cover image
Egyéb

Hihetetlen meccs, előnyben az UVSE!

2015. május 11. 17:26

A női bajnoki döntő fantasztikus csatát hozott! A felek 9-9-re végeztek egymással, majd a büntetőpárbajban a harmadik kör döntött: a fővárosiak 9-8-ra nyerték az ötmétereseket, így 1-0-s előnybe kerültek az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban.

Az Euroliga negyedik helyezettje a LEN-kupa negyedik helyezette ellen. Az UVSE az elődöntőben a BVSC-t, a Szentes a Dunaújvárost győzte le két mérkőzésen.
A felek a szezonban négyszer találkoztak - erről olvashat az alábbi linken -, háromszor a fővárosiak, egyszer a Kurca-partiak nyertek.

A döntő első mérkőzését Petik András és Németh András vezeti.
 
Honlapunk a 17.45-kor kezdődő összecsapásról ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSSAL jelentkezik.

watch?v=LtmEiLWue2k&feature=youtu.be A kapuban nem lesz meglepetés: a hazaiaknál Gangl Edina, a vendégeknél Bolonyai Flóra kezd.

1. NEGYED:

Keszthelyi hozza el a labdát, az első támadást az UVSE vezeti, amely rögvest fórba kerül, Kövér-Kisst állítják ki: Szücs Gabriella belövi - 1-0.

A Szentes nem jut lövésig, Keszthelyi a túloldalon kapufát lő. Van der Slootot szerelik a hazaiak, Sikter fölé bombáz. Kövér-Kiss Réka hatalmas, jobb felső sarokba zúdított labdával egyenlít - 1-1.

UVSE-fór: Kisteleki Hanna kapufára lövi. Bujkáról kiállítás (Kisteleki), Pengő fölé pattintja. Szücs lövését blokkolják, Miskolczi kísérletét védi Gangl, majd van der Sloot lövését is kapufára üti.

Tóth Ildikó centerben kiállítást szerez, edzője időt kér. A fórmegjátszás nem jó, Keszthelyi lövését védi Bolonyai. Tóth László időt kér. Kövér-Kiss aztán megint átlövi a zónát - felső kapufa. Tóth centerben kiharcolja a pozíciót, de Bolonyai véd. A Szentes ront, majd az UVSE is. Egy távolit könnyűszerrel szed le Gangl, majd Bolonyai teszi ugyanezt egy ejtéssel. Pengőt még szerelik a hazaiak - vége a negyednek. 

2. NEGYED:


Némi technikai probléma után jelentkezünk. Az állás 2-1, miután Tóth Ildikó lőtt szép gólt. A Szentes kihagyott három fórt, az UVSE egyet a negyedben eddig. Újabb vendégfór: Gangl védi van der Sloot lövését, majd Gémes ejtését fogja. Átellenben Keszthelyi Rita villan - 3-1.

Szentesi fór: Gémes Anett kapásszélről beteszi - 3-2.

Kisteleki Hanna gyorsan válaszol - 4-2.

Pócsi fórt szerez, Gémest azonban blokkolják - visszaúszás közben Pócsit kiállítják, hazai időkérés. A fórmegjátszás jó, de Tóth Ildikó falból leadott lövését bravúrral védi Bolonyai. A kipattanó után Kisteleki próbálkozik, de nem talál kaput. Vége a negyednek.

3. NEGYED:

AZ UVSE hozza el a labdát, rögvest kiállítás: Csabai lövését védi Bolonyai. Átellenben van der Sloot a támadóidő végén ejteni kénytelen, Gangl leszedi. Siktert blokkolják, Kövér-Kiss próbálkozását Gangl védi. Szücs Gabriella a támadóidő végén messziről ejt - beesik, 5-2.

Ismét van der Slootnak kell a végén lőnie, ő ejt - Gangl ezt is védi. Tóth Ildikó centerezését Bolonyai fogja. Pengőt Szücs blokkolja, majd kiállítás, hazai időkérés. A fórban Sikter ellen kétmétert fújnak. Bujka Barbara középről lő átlövésgólt - 5-3.

