cover image
Egyéb

Áts Bertalan: „Büszke vagyok a lányokra”

2015. április 25. 22:20

Az UVSE-Centrál a negyedik helyen zárta az athéni négyes döntőt az Euroligában. Ezzel tapasztalatokat szerzett a jövőre nézve, még ha persze most kicsit fájdalmas, hogy érem nélkül tér haza.

Amint arról írtunk, a magyar csapat hatalmas küzdelemben maradt alul az orosz Kirisi ellenében a bronzmérkőzésen. 11-11 után először ment el két góllal a Kirisi, és a hátralévő idő már nem volt elegendő ahhoz, hogy egyenlítsenek a mieink.

Érthetően letörtek voltak a lányok a találkozó után, de természetesen ezúttal is reális képet adtak a történtekről.

Kisteleki Hanna három gólt szerzett a bronzmeccsen:

„A gólok számával nem volt probléma, inkább a védekezéssel. Nagyon sok buta gólt kaptunk, olyanokat, amikre külön felhívta az edzőnk a figyelmet. Főleg a hátrányban, a kapufáról kapott gólokra gondolok. Nagyon betömörültünk, valószínű ezért kaptunk ennyi átlövést, a blokkok nem voltak biztosak. A támadásaink nagyon jól működtek, egészen az utolsó negyed végégig. Egyelőre nem is nagyon hiszem el, hogy ott akkor mi történt. Az volt a célunk, hogy bekerüljünk a négybe. A Sabadell nagyon erős ellenfél volt, évek óta együtt játszanak, talán meglepetés lett volna, ha megverjük őket. A Kirisi ellen viszont elvárás volt, hogy nyerjünk, megszerezhettük volna a bronzérmet. Ezt most ki kell pihenni, van rá egy napunk, utána teljes erőbedobással már a BVSC elleni bajnoki elődöntőre készülünk. Ők is olyan erős ellenfelek lesznek, mint bárki más. A kupában már megtapasztaltuk, hogy ellenük is nehéz játszani, ha a védekezésünk nem áll össze. Remélem, összeáll, és bejutunk a bajnoki döntőbe.”

Tóth Ildikó, a csapat kapitánya úgy érezte, benne volt a csapatban a bronzérem. Most, hogy ez nem jött össze, máris a következő cél lebeg a szeme előtt:

„Rossz érzés elbukni egy olyan mérkőzést, ahol végig partiban voltunk. Mi voltunk ennek a négyes döntőnek az újoncai, ez egyértelmű, ennek ellenére a negyedik helynél talán reálisabb lett volna a harmadik, bíztam abban, hogy ezt a bronzmeccset hozni tudjuk. Nagyon köszönöm azoknak, akik betegen vállalták a mérkőzést, hiszen voltak, akik lázasan játszottak ma. Van tovább, meg szeretnénk nyerni a magyar bajnoki címet, kevés pihenő után ez a következő cél.”

Áts Bertalan, a csapat vezetőedzője így értékelte a mérkőzést:

„Mindent megtettek a lányok, büszke vagyok rájuk, hogy eddig eljutottak, és az utolsó negyedben is megvolt a sanszunk a győzelemre. A védelmünk nem állt össze, 14 gólt nem kaphatunk, ennél erősebb a mi védekezésünk. Ezen a szinten ennyi kapott góllal csak akkor lehet nyerni, ha ezt túllőjük, most nem így történt. Volt egy-két szerencsétlen gól is, valamint olyan hibák, amiknek az elkerülésére nem tudtunk egy nap alatt felkészülni. Tegnaphoz képest sokkal több volt a jó egyéni teljesítmény, tényleg büszke vagyok a csapatomra. Remélem, jövőre még inkább erősödünk. Itt nem igazolásokra gondolok, hanem arra, hogy azok a fiatal játékosok, akik most is itt voltak, még inkább beépülnek a csapatunkba. Rutint szerezhetnek addig és ez segíthet abban, hogy még jobb eredményt érjünk el.”

Kollégája, Aleksandr Naritka így összegzett:

„Kiegyenlített meccs volt, de számunkra azért volt nagyon nehéz, mert mi győzni, az aranyéremért jöttünk Athénba. Nehezen viseltük, hogy csak a bronzmérkőzésen voltunk érdekeltek. Csalódott vagyok, annak ellenére, hogy felállhattunk a dobogóra.”

Eredmény - női Euroliga, bronzmérkőzés:

UVSE-Centrál-Kinef Kirisi (orosz) 12-14 (5-5, 2-2, 3-3, 2-4)
Gólszerzők:
Keszthelyi R. 5, Kisteleki H. 3, Szücs, Szücs, Tóth, Csabai, Sudduth-Kiss, illetve Zsubkova 3, Krimer 3, Simanovics 2, Kokriakova 2, Ivanova 2, Ryzskova 2

A döntőben:

Sabadell (spanyol)-Olympiakosz Pireusz (görög) 9-10 (2-1, 2-2, 3-5, 2-2)
Gólszerzők
: Forca 3, Espar 2, Pareja 2, Garcia Godoy, Domenech Morales, illetve Southern 4, Manoloudaki 3, Bianconi, Avramidou, M. Plevritou

A négyes döntő végeredménye:

1. Olympiakosz Pireusz
2. Sabadell
3. Kirisi
4. UVSE-Centrál
 
Dobos Sándor, Athén
Vízilabda hírek
uvse
uvse-central
áts bertalan
női euroliga
euroliga
Tóth Ildikó
Sabadell