cover image
Egyéb

Egyenlített az Eger, ki-ki meccs szombaton

2015. április 22. 18:09

A férfibajnoki rájátszásban az elődöntőbe jutásért zajló párharcban a második mérkőzést rendezték ma a Kőér utcában: az Eger hatalmas csatában 5-4-re nyert a Honvéd ellen, így egyenlített. A döntés a szombati, egri meccsre maradt.

Egerben 9-7-re nyert a RacioNet-Honvéd, így a két győzelemig tartó párharcban előnyre tett szert. A mai találkozó tétje az, hogy Vad Lajos együttese kiharcolja-e a négy közé jutást, vagy Dabrowski Norbert csapata harmadik összecsapásra kényszeríti ellenfelét. Az első partin négyperces kiállítással büntetett Hárai Balázs eltiltását tölti.
A mérkőzést Molnár Tamás és Horváth Csaba vezeti.
A találkozót gyászszünet vezeti fel: a megjelentek Konrád Ferencre és Ambrus Tamásra emlékeznek.

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSUNK

1. NEGYED:
Az első támadás a Honvédé, de technikai zavar: gond van az órával. Áll a játék, igyekeznek megoldani a problémát. A tartalékórát üzemelik be, úgy tűnik, mindez sikeres, így talán indulhat a csata. És rajt!
Rögvest lefordul az Eger, kiállítás Birosról, Szivós lövését kiüti Lévai - a labda marad a kék sapkásoknál. Fazekas labdát szerez Bedő elől. A Honvéd támadást ront, átellenben Bedő Krisztián középről lő gólt - 0-1.

Az Eger ismét kivédekezi a hazai attakot, majd fórból Biros a fára lő. Kiss Gergőről kiküldik Szivóst, Fazekas lövését azonban blokkolják. Illés lövését kiüti Mitrovics, marad a labda a Honvédnál: Fülöp centerezése kapu fölött, majd kontra az Eger ellen. Fülöp Bence lerázza magáról Csucskovicsot, és kilövi a hosszú felsőt - 1-1.

Zalánkit blokkolja a hazai kézerdő, majd Kiss adja el a labdát. Zalánki lövése ismét a blokkban, aztán Mitrovics lop labdát Shimizu elöl. Fórban az Eger, Dabrowski mester időt kér. A fór kimarad, Lévai védi Erdélyi lövését. Most Vad Lajos kér időt. Játékosai nem jutnak helyzetig, vége a negyednek.

2. NEGYED:
Kontra Csuk ellen. Labdát szereznek a vendégek, majd Hosnyánszky lövését üti fölé Lévai. A sarokdobást követően újra az olimpiai bajnok lő, de a kapus megint hárít. Fazekas ejt fölé, de mezőnybeli kontrát fújnak az egriek ellen, így ismét a Honvéd támad. Lőrincz labdát szerez, Takei visszahúzza, kiállítás: nincs lövés, hat a hat ellen azonban Erdélyi Balázs pontos - 1-2.

Fülöp csavar, Mitrovics véd. Kiss G. labdát szerez Biros elöl, majd Fülöp Bence szerez gólt Csucskoviccsal a nyakán - 2-2.

Biros lövését blokkolja Szőke, Lőrincet kiállítják, ám a Honvéd hibázik, nem végzi el a szabaddobást. Büntet a túloldalt az Eger: Uros Csucskovics lő gólt középről - 2-3.

Újabb hazai fór: Kiss Gergely irtózatos erejü lővése középről a kapuban - 3-3.

Boris Vapenszki nem sokat teketóriázik, pattintása precíz - 3-4.

Szőke mellétüzel, de hátul javít, labdát szerez. Vad Lajos időt kér. Kontra Illés ellen, most a vendégek kérnek időt. Megérte nekik: az akció sikeres, Erdélyi Balázs ellép a védőtől, kapja a labdát, és belövi - 3-5.

Honvéd-fór: Illés kapufára lövi, majd Mitrovics védésével ér véget a negyed.

3. NEGYED:
Csukot blokkolják, majd Hosnyánszky szerez labdát. Egy kontra után pároskiállítás (Kiss és Szivós), majd eladja a labdát a Honvéd. Bedő fórt harcol ki, majd nagy helyzetben Lévaiba lő. Fazekas bombáját Mitrovics üti fölé, majd Fülöz húzását védi nagy bravúrral hátrányban a szerb kapus. A túloldalt Lévai védi Vapenszki próbálkozását, majd Simon Adrián közelijét védi Mitrovics. Biros a felső kapufát találja telibe, időkérés hazai oldalon.

Kontra Kiss G. ellen, aztán kiállítják Fazekast - Dabrowski Norbert időt kér. A fórmegjátszás nem sikerül jól, jöhet a Honvéd. Erdélyi kiállítva, Mitrovics bravúrral védi Shimizu húzását. Mitrovics véd egyet, sarokdobás.

