cover image
Egyéb

Euroliga: belakták az UVSE-s lányok a helyszínt

2015. április 23. 16:59

Csak a feladataira koncentrál az UVSE-Centrál csapata Pireuszban. Legyen bármi is a körítés, a lényeg úgyis a játék minősége lesz – először pénteken este, a spanyol Sabadell ellen.

Bécsen keresztül szerdán megérkezett Athénba az UVSE-Centrál női együttese, hogy a klub történetének eddigi talán legfontosabb eseményén részt vegyen. Ez nem más, mint az Euroliga négyes döntője, ahová a Plebiscito Padova kiverésével jutott el.

Szerette volna megrendezni a Final Fourt a klub (és az orosz Kirisi is), de végül a görögök győztek a kandidálási folyamat végén. Ezzel kapcsolatban még a megérkezés előtt érte az első csalódás a mieinket, ugyanis az előzőleg beharangozott olimpiai uszoda helyett az Olympiakosz meglehetősen elavult komplexumában lesz az esemény. A Petros Kapagherof Uszodába majdhogynem sikátorokon át vezet az út a pireuszi munkásnegyedben, a felújításra szoruló uszodában pedig a különböző helyiségek közt – fogalmazzunk úgy – elég szabad az átjárás.

watch?v=nuR0-sZgHQA&feature=youtu.beCsütörtökön délelőtt a vízben is elég laza volt a „csere”, a mi lányaink alig másztak ki a vízből, már ugrottak is be az Olympiakosz férficsapatának tagjai, akik egyébiránt a medenceparton öltöztek át a tréningre. (Csak egy félmondat róluk: jövő héten fontos meccsen fogadják a Bresciát, és ha nyernek, az Eger pedig vereséget szenved a Barcelonetától, tovább is mehetnek a Final Sixbe, erre persze nem gondolunk.) Aztán egy középkorú úr ténykedése is bezavart kicsit a tréningen, ő ugyanis éppen délelőtt festette az egyik falat (jelentjük, sárga lesz), így a lányok festékszaggal a levegőben tolták a hosszokat.

avus5.JPGMár szerda este is edzettek egyébként Sikter Diáék, akik nélkülözni kényszerültek egy idő után Kiss Alexandrát. A „Csirke” becenévre hallgató kapus betegeskedett, a torka fájt, és fáj még most is, persze van még idő, hogy mindez csillapodjon péntek estig. Nagyjából negyed óra buszút választja el a lányok szállodáját az uszodától, a Galaxy Hotellel meg vannak elégedve a csapatnál, jól ismerik ezt a hotelt magyar vízilabdázók, hiszen ott szállt meg a Hungerit-Szentes is, éppen őket verte ki a házigazda Olympiakosz a negyeddöntőben.

Érdekesség, hogy az orosz Kirisi és a spanyol Sabadell egy helyen lakik, ugyanezen a sugárúton, amely egyébként a tengerpart mellett halad végig. Hangulatos tehát az út az uszodáig, ezt csak fokozták a lányok csütörtök délelőtt, hiszen Kuna Szonja „dj” irányításával hangos zenehallgatás kísérte az utat. Hogy ennek örült-e az orosz Kirisi csapata, akik útközben felszálltak a buszra, nem tudjuk, persze azért szúrós szempárokkal nem találkoztunk.

Keszthelyi Rita
és Szücs Gabriella épp zh-ra készülnek, így tanulással töltötték az időt, sőt, Rita alighogy kiért az edzés végén az uszodából, máris bújta jegyzeteit – jó látni a tudatosságot, elhivatottságot minden fronton.

avus7.JPGTulajdonképpen zökkenőmentesen halad a csapat az előre lefektetett forgatókönyv mentén, a görög szervezők megoldják, ha akad valami gond, így vélhetően megfordítják majd a fordítva felhúzott magyar zászlót is az uszodában.

A lányok ma egyébként felköszöntötték a születésnapját ünneplő Tóth Ildikót, sőt, a délelőtti edzés közepén a görögöktől is kapott egy szelet csokitortát – más kérdés, hogy aztán a többiek segítették ki, mert nem ehet efféle nyalánkságot a csapatkapitány.

Aki aztán a csokitorta helyett a hivatalos sajtótájékoztatót élvezhette végig, az eseménynek megadták a módját, ez a helyszín már méltóbb volt a csapatokhoz, az Olympiakosz Pireusz futballcsapata stadionjának sajtótermében gyűltünk össze – az erről szóló írást ide kattintva lehet elolvasni.

Dobos Sándor, Athén
Vízilabda hírek
uvse
uvse-central
áts bertalan
női euroliga
euroliga
Tóth Ildikó
Sabadell