cover image
Egyéb

Sírni csak a győztesnek szabad!

2015. május 23. 9:29

Eljött a nap, az idei magyar női bajnokság legfontosabb napja: kiderül, ki nyeri meg a sorozatot. A fináléban 2–2-re álló UVSE-Centrál–Hungerit-Szentesi VK csata ötödik felvonásához (19 óra, tv: Digi Sport2) érkezett. Nem vitás, mindkét fél megérdemelné a koronát, ám muszáj dönteni…

Mottó:
„Sírni csak a győztesnek szabad.”
Székely Éva


Sorolhatnám, hogy miért érdemelné meg az UVSE, hogy megkoronázza szezonbeli teljesítményét, és felüljön a trónra.
Sorolhatnám, hogy miért érdemelné meg az ellenlábasát a bajnokságban egyedüliként (háromszor) legyőző Szentes, hogy megvédje bajnoki címét.
Sorolhatnám, hogy a hazaiaknál melyik klasszisjátékosnak vagy éppen fiatal tehetségnek miért járna egyértelműen a nyakába az aranyérem.
Sorolhatnám, hogy a vendégek válogatott kiválóságai, válogatott formában játszó játékosai vagy éppen kiegészítő emberei birtokában miért lenne jó helye a legfényesebb medáliának.
Sorolhatnám Áts Bertalan és kollegái érdemeit, miszerint mennyit tettek azért, hogy az újpestiek a csúcsra érhessenek.
Sorolhatnám Tóth László és stábja cáfolhatatlan, dicshimnusszal teli munkamódszereit, amelyek újfent ilyen magaslatokra jutatták a Kurca-parti társaságot.
Sorolhatnám, hogy a magyar női vízilabda jelen pillanatban vitathatatlan két legjobb klubcsapata – az őket alaposan szorongató, nem sokkal mögöttük lévő Dunaújváros, BVSC kettőssel egyetemben – mennyit és mennyit tesz azért, hogy a szakág kitörjön valahogy a szürke hétköznapokból, és év közben is a felejthetetlen hazai Eb-n tapasztalt szeretet/érdeklődés/rajongás hármas bűvkörének kicsiny szegletét hozza vissza a szakágba.
Sorolhatnám, hogy a most medencébe ugró játékosok mennyi mindent áldoznak be azért, hogy a súlyok, kilométerek, ellenfelek legyőzésével a legjobbak lehessenek.
Sorolhatnám azok érdemeit, akik a szövetségtől kezdve a különböző támogatókon, klubvezetőkön át mennyit tettek azért, hogy ezeket a hölgyeket itthon láthassuk küzdeni, egyúttal ilyen színvonalas legyen a bajnoki sorozat.
Sorolhatnám, sorolhatnám, sorolhatnám…
Ma 19 órától UVSE–Szentes bajnoki finálé ötödik, mindent eldöntő mérkőzés a Hajós uszodában!
Egy meccs, amelynek végkimenetelének függetlenül mindannyian nyertünk.
Avagy a Nemzet Sportolójától, helsinki bajnokunktól, Székely Éva nénitől fentebb citált idézet módfelett adja magát: történjék bármi is este, sírni tényleg csak a győztesnek szabad majd.

Amler Zoltán
Vízilabda hírek
uvse
szentes
női döntő