cover image
Egyéb

Az Eger is az elődöntőben

2015. április 25. 14:54

Az E.ON férfibajnokság rájátszásának sorsdöntő összecsapásán a ZF-Eger 13-8-ra legyőzte a RacioNet-Honvédot, így 2-1-re nyerte meg a párharcot, és került a legjobb négy közé. Ellenfele ott az A-Híd-OSC-Újbuda lesz.

Egerben a Honvéd, a Honvéd otthonában az Eger nyert, avagy a 15.30-kor kezdődő mérkőzés hivatott eldönteni, melyik csapat harcolja ki a négy közé jutást. Az elődöntőben a Szolnok és a Ferencváros játszik egymással, a másik ágon várja az OSC ellenfelét. A kezdésig az edzői várakozásokról itt olvashat.

A találkozót Molnár Péter és Németh András vezeti.

Az első mérkőzésen négyperces kiállítással büntetett, így két találkozóra eltiltott Hárai Balázs ezúttal sem állhat az egriek rendelkezésére.
 
ÉLŐ szöveges tudósításunk

1. NEGYED:

A hazaiak hozzák el a labdát, övék az első támadás: Bedő körül forr a víz, ítélet nincs. A Honvéd nem jut lövésig, a sarokba dobja a labdát. Szivós kezéből kiperdül a labda, majd kontra Fülöp ellen. A harmadik egri támadás sikerrel jár: Hosnyánszky Norbert középről lő szép akciógólt - 1-0.

Odaát kontra, majd Bedő Krisztián centerben fordul le emberéről, bevágja - 2-0.

Remekül zár a hazai védelem, újfent megállítja ellenfelét - más kérdés, a támadást ezúttal elrontja a házigazda. Kiss Gergely lő kapufát, majd Csuk jár ugyanígy. Ismét egy vendég kapufa, és jön az első kiállítás - Dabrowski Norbert időt kér. A megjátszás remek: Borisz Vapenszki a pontos befejező - 3-0.

Simon Adrián villan egyet: gyönyörű a betörés utáni gólja Erdélyiről - 3-1.

Fórban Biros lövését blokkolják, majd a Honvéd kerül emberelőnybe, ám Szőke eladja a labdát. Ebből fordulnak a hazaiak, Angyal Dániel kíméletlenül vágja be a helyzetet - 4-1.

Vad Lajos időt kér. Kiss Gergely szabaddobását blokkolják, vége a negyednek.

2. NEGYED:

Újra az Eger hozza el a labdát. Hosnyánszky csavarja a blokkról pattan vissza, majd fórba kerül csapata (Illés második hibája): Csucskovics lövését Lévai ujjheggyel éri el, sarokdobás. Kiegészülnek a vendégek, Szivósról kiküldik Fazekast (nem lép el a szabaddobásnál), Biros Péter a szélről pattint pontosan - 5-1.

Angyalt cserével végleg állítják ki Fülöpről, Steinmetz Barnabás lövését blokkolják. Már 6-1 - Hosnyánszky bünteti Fülöp kiállítását, gyönyörű a lövése.

Mitrovics védi Simon Adrián lövését, lefordul az Eger, ám nem jár sikerrel. Vad Lajos időt kér. Honvéd-fór, Kiss Gergő kísérletét védi Mitrovics. A balkezes olimpiai bajnok elrontott egri támadás után kapufára ejt, majd a hazaiak kérnek időt. Milos Csuk hatalmas gólt lő szabaddobásból - 7-1.

Nem megy a Honvédnak, Illés pörgetett ejtése beesik Mitrovics kezébe... Kontra Bedő ellen a túloldalon. Elrontott Honvéd támadást kontráz meg az Eger, de Zalánki lövését bravúrral védi Lévai. Fülöp mellé bombáz, majd fórban a hazaiak, de aztán lejár az idő - vége a negyednek.

3. NEGYED:

Lévai Mártont pihenteti a későbbiekre Vad Lajos, aki György Dávidot állítja a kapuba. A Honvédé az első támadás: hiába, szerelik a centerüket. Hosnyánszky újra villan, a harmadik klasszisgólja - 8-1.

Lekontrázza az Eger a Honvédot, Mitrovics indításával Szivós lép el, Fülök csak ötméteres érően képes megállítani: Erdélyi Balázs belövi, 9-1.


Újra ront a vendégcsapat, sőt visszaúszás közben kiállítják Kiss Gergelyt, a fórt azonban túljátssza a házigazda. Nem megy a Honvédnak, ismét eladja a labdát. Kontra után visszakapja, sőt fórba kerül, aztán kettős fórba (Erdélyi után Vapenszkit is kiküldik), Steinmetz Barnabás belövi, 9-2.