Tóth Ildikó beforgatja Pengőt, ötméteres: Keszthelyi Rita belövi - 6-3.

Tóth László időt kér. Szücs ki, szentesi fór: Kövér-Kiss lövését fogja a remekül védő Gangl Edina. Lejár az UVSE ideje, átellenben Miskolczi Kitti viszont remekül pattint a hosszúba - 6-4.

Keszthelyi fölé bombáz, Bujka ellen kontra. Hazai fór, Sikter Diána "beteszi" - 7-4.

Bujka mellé lő, Kuna ejt, Bolonyai kiüti. Vége a negyednek.

4. NEGYED:

Kövér-Kiss Réka bombája beakad - 7-5.

Gémes kiálíltva, Szücs Gabriella kapufás gólt lő - 8-5.

Bujka "szállítja", Kövér-Kiss Réka belövi a fórt - 8-6.

Keszthelyi kapufáig jut, majd odaát kontra. Kistelekit szerelik, Bujka Barbara szabaddobásgólt szerez - 8-7.

Bujkát kiállítják, Bolonyai védi Kisteleki lövését. Miskolcziét blokkolják, majd egy kontra az UVSE ellen - Tóth László időt kér. Bujkát szerelik, Tóth Ildikó fórt kap átellenben, de Bolonyai védő Kisteleki lövését. Még 2.10. Lejár a Szentes ideje. Szücs Gabriella villan, a negyedik gólja - 9-7. 1.28 van hátra.

Gémes Anett gyorsan válaszol - 9-8.

Keszthelyi ejt, kapufa. Esély a Szentes előtt: Bujka Barbaráról lemarad Kesztelyi, nagy gól - 9-9!

Áts Bertalan időt kér - 15 másodperc van hátra. Bujkát kiküldik Keszthelyiről (ezzel kipontozódik!), a labda némi zavar után Keszthelyihez kerül, a hosszúba próbálja előni a fórt - kapufa. Vége!

Ötméteresek döntenek.

A vendégeknél van der Sloot és Bujka nem lőhet, hiszen kipontozódtak.

Rajt. Kuna Szonja lövését kiüti Bolonyai Flóra - Kövér-Kiss Réka belövi - 0-1.

Szücs Gabriella és Gémes Anett is belövi - 1-2.

Keszthelyi Rita bepattintja, majd Hevesi Anita is - 2-3.

Kisteleki Hanna és Pengő Nikoletta sem hibázza el - 3-4.

Tóth Ildikó pontos, majd Győri Eszter lövését kivédi Gangl Edina - 4-4.

Kuna Szonja lövését ismét kiüti Bolonyai Flóra! Kövér-Kiss Réka lövését pedig Gangl Edina védi - őrült izgalmak!

Szücs ismét pontos, de Gémes is - 5-5.

Keszthelyi újra bepattntja, de Hevesi is - 6-6.

Kisteleki és Pócsi is pontos - 7-7.

Tóth Ildikó belövi, de most Győri is - 8-8.

A harmadik kör következhet!

Kuna harmadszorra belövi (beleér Bolonyai), Kövér-Kiss lövését viszont Gangl Edina a kapufára üti - 9-8.

Hihetetlen izgalmak közepette az UVSE-Centrál kerül előnybe a döntőben!
Fotó: Madar Dávid

