cover image
Egyéb

UVSE-Centrál: szeretnek megfelelni a kihívásoknak

2015. április 17. 9:53

Az athéni Euroliga négyes döntőn érdekelt csapatunk kétkapuzott a női válogatottal szerdán és csütörtökön, az edző és a játékosok is bizakodóak egy héttel a fellépés előtt.

Mivel a női bajnokság középszakasza után az első helyen végzett az UVSE-Centrál (méghozzá százszázalékos mérleggel), nyugodtan készülhetett a nemzetközi porondon rá váró feladatra az elmúlt három hétben.

Ez a feladat nem más, mint bizonyítani a négyes döntőben, elsőként az elődöntőben a címvédő spanyol Sabadell lesz az ellenfél. A magyar csapat az olasz Plebiscito Padova kettős legyőzésével jutott el a Final Fourba, azóta a padovaiak ezüstérmet szereztek a LEN-kupában, a Stieber Mercédesszel felálló Imperia ellen maradtak alul a fináléban.

Tartalmas, mindenre kiterjedő felkészülés jellemzi az UVSE-Centrált, és elég jól állnak a lányok.

„Három hete folyamatosan dolgozunk, szerencsére komolyabb sérülés nem történt az elmúlt időszakban, kisebb betegségek hátráltattak csak minket. Elégedett vagyok az elvégzett munkával, de mondjuk egy sikeres kétkapuból nem kell messzemenő következtetéseket levonni, a mostani forma egy állapot, az igazi felmérő majd maga az elődöntő lesz” – mondta Áts Bertalan vezetőedző.

„Úgy érzem, minden rendben van, most már a taktikai felkészítés időszakába léptünk, ezt gyakoroltuk a válogatott elleni kétkapuzás alkalmával is. Nagyon látszik az összeszokottság a csapatunkon, fegyelmezettek vagyunk, és közben keressük a jobbnál jobb helyzeteket támadásban, jó ezt látni” – adott helyzetjelentést a csapat rutinos játékosa, Tóth Ildikó.

Jó hangulatban készül a csapat

Jó hangulatban készül a csapat

A hangulat is remek, ezzel korábban sem volt gond, de Varga Bernadett pszichológus segítségével még jobban összeszokott a társaság, a vezetőedző célja éppen ez volt, játékos foglalkozások keretében egyszerűen érezze jól magát a csapat. Tóth Ildikó is tett arról, hogy még jobb legyen ez az összhang, kezdeményezésére a lányok részt vehettek egy szabadulós játékban a közelmúltban. Teljesítették a kihívás. 

„Kijutottunk! Jó érzés volt, főleg mert a pálya munkatársai elmondták, 30-40 százalékos a szabadulási arány. 10 másodperccel a rendelkezésre álló idő előtt jutottunk ki. Azt hiszem, ez jellemző ránk, ez a végletekig küzdés, harcolás az utolsó pillanatig. Ha a Sabadell ellen a vége előtt 10 másodperccel lőnénk a győztes gólt, én lennék a legboldogabb” – mondta az UVSE-Centrál centere.

A csapat 22-én, szerdán utazik Athénba Bécsen keresztül, kora este már edzést vezényel Áts Bertalan, és hasonlóan tesz majd csütörtök