cover image
Egyéb

Újabb olimpiai bajnok a BVLSZ-ben!

2015. május 26. 12:21

Märcz Tamást a budapesti szövetség új elnökségi tagjává választották. Pázmányi Gábor elnök örömmel számolt be arról, hogy a támogatók maradnak, sőt az MVLSZ sohasem látott mértékben segít.

Küldött klubgyűlést tartott a Budapesti Vízilabda Szövetség. Az elmúlt években szépen fejlődő testület fontos döntéseket hozott – mindezekről Pázmányi Gábor elnök számolt be honlapunknak.

Elsőként illik megemlíteni, hogy változás történt az elnökségben: Ozorai Károly lemondott, őt örökös tiszteletbeli elnökségi tagnak választották. Helyére a sydneyi olimpiai bajnok Märcz Tamás került.

„Nagyon örülünk, hogy Tomi elvállalta a tisztséget, hiszen tele van ötlettel, ambiciózus, lendületes szakember, érkezése csak jót tehet a szövetségünknek” – mondta Pázmányi Gábor.

A BVSC férficsapatának edzője, a női válogatott edzője örömmel mondott igen, sőt megtiszteltetésnek érzi a megkeresést. „Pázmányi Gábor felkért, én kicsit informálódtam, és tekintettel arra, hogy milyen szépen halad előre, bontakozik ki a szövetség, igent mondtam a megüresedett elnökségi hely betöltésére. A Budapesti Vízilabda Szövetség fontos része a magyar vízilabdának, ebben szerepet vállalni úgy, hogy kifejezetten rám számítottak, bevallom, jó érzés. Úgy ítélik meg, személyem tud segíteni a szakmai döntések meghozatalában, remélem, így is lesz, szívesen teszem. Arról nem is beszélve, hogy milyen illusztris társaságba kerültem” – fogalmazott Märcz Tamás, aki valóban szakemberek mellett dolgozhat a BVLSZ-ben, hiszen olimpiai bajnoktársai, dr. Kiss Gergely és Kósz Zoltán is az elnökség tagjai, de Keszthelyi Tibort, Ofner Dánielt vagy Tekauer Norbertet sem kell bemutatni senkinek az uszodában.

pazmanyi_gabor.jpgA testület a küldött klubgyűlésen – amelynek rangját tovább erősítette, hogy meghívott vendégként dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Nemcsik Balázs, főtitkár, Benedek Tibor, a férfiválogatott szövetségi kapitánya és Horkai György utánpótlás szakmai igazgató is tiszteletét tette! – elfogadta az éves beszámolót. „Évről évre nő a bajnokságainkban részt vevő csapatok száma – nyilvánvalóan mindez a TAO-nak is köszönhető. A legalacsonyabb korosztályokban az MVLSZ-től átruházott jogunk és feladatunk kvázi országos bajnokság lebonyolítása, ami egyrészt természetesen nagy öröm számunkra, egyúttal azonban nagy felelősség is” – tette hozzá a BVLSZ elnöke, akinek afféle ars poeticaként szolgált az MVLSZ főtitkáraként is az alábbi mondat: a piramis csúcsához a piramis is kell. Éppen ezért boldog, hogy az utánpótlás bajnokságok megrendezése fő feladatként eddig jól sikerültek, és bízik benne, mindez a jövőben is így lesz. Ebben sokat segíthet az a tény, hogy az eddigi támogatók továbbra is kifejezték segítségüket, sőt a Fővárosi Önkormányzat emelte is támogatását. „Ezen kívül a Magyar Vízilabda Szövetség is rendkívül sokat segít, most először 800 ezer forintot kapunk működési támogatás gyanánt, ami hatalmas segítség számunkra.”

A törvény által előírt, hozzávetőleg fél órás beszámoló után a nyílt fórum, kötetlen beszélgetés következett, amelyen a csapatok képviselői elmondhatták észrevételüket, kitárgyalhatták a jövőbeni feladatokat.

Információ még, hogy idén először a Gyarmati Dezső nevét viselő felnőtt Budapest Bajnokságot Final Four zárja: június 13-án Érden mérkőznek meg a legjobbak.

– a.z. –

Vízilabda hírek
bvlsz
pázmányi gábor
märcz tamás