cover image
Egyéb
Utánpótlás
Női

Itt a lánycsapat – benne egy felnőtt válogatottal

2015. május 22. 16:58

Mihók Attila is megnevezte azt a tizenhárom játékost, akik részt vesznek a bakui Európa Játékokon, az ifi Eb-n. A csapatban ott lesz a dunaújvárosiak tehetsége, a franciák elleni világliga-meccsen gólt szerző Vályi Vanda is.

Horkai György után (itt az ő kerete) Mihók Attila is kijelölte azt a tizenhárom játékost, akik a bakui Európa Játékok keretein belül részt vesznek az ifik Európa-bajnokságán. A 17 éves korhatárú csapatban négy-négy szentesi, két újvárosi, egy Póló SC-s, egy egri és egy Spanyolországban tanuló pólós kap majd szerepet. Érdekesség, egyben nem meglepő: a mindössze 15 éves Vályi Vanda személyében a felnőtt válogatottban is részt vevő, a franciák elleni idegenbeli világliga-mérkőzésen gólt is szerző tehetség is ott lesz majd az éremért utazó együttesben.

Ami a programot illeti: Primász Ágnes tájékoztatása szerint a társaság Dunaújvárosban készül. A jövő héten a hazánkban edzőtáborozó ausztrál, francia, új-zélandi, illetve a sanghjai csapat ellen játszanak a mieink edzőmeccseket, de összemérik majd erejüket a vb-re készülő ’95-ös magyar válogatottal is. Az összecsapásokat követően, 2-án Asztrahánba utaznak, ahol a kazahok mellett az oroszok egyes és kettes csapatával is megmérkőznek, majd 9-én mennek át Bakuba, ahol 12-én a németek ellen kezdik meg az Eb-szerepelésüket.

Mihók Attila a sorsolás után így nyilatkozott: "Az elmúlt évek alapján azt lehet megállapítani, hogy a görög válogatott erős, nem feltétlenül baj, sőt, talán ideális is, hogy velük egy csoportban vagyunk, hiszen akkor csak a végjátékban találkozhatunk ismét. A hollandokat tavaly láttuk, jártunk náluk edzőtáboron, ismerjük őket, annak ellenére, hogy több mindenkit is meghívtak akkorra. Jó csapat. A másik oldalon az orosz, olasz, spanyol hármas erős, tehát a hat nagycsapatot, ha lehet így mondani, jól szétosztották. Igazság szerint ebben a korosztályban nem lehet még ilyenkor mit mondani, a csapatok nem ismerik, nem ismerhetik igazán egymást, hiszen ez az első világversenyük. Közvetlenül az Eb előtt Astrahanban lesz egy torna, valószínű ott fogják felmérni egymás a csapatok. Mi mindenesetre azért megyünk Bakuba, hogy nyerjünk!"

A lányok csoportbeosztása

A-csoport: Görögország, Hollandia, Magyarország, Németország, Izrael, Nagy-Britannia
B-csoport: Spanyolország, Olaszország, Oroszország, Szlovákia, Franciaország, Szerbia

A magyar lányok mérkőzései (helyi idő szerint):

Június 12., 9 óra: Magyarország–Németország
Június 13., 12 óra: Izrael–Magyarország
Június 14., 17 óra 30: Magyarország–Görögország
Június 15., 17 óra 30: Hollandia–Magyarország
Június 16., 15 óra: Magyarország–Nagy-Britannia

Az időeltolódás miatt 3 órát le kell vonni az ottani időpontokból.


A bakui Európa Játékokra utazó magyar lány ifi válogatott:

Magyari Alda (Póló SC), Lekrinszki Gina (Szentes) – kapusok

Hertzka Orsolya (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros), Vogt Vivien (UVSE), Urvári Lilli (Szentes), Farkas Tamara (Szentes), Miklós Réka (Eger), Tóth Csenge (Szentes), Kiss Eszter (UVSE), Mucsy Anna Mandula (Spanyolország), Ádám Emília (UVSE), Mchunu Hlengwie (Dunaújváros)
 
A bakui érmekről itt írtunk, a sorsolásról és a csoportokról, a kapitányok véleményével itt írtunk korábban.
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Leány ifjúsági válogatott
Mihók Attila
vályi vanda
baku