cover image
Egyéb

Kikapott, így második a Szolnok

2015. május 2. 19:27

A Primorje Rijeka 9–7-re nyerte meg a csoportelsőségért zajló partit, így megelőzte Cseh Sándor csapatát.


Fotó: MTI

Fotó: MTI

Fantasztikus rajtot vett a csoportelsőséget eldöntő partin a Szolnok: Kis Gábor, majd Varga Dénes lőtt nagy gólt – érdekes, hogy utóbbit úgy egyedül hagyták, hiszen a rijekaiak aztán igazán ismerhetik a képességeit…

Decker Attila remekül védett, Tóth Márton is betalált (ő fórból volt eredményes, amelyet Kis Gábor brusztolt ki), azaz 3–0-ra vezetett Cseh Sándor együttese.

A második negyed végén sajnos azonban már 3–3 állt a táblán. Buric még az első etap végén talált be előnyből, majd Elez lőtt a másodikban akciógólt, míg a sok nagy helyzet után Radu lőtte be be a soros rijekai fórt.

Nagyszünet után Varga Dániel révén a Szolnok visszavette a vezetést – másik ex-Primorje klasszisunk emberelőnyből törte meg a hosszú magyar gólcsendet. Az öldöklő küzdelemben Muslim egyenlített, majd Alekszics vette vissza a vezetést, hogy aztán Muslim ismét egalizáljon. Az 5–5 hűen tükrözte, mennyire öldöklő csata zajlott a vízben. A döntés a negyedik negyedre maradt.

A rendkívül bepörgött Decker hatalmast védett, majd Mitrovics, utána pedig Radu is betett egy fórt – 5.55 volt ekkor még hátra.

A felek nem szakadt el egymástól: Gocsics akcigóljára Garcia precíz ejtéssel válaszolt, 4.25 volt vissza, és 7–7-re álltak. A spanyol lőtte a következőt, így először vezetett a Rijeka. Az egyenlítést adogathatott fórban a Szolnok, de nem járt sikerrel.

Buric kihagyott helyzetét követően a Szolnok időt kér, 1.55 volt hátra a meccsből. A bírók nem fújtak semmit a szolnoki támadásnál centerben, a Rijeka kért időt 1.14-gyel a vége előtt. A játékvezetők a nagy feszültség közepette magukhoz hívták a csapatkapitányokat. Hiába, nagy volt a tét.

Alekszics kiállítás után fórban adogathatott a Primorje, Radu belőtte, ekkor dőlt el a csata. A végén a Szolnok még kihagyott egy fórt, így két góllal veszített, és második helyen jutott tovább a csoportból.

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője így értékelt, nem sokkal a mérkőzést követően honlapunknak:

"Nagyon csalódott vagyok az eredmény miatt, de egyben büszke is vagyok a játékosaimra, mert nagyot küzdöttek. Három és fél negyeden keresztül nagyon jól játszottunk, de két-három hiba elég volt ahhoz, hogy a Rijeka nyerjen. Önmagában nem nagy hibák voltak ezek, de egy ilyen hőfokú meccs végjátékában ezek már felerősödnek, és döntőnek bizonyulhatnak. Még jobban meg kell tanulnunk koncentrálni, hogy ezek ne forduljanak elő. A Rijeka mindig jól játszik, gratulálok nekik a győzelemhez. Volt időnk azon gondolkodni, hogy a második hely mit jelent, így jelen pillanatban nem kívánok azzal törődni, hogy mi lehet május végén a Bajnokok Ligájában. Felszállunk a buszra, és innentől kezdve a magyar bajnokság érdekel engem és a csapatot is."

Bajnokok Ligája, csoportmérkőzések, 10. forduló
Primorje Rijeka (horvát)–Szolnoki Dózsa-Közgép 9–7 (1–3, 2–0, 2–2, 4–2)
Gólszerzők:
Radu 3, Muslim 2, Garcia 2, Buric, Elez, ill. Gocsics, Alekszics, Tóth M., Varga Dániel, Varga Dénes, Kis G., Mitrovics

Jug Dubrovnik (horvát)–Spandau (német) 12–6 (3–1, 3–2, 2–2, 4–1)
Gólszerzők:
Boskovic 3, FAtovic 2, MArkovic 2, Viskovic 2, Obradovic 2, Bautovic, ill. Restovic 3, Csuk, Preuss, Stamm

Galatasaray (török)–Partizan (szerb) 11-14 (1-4, 4-3, 3-2, 3-5)

Gólszerzők: Paskovics 3, Kljajevics 2, Aksentijevics 2, Janovics, Nikics, Vukcsevics, Korolija, ill.  Mandics 3, Gielen 2, Vico 2, Manojlovics 2, Tanaskovics 2, Asanovics 2, Stoajnovics


A B-csoport végeredménye:

1. Primorje Rijeka 24 pont
1. Szolnoki Dózsa-Közgép 24 pont
3. Jug Dubrovnik 22 pont
4. Partizan 9 pont
5. Spandau 6 pont
6. Galatasaray 4 pont

Továbbjutott: Rijeka, Szolnok, Dubrovnik
Vízilabda hírek
szolnok
bl
rijeka