ebben a lebonyolítási formában még nem vehetett részt szereplőként.

Fotó: Szántó György

Fotó: Szántó György

Az egri klub karöltve az önkormányzattal, úgynevezett Szurkolói Zónát alakít ki az itthon maradó drukkereknek. Martonné Adler Ildikó, sportért felelős alpolgármester azt mondta kedden reggel, hogy mivel nem mindenki engedheti meg magának, hogy bevállalja a barcelonai utazást, a város zászlóshajója megérdemli, hogy itthonról is komoly támogatást kapjon.

A Szurkolói Zóna helyszíne Eger szívében, vagyis a Dobó téren lesz kialakítva. Egy 7x4 méteres LED-fal várja majd a szimpatizánsokat, emellett rengeteg kiegészítő program. Csütörtökön már délután 16 órától (két órával a Dubrovnik elleni találkozó előtt) kinyitja kapuit a Szurkolói Zóna, ahol a ZF-Eger legemlékezetesebb csoportmeccseinek felelevenítése mellett helyszíni esélylatolgatásokat, beszélgetéseket is hallhatnak a helyiek.

Fotó: Szántó György

Fotó: Szántó György

A tervek szerint Barcelonából is lesz élő, skype-os bejelentkezés, emellett pedig rengeteg érdekesség és játék. A kvízek, tippverseny, gyors feladványok helyes megfejtői között a csapat által dedikált relikviákat osztják ki - olvasható a klub weboldalán. Ugyancsak ilyen tárgyakra számíthat a rendezvény leghangosabb és legjobban felöltözött szurkolója. A legértékesebb nyeremény egy-egy 2015/2016-as évadra szóló Szurkolói Klub tagsági kártya lesz, ami több kedvezmény mellett a jövő szezon minden hazai mérkőzésére ingyenes belépést biztosít.

A ZF-Eger Barcelonába utazó küldöttsége:

Braniszlav Mitrovics, Csoma Kristóf – kapusok

Angyal Dániel, Bedő Krisztián, Biros Péter, Borisz Vapenszki, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Lőrincz Bálint, Milos Csuk, Szivós Márton, Uros Csucskovics, Zalánki Gergő – mezőnyjátékosok

Dabrowski Norbert, Petrovai Márton – edzők

Zsákai Tibor – masszőr
Dr. Halmos Péter - csapatorvos
Bárány Attila – ügyvezető-elnök
Dr. Weisz Norbert – főtitkár
Dr. Halmos R. Péter – elnökségi tag
Kis Szabó Ervin – sajtófőnök
A Bajnokok Ligája hatos döntőjének programja: 

Május 28., csütörtök:


18 óra: ZF-Eger-Jug Dubrovnik - Digi Sport 1
19 óra 30 perc: CN Atletic Barceloneta-Szolnoki Dózsa-Közgép - Sport 1

Május 29., péntek:

16 óra 30 perc: mérkőzés az 5-6. helyért a két csütörtöki mérkőzés vesztesei között - nem közvetíti televízió
18 óra: ZF-Eger vagy Jug Dubrovnik - Primorje Rijeka - Digi Sport 1
19 óra 30 perc: CN Atletic Barceloneta vagy Szolnoki Dózsa-Közgép - Pro Recco - Sport 1

Május 30., szombat:

18 óra: A bronzmérkőzés az elődöntők vesztesei között - Digi Sport 2, Sport M
19 óra 30 perc: A döntő a két elődöntő győztesei között - Digi Sport 2, Sport M
Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
eger
szolnok
dabrowski norbert