Fotó: Madar Dávid

 
Összefoglaló: Az első negyedben csak egyszer-egyszer voltak képesek a mezőnyjátékosok túljárni a remeklő kapusok eszén – más kérdés, Gangl Edina és Bolonyai Flóra a folytatásban is remekül védett. Igaz, akkor már gólok is születtek: a hazaiak Tóth Ildikó és Keszthelyi Rita villanásával 3–1-re elléptek, és az UVSE voltaképpen ezt az előnyt őrizve haladt a mérkőzés megnyerése felé. Különösen Szücs Gabriella villogott, nem lehetet tartani. Az utolsó negyed előtt 7–4-re, majd 8–5-re is vezettek a hazaiak, de a Szentes nem adta fel. Bujka Barbara mezőnyből is remekelt, (centerben a fórokat „szállította”), Kövér-Kiss Réka lövései „ültek”, így 9-nél utolérte ellenfelét Tóth László csapata. Más kérdés, a nagy zárkózás vezéráldozatokkal is járt: Catharina van der Sloot, majd a legvégén Bujka Barbara is kipontozódott. Keszthelyi lövése a dudaszó pillanatában a kapufa belső éléről kifelé pattant – jöhettek az ötméteresek. A 17 éves Kuna Szonja rögvest kihagyta az elsőt, így lépéselőnybe került a Szentes – Győri Eszter az ötödik párban azonban szintén hibázott, így 4–4-lett az első kör. A másodikban ismét kivédte Bolonyai Kuna lövését, ám Kövér-Kiss Réka sem volt képes feltenni a koronát teljesítményére, Gangl védett – másodszor „menekült” meg az UVSE. A többiek belőtték, így két kör után 8–8-ra álltak a büntetőpárbajban. Jött ismét Kuna Szonja, és ugyan Bolonyai ezúttal is beleért a labdába, de az a kapuba jutott! Tekintettel arra, hogy Kövér-Kiss Réka ötösét Gangl Edina a kapufára ütötte, az UVSE nyerte a mérkőzést. A mérkőzést, amely igazi hírverése volt a női vízilabdának! 

Áts Bertalan, az UVSE-Centrál vezetőedzője:

„Igazi hamisítatlan döntő volt, a két fantasztikus szurkolótábor nagyszerű hangulatot teremtett. Nívós, kemény ütközet volt. Három negyedik mi uraltuk a játékot, aztán mi lőttünk három kapufát, a fantasztikusan játszó Bujka Barbara pedig lőtt két nagy gólt, miközben Bolonyai Flóra is jól védett. A büntetők előtt Kuna Szonja jelentkezett először, hogy lőne. A harmadik sorozatban a hibázása után belőtte a büntetőt, nagyra értékelem a bátorságát és a pimaszságát. Szentesen minden más lesz, de nagyon örülünk, hogy megtartottuk a pályaelőnyt, ezzel egy icipici lépést tettünk előre, amiért gratulálok az egész csapatnak.”

Tóth László, a Hungerit-Szentes vezetőedzője:

„Nem panaszkodhatom, mert a lányok mindent megtettek, iszonyatosan nagyot küzdöttek. Az elején volt egy kis idegeskedés a játékunkban, az UVSE két gólon tartott minket, mi sokáig nem találtunk be. Aztán 7-4 után elkezdtünk bátrabban lőni, mert egyébként ez jellemző ránk, és sikerült egyenlíteni. A büntetők előtt megkérdeztem a játékosokat, ki akar lőni, ez az öt kéz jelentkezett, és ezért hallatlanul büszke vagyok rájuk. Egy ilyen kiélezett meccsen így odaállni idegenben, ezért imádom a játékosaimat.”
 
Eredmény – Női bajnokság, döntő, 1. mérkőzés:

UVSE-Centrál–Hungerit-Szentesi VK 9–9 (1–1, 3–1, 3–2, 2–5) – ötméteresekkel 9–8

Hajós uszoda, 400 néző. Vezette: Németh András, Petik András
UVSE: Gangl – Sikter 1, Keszthelyi 2, Csabai, Tóth I. 1, Szücs G. 4, Kisteleki H. 1. Csere: Kövesdi, Kuna Sz., Hertzka Orsolya, Azumah, Korényi Zs. Vezetőedző: Áts Bertalan
SZENTES: Bolonyai – Hevesi, Van der Sloot, Pengő, Bujka 3, Kövér-Kis 3, Miskolczi 1. Csere: Gémes 2, Kádár, Pócsi, Győri, Rácz. Vezetőedző: Tóth László
Gól – emberelőnyből: 3/12, ill. 1/9
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Van der Sloot (30. p.), Bujka (32. p.)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 az UVSE javára
Következik: 2. mérkőzés, csütörtök, 19.00, Szentes
Vízilabda hírek
szentes
uvse