Dabrowski Norbert időt kér és nyugalomra inti játékosait. Fülöp kipontozódik, Lőrincz fórból fölé lő, átellenben pedig Fazekas löketét üti fára Mitrovics. Zalálni előnyben lő a kapufára, Simon Roland pedig a másik oldalon pattint fölé. Lőrincz újra kapufáig jut, majd Mitrovics véd. Fazekas Tibor eredményes, szabaddobást lő a kapuba - 9-3.

Fórt ront az Eger, időt kér a Honvéd. Fórban Simon Roland húz kapura, Mitrovics nagyot véd. Fazekas szerel hátul, majd a Honvéd sem jár sikerrel, vége a negyednek.

4. NEGYED:

Az egri kapuban Csoma Kristóf kap szerepet az utolsó nyolc percre. Honvéd-fórral indul a negyed, Kiss Gergő fölé lő, kicsúszik a kezéből a labda. Kontra az Eger ellen, majd Simon Roland lő szép akciógólt (Kiss Gergely ismét remek passzt ad, ezúttal jobb kézzel!) - 9-4.

Bedő Krisztián töri meg az egri gólcsendet, félcsavarja remek - 10-4.

Koji Takei pattint a fára, Zalánki lövésést pedig fogja György Dávid. Az egri lövő aztán visszahúzza ellenfelét, kiállítás, Vad Lajos időt kér. A fórt megjátsszák jól játékosai, Steinmetz Barnabás középről lövi be - 10-5.

Kontra Lőrincz, majd Steinmetz ellen. Fórból Lőrincz mellé tüzel (vagy György véd? - nem adnak sarokdobást), átellenben Fazekas Tibor lő gólt - 10-6.

Hosnyánszky Norbert keze villant ismét, káprázatos gól ez is - 11-6.

Fórt ront a Honvéd, Csuk fölé lő, még 2.30 van vissza. Biros labdát szerez, Bedő kiállítást brusztol ki, Erdélyi Balázs bevágja - 12-6.

Csoma véd hátrányban, ám Fazekas Tibor ellen aztán tehetetlen - 12-7.

Bedő ötöst szerez, Erdélyi belövi, 13-7.

Sztojcsics a túloldalt szintén büntetőt harcol ki, Fazekas a fára vágja, de a kipattanó hozzá kerül, és belövi - 13-8. 

Ez a vége, az Eger kerül az elődöntőbe.

Dabrowski Norbert: „A második mérkőzésen a Honvéd nagyon jól játszott, alaposan megnehezítette a dolgunkat, rengeteg hibára kényszerített bennünket. Nagy nehezen nyertünk a Kőér utcában, ott átszakadt a gát, azt hiszem. Ettől függetlenül azt mondtam a játékosaimnak, hogy hiába mondja mindenki, hogy jobbak vagyunk, támadásban ezt látni is akarom, muszáj lesz többet vállalnunk. Örülök, hogy megoldották. Úgy éreztem már az első negyedben, hogy csak az a kérdés, mennyi lesz a vége.”

Vad Lajos: „Először is szeretnék gratulálni az Egernek, jó csapat, megmutatta, hogy bizonyos szituációkban bizonyos dolgokkal jól tud élni… Nem csuklottunk össze, mint a colostok, csináltuk tovább a dolgunkat, mentünk előre, a negyedik perctől ez volt a kérdés… Fiatal játékosaink megmutatták oroszlánkörmeiket, ebből lehet építkezni.”

Hosnyánszky Norbert: „Le a kalappal a Honvéd előtt, megérdemli, hogy azt írja le mindenki, a nagyon jó Honvéd kapott ki az Egertől. Nagy kő esett le a szívünkről a Kőér utcában, ezúttal más meccset játszottunk. Eddig amikor nehéz helyzetben voltunk, valahogy mindig nyertünk – ha így lesz ez a továbbiakban is, akkor elfogadom a helyzetet, még akkor is, ha azért nyugodtabb lennék egy kis stabilitással.”

Eredmény – E.ON férfibajnokság, rájátszás az elődöntőbe jutásért, 3. mérkőzés
ZF-Eger–RacioNet-Honvéd 13–8 (4–1, 3–0, 2–2, 4–5)

Eger, 500 néző. Vezette: Molnár P., Németh A.
EGER: Mitrovics – Csucskovics, Hosnyánszky 4, Szivós, Vapenszki 1, Bedő 2, Biros P. 1. Csere: Angyal 1, Zalánki, Lőrincz, Csuk 1, Erdélyi 3, Csoma (kapus). Vezetőedző: Dabrowski Norbert
HONVÉD: Lévai – Fazekas 4, Kiss G., Illés, Fülöp, Steinmetz B. 2, Simon A. 1. Csere: Kiss B., Shimizu, Szőke, Sztojcsics, Takei, Simon R. 1, György D. (kapus). Vezetőedző: Vad Lajos
A két győzelemig tartó párharc végeredmény: 2–1 az Eger javára
Vízilabda hírek
honvéd
eger