cover image
Egyéb

Szentes–UVSE: jöhet a negyedik!

2015. május 20. 12:48

Tóth László csapata szombatra halasztaná a bajnokavatást, Áts Bertalanék azonban már ma döntésre vinnék a dolgot. A női döntőben 2–1-re vezetnek a fővárosiak – ma 18.15-től (tv: Digi Sport) az újabb összecsapás következik.

Melyik lesz Győri Eszter utolsó mérkőzése?

A kérdés, amelyre más-más választ szeretne a Hungerit-Szentesi VK és az UVSE-Centrál is adni.

Fotó: Szentesi VK

Fotó: Szentesi VK

„Ne ez legyen!” – szól a hazai kívánság. Tóth László csapata ugyanis szeretné, ha még egy mérkőzésen vízbe ugorhatna a main kívül a klubhoz ezer szállal kötődő, már 16 esztendősen bajnoki címet szerző, visszavonuló játékos. Mindez ugyanis azt jelentené, hogy ötödik mérkőzésre kényszeríti ellenfelét a címvédő, egyúttal esélye marad ismét a trónra ülni.

A vezetőedző hétfőn sokat videózott tanítványaival, alaposan kielemezte a harmadik parti tanulságait – hogy miben kell javulni, voltaképpen egyetlen szóban összefoglalta: „Mindenben!”

Kétségtelen. A Hajós uszodában egyértelműen az UVSE akarata érvényesült, még úgy is, hogy az első negyed közepére két-két személyi hibával álló Tóth Ildikó és Bujka Barbara problémakörből jobban jött ki, hiszen kimondott center nélkül sikerült jobban helyettesíteni válogatott klasszisát. Ez persze nem a másik oldalon próbálkozó Hevesi Anita, Pócsi Bianka kettős egyedüli felelőssége, hiszen a társak képtelenek voltak őket helyzetbe hozni, rendre rossz megoldásokat választottak, a labdákat sok esetben annyira túlhelyezték, hogy Gangl Edinának védeni sem kellett. Egy rossz meccs adott esetben persze beleférhet a finálében, avagy a Szentesnek még mindig esélye van – előbb azonban ki kell egyenlíteni az állást. Mondani sem kell, az első hazai mérkőzés koreográfiáját szeretnék másolni: őrült hangulatban (ez garantált lesz!) dominálni, az első percektől irányítani, hamar kedvét szegni a fővárosiaknak. Ha azt vesszük, hogy az elmúlt mérkőzéseken Bujka Barbarában és Catharina van der Slootban is sok maradt, semmi sem elképzelhetetlen. Egy biztos: mindketten, mint ahogy az egész csapat, nagyon szeretnének bizonyítani.

Az UVSE meg „elbúcsúztatni” Győri Esztert. Avagy senki sem gondolkodik náluk a szombati, hazai ünneplésben, ők igen is, már ma este aranyérmet szeretnének. A 11–7-es vasárnapi diadal ehhez remek kiindulópont lehet. Igazi csapatjátékkal sikerült Áts Bertalan csapatának végig a szentesi fölé nőni, a kimagasló védekezés meghozta gyümölcsét. Keszthelyi Rita és Szücs Gabriella is kiváló formában van, Kisteleki Hanna szép csendben értékesíti helyzeteit, és a másik oldal centeréhez, Bujka Barbarához hasonlóan Tóth Ildikóban is maradt még rengeteg, tekintettel arra, hogy ő is többet padozott a múltkor, mint vízben volt.

No, ezek után mondja meg valaki, vajon mikor búcsúzik a játéktól a népszerű, pólós körökben csak „Dédének” becézett egykori junior Európa-bajnok?

Egy szó, mint száz: újabb nagy meccsnek nézünk elébe!

Vízilabda hírek
uvse
szentes
női döntő