cover image
Egyéb

UVSE-Centrál: túl a hivatalos sajtótájékoztatón

2015. április 23. 13:58

Az Olympiakosz futballstadionjának konferenciatermében tartották meg a női Euroliga négyes döntő hivatalos sajtótájékoztatóját.

Az UVSE-Centrál képviseletében Áts Bertalan vezetőedző, Benczur Márton szakmai elnökhelyettes és Tóth Ildikó vett rajta részt. Először volt részese ilyen protokolleseménynek a klub, hiszen tavaly már ugyan elindult a sorozatban, de a selejtezőből akkor még nem tudott továbbjutni.

Szokni kell még az ilyen kötelezettségből fakadó eseményeket, talán szívesebben pihent volna a délelőtti edzés után mindenki, de bizony meg kellett jelenni a sajtótájékoztatón. A helyszín kiválasztása eleganciáról tanúskodik, a mieinknek mosolyt csalt az arcára, hogy a terem előcsarnokában Détári Lajos köszön vissza az egyik falról, onnan, ahová a futballcsapat legnagyobb klasszisainak portréit vetítették ki.

Szóval újoncként szokta a légkört az UVSE-Centrál, de ez igaz a másik oldalra is, nekik is szokni kell, hogy a magyar csapat minőségi vízilabdával jelentkezik, a klub pedig folyamatosan épül.

Yiannis Moralis, Pireusz polgármestere kifejezte büszkeségét, hogy a kikötőváros otthont adhat az eseménynek, külön örül annak – naná –, hogy az Olympiakosz is résztvevője a négyes döntőnek. Később elmondta, reméli, hogy az új, 4000 főt befogadó uszoda öt éven belül elkészül.

watch?v=nuR0-sZgHQADimitris Diathethopoulos, a Görög Úszó Szövetség elnöke, a LEN elnökhelyettese megindokolta, miért Pireusz a házigazda. Három fő oka volt szerinte: a görög vízilabda minőséget képvisel évek, évtizedek óta, ez az egyik. Másrészt Pireusz klubjai is toperedményeket érnek el, harmadrészt a vízilabda egy fókuszpont Görögországban és a városban is. (Mi tesszük hozzá, hogy ezekkel a pontokkal az UVSE-Centrál is bírt pályázatában.)
uvseathen2.JPG
Marco Birri,
a LEN ügyvezetője azt mondta, ezzel az eseménnyel tovább szeretnék promotálni a női vízilabdát, szeretnék, ha az Euroliga négyes döntője is egy brandet képviselne. Fontos szerinte, hogy a női pólóban is legyenek sztárok. „Identitást szeretnénk adni a Final Fournak, ahogyan a férfiaknál ez már kialakult. Szurkolunk a női vízilabdának” – mondta, és hozzátette, nagy kihívásnak tartja, hogy a televíziós és internetes közvetítések által tavaly, az Eb és a kupasorozatok jóvoltából elért nézőközönséget megtartsák.

Ennek érdekében az EBU, az európai televíziós társaságokat tömörítő szervezet felé a helyi „broadcaster”, közvetítő görög csatorna továbbítja is a jeleket. (Megint csak mi tesszük hozzá, hogy jelen állás szerint Spanyolországban és Magyarországon nem lesz tévés közvetítés az anyagiak miatt – ez talán még változhat.)

uvseathen3.JPGMarco Birri megdicsérte az UVSE-t, örömét fejezte ki, hogy a magyar vízilabda visszatért a négyes döntőbe (két éve az Eger volt ott legutóbb), és szerinte nagyon nagy meccs lehet a Sabadell elleni elődöntő. Még Szücs Gabriellát is kiemelte, mint aki épp a szezon előtt váltott klubot – a magyar klub nagy örömére.

A végén még a vezetőedzők és csapatkapitányok reményüket fejezték ki a minél jobb szereplésért, aztán mindenki ment pihenni és ebédelni, hogy aztán este újabb edzések következzenek. A lányok délelőtti edzéséről hamarosan beszámolunk, és egy kis helyzetjelentést is adunk Athénból.
 
Az Euroliga Final Four programja:

Elődöntők, április 24., péntek:

Olympiakosz Pireusz (görög)-Kirishi (orosz) – 18 óra 30 perc (magyar idő szerint 17 óra 30)
UVSE-Centrál-Sabadell (spanyol) – 20 óra 15 perc (magyar idő szerint 19 óra 15 perc)

A bronzéremért:

Április 25., szombat, 18 óra 30 perc (magyar idő szerint 17 óra 30 perc)

A döntőben:

Április 25., szombat, 20 óra 15 perc (magyar idő szerint 19 óra 15 perc)
 
Dobos Sándor, Athén
Vízilabda hírek
uvse
uvse-central
áts bertalan
női euroliga
euroliga
Tóth Ildikó
Sabadell