cover image
Egyéb

Az UVSE biztos bentmaradó a férfibajnokságban

2015. május 1. 19:07

A KSI elleni harmadik mérkőzést magabiztos kezdés és még magabiztosabb folytatás után nyerte meg Németh Zsolt csapata, ezzel a 11. helyért folytathatja a rájátszást.

Túl azon, hogy a két együttes meccsei mindig presztízs jelleggel bírnak, most a komoly tét is ott lebegett a szemek előtt. A KSI és az UVSE ugyanis 1-1-re állt a 11-14. helyekért vívott küzdelemsorozatban, mindez azt jelentette, hogy a harmadik, mindent eldöntő meccs győztese a 11-12. helyért játszhat, azaz a kiírás szerint biztos bentmaradó lesz - szemben a vesztessel.

A két csapat már a következő ellenfelét is ismerte a péntek délutáni meccs időpontjában, hiszen a Pécs és a Szentes párharca gyorsan véget ért, a Szentes 2-0-val nyerte azt meg.

Jobban kezdte a mérkőzést az UVSE, olyannyira, hogy már 4-1-re is vezetett az első negyed hajrájához érkezve (még 1-1 is volt az elején). Belefért azonban még 2 hazai gól egy ellenében az utolsó percre, 5-3-as lila előnnyel következhetett a második negyed. Korényi Balázs két góljával a 6. percre 7-3-ra húzott el az UVSE, innen kellett volna visszakapaszkodnia a KSI-nek. Ideje volt még, jócskán, de ez embert próbáló feladat egy ilyen szituációban. Pontatlanok voltak a KSI lövései, és az emberelőnyökkel sem sáfárkodtak jól.

Nem úgy az UVSE, amely Dávid Zoltán emberfórból szerzett góljával 8-3-ra ment el a negyed 7. percének elején, ez is maradt a nagyszünetig az eredmény. Aztán jött a feketeleves a KSI szempontjából, ugyanis a harmadik negyed még ennél is rosszabbul sikerült számukra: 0-4.

Innentől kezdve már csak az UVSE-győzelem aránya volt a fontos - a dudaszó pillanatában is betalált még Németh Zsolt csapata, hogy az ellenfélnek még jobban fájjon a vereség. Meg kell jegyezni, hogy Áts Bertalan, a lilák kapusa 76 százalékos mérleggel zárt, 16 lövésből 12-t megfogott.
 
A folytatásban a KSI a Péccsel játszik az utolsó, a kiírás szerint kiesést jelentő hely elkerüléséért, egyben a 13., osztályozót érő pozíció megszerzéséért. Az UVSE a Szentessel találkozik a 11. helyért.

Eredmény - E.ON férfi ob I.-es bajnokság, a 11-14. helyért, 3. mérkőzés:

KSI SE-UVSE-Hunguest Hotels 4-14 (3-5, 0-3, 0-4, 1-2)
Gólszerzők:
Miklós, Kovács G., Hangody L., Marnitz M., illetve Korényi 3, Dávid 3, Benczur 2, Szatmári, Zentai, Márkus, Tiba, Tóth K., Tóth Z.

A két nyert meccsig tartó párharc végeredménye: 2-1 az UVSE-Hunguest Hotels javára.

A folytatásban:

A 11. helyért:


Valdor-Szentes-UVSE-Hunguest Hotels

A 13. helyért:

KSI SE-PVSK-Mecsek Füszért
Vízilabda hírek
ksi
uvse