cover image
Egyéb

Eger, Szolnok: egy-egy pont már a mennyország

2015. május 1. 20:47

Ha az Eger legalább egy pontot ellop a címvédőtől a Bitskey-ben, május végén Barcelonában lehet jelenése, a Final Sixben. A Szolnok azért küzd, hogy csoportelső maradjon, amivel rögtön az elődöntőben kezdene. Neki is elég lenne egy pont.

Ha belegondolunk abba, hogy az utolsó forduló előtt az egyik magyar induló már biztos tagja a hatos döntőnek a BL-ben, a másik pedig jó esélyekkel bír ugyanezért, le kell jegyezni: ez a szezon sokkal jobban sikerült a magyar klubcsapatok számára, mint a tavalyi. Az Eger és a Szolnok közül utóbbi persze sokkal kényelmesebb helyzetben van, hiszen egyrészt könnyebb csoportba került, mint az Eger, másrészt már biztosította a továbblépést (a hazai porondot és a bajnoki elődöntőket nem is említjük, ebben a tekintetben is jobb a Szolnok helyzete).

Még az első fordulóban 13-12-re győzte le a Primorje Rijekát, most velük találkozik majd abban a tudatban, hogy egy pont a csoportgyőzelmet jelentheti. Hogy miért az utolsó fordulóra marad ez a kérdés, és miért ez a két csapat küzd az elsőségért? Nos, a Szolnok kikapott Dubrovnikban, és a Rijeka is kikapott ott, a két csapat között tehát pusztán a szolnoki meccs a különbség, emiatt van két vereség a Rijeka neve mellett. Éppen ezért, ha a Primorje győzne szombaton, pontegyenlőség alakulna ki. Ebben az esetben a gólkülönbség a döntő, ebben a tekintetben jobban áll a horvát csapat, azaz a Szolnoknak nem szabad pontot vesztenie.

Az Eger egy bivalyerős csoportban állt helyt, és ha kicsit jobban, kevésbé hektikusan alakul számára a szezon, már korábban eldönthették volna a továbbjutás kérdését. A Recco kiemelkedik a mezőnyből (ennek ellenére megszorongatták Mitrovicsék az olaszokat az előző körben), az Olympiakoszt, a Bresciát és a Radnicskit is sikerült hazai pályán legyőzni (a Bresciát idegenben is), míg a címvédő, alanyi jogon Final Six-résztvevő Barceloneta ellen idegenben sikerült pontot szerezni (még az első fordulóban). A lehetőségre a Radnicski elleni kragujeváci meccsen lehetett volna lecsapni, ott nyerhető meccsen maradt alul a csapat.

De sebaj, a Barceloneta ellen meglehet a hőn áhított plusz egy pont. Ha az Eger kikapna, még nem történne önmagában baj, hiszen bár visszacsúszna a harmadik helyre, éppen a Barceloneta előzné csak meg. A baj akkor érkezne, ha az Olympiakosz Pireusz győzne szombat este a Brescia ellen. Ekkor ugyanis 13-13 pontja lenne a magyar és a görög csapatnak is, jöhetne a számolás, a gólarány vizsgálata (az egymás elleni mérleg a görögöknek kedvez, ők kettővel, mi eggyel nyertünk). Az Eger gólkülönbsége jelenleg 71-73 (-2), a pireusziaké 82-89 (-7).

Nem szeretnénk számokkal foglalkozni szombat kora este, így hát szurkoljunk mindkét magyar csapatnak a győzelem megszerzéséért.

Bajnokok Ligája, 10. forduló:

A csoport:


ZF-Eger-Barceloneta (spanyol) - 16 óra 15 perc (Digi Sport 2)
Olympiakosz Pireusz (görög)-Brescia (olasz) - 17 óra 15 perc
Pro Recco (olasz)-Radnicski Kragujevác (szerb) - 20 óra 30 perc

Az A csoport állása:

1. Pro Recco 27 pont
2. Eger 13 pont
3. Barceloneta 11 pont
4. Olympiakosz 10 pont
5. Radnicski 9 pont
6. Brescia 8 pont

B csoport:

Jug Dubrovnik (horvát)-Spandau (német) - 17 óra
Primorje Rijeka (horvát)-Szolnoki Dózsa-Közgép - 18 óra 5 perc (A Sport M 19 óra 30-tól tűzi műsorra.)
Galatasaray (török)-Partizan (szerb) - 20 óra

A B csoport állása:

1. Szolnoki Dózsa-Közgép 24 pont
2. Primorje Rijeka 21 pont
3. Jug Dubrovnik 19 pont
4. Partizan 6 pont
5. Spandau 6 pont
6. Galatasaray 4 pont
Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
eger
szolnok