Csucskovics lövése a fáról pattan fölé, Vapenszki kiállítása után újra fórban a házigazda, de ront. Egy másodperccel a negyed vége előtt Illés ejtését üti fölé Mitrovics, majd véget ér a negyed - gól nélkül.

4. NEGYED:
Fórral nyit a Honvéd (Erdélyi megy ki): Kiss Gergő kapufára bombáz. Kiállítás a túloldalt is (Szőke), de Csuk lövése elhal a blokkban, majd a labda a hazaiakhoz kerül. Mitrovics véd egyet, sarokdobás. A labda az Egeré. A két 7-es kiállítva: Milos Csuk cserével végleg, Kiss Gergely visszajöhet majd. Lévai hárít, sarokdobás. Szivós nem kap ítéletet, nagy a feszültség a vízben. Sztojcsicsrók kiküldik Lőrinczet, időkérés 4.14-gyel a vége előtt. A megjátszás tökéletes: Kiss Gergő varázsolja a falból kiemelkedő Steinmetz Barnabás kezére a labdát, aki nem hibázza el - 4-5.

Erdélyi eladja a labdát, egyenlítésért támad a Honvéd: nem jár sikerrel, Hosnyánszky elviszi a center elől a labdát. Bedő megveri Steinmetzet centerben, de lövését fölé üti Lévai. A következő csatát az olimpiai bajnok védő nyeri, újra a hazaiak támadnak, két perc van vissza. Kiss Bálint nem kap ítéletet centerben, a másik kapunál Angyal lövését kiüti Lévai, de a labda az Egernél marad. Vapenszki azonban eladja, jön a Honvéd újra. Hosnyánszky labdát szerez, aztán a vendégek lepörgetik az időt, 4-5 a vége.

Mindez azt jelenti, hogy szombaton a felek ki-ki meccset játszanak Egerben a négy közé jutásért.

Utózöngék, értékelés holnap itt az oldalunkon.

Eredmény - E.ON férfibajnokság, rájátszás az elődöntőbe jutásért, 2. mérkőzés
RacioNet-Honvéd-ZF-Eger 4-5 (1-1, 2-4, 0-0, 1-0)
Kőér utca, 500 néző. Vezette: Molnár T., Horváth Cs.
HONVÉD: Lévai - Fazekas, Szőke, Kiss G. 1, Illés, Fülöp 2, Simon A. Csere: Kiss B., Shimizu, Sztojcsics, Takei, Steinmetz B. 1, Simon R. Vezetőedző: Vad Lajos
EGER: Mitrovics - Csucskovics 1, Hosnyánszky, Szivós, Vapenszki 1, Bedő 1, Biros P. Csere: Angyal D., Zalánki, Lőrincz, Csuk, Erdélyi 2. Vezetőedző: Dabrowski Norbert
A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1
 
A többi párharcban döntés született. A középmezőnyben a Vasas Debrecenben, a Kaposvár (remek utolsó negyeddel) otthon a BVSC ellen rendezte le a két győzelemig tartó párharcot. A győztesek egymás ellen a 7. helyért, a vesztesek a 9. helyért csatáznak majd egymás ellen.

A kiesés elkerüléséért zajló mai mérkőzésen a Pécs csupán egy negyedet tudott megnyerni egyetlen góllal a Szentes ellen, a többit elbukta, így Lukács Dénes csapata a 11. helyért csatázhat majd az UVSE, KSI duó jobbikával – ebben a párharcban szombaton születik majd döntés. A Pécs is ellenfélre vár: a vesztessel az utolsó, kiesést jelentő hely elkerülésért, azaz a 13. helyért mérkőzik majd.

A 7–10. helyért, 2. mérkőzések
Debrecen–VasasPlaket 10–12 (4–3, 0–2, 3–5, 3–2)
Gólszerzők:
Hoppál 2, Kincses 2, Kállay 2, Pataki 2, Kolarik 2, ill. Sedlmayer 4, Várnai 2, Gyárfás 2, Bóbis, Hőna, Takács, Goreta
A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2–0 a Vasas javára

Kaposvári KK–BVSC-Wáberer Hungária-Zugló 9–9 (2–2, 2–4, 2–3, 3–0) - ötméteresekkel 4-3
Gólszerzők:
Berta 2, Kovács O. 2, Vikalo 2, Surányi, Vindisch, Ágner, ill. Török 2, Szabó Bence, Pásztor, Kovács P., Ambrus, Mészáros Cs., Szabó Bendegúz, Létay
A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2–0 a Kaposvár javára

A 11–14. helyért, 2. mérkőzés
PVSK-Mecsek-Füszért–Valdor-Szentes 8–11 (3–4, 3–2, 1–3, 1–2)
Gólszerzők:
Polovic 4, Csaba, Francsics, Cabrilo, Oliveira Cribella, ill. Weszelovszky 3, Popovic 2, Komlósi, Nagy M., Pellei, Vörös, Lucas, Rakonjac
A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2–0 a Szentes javára



Vízilabda hírek
honvéd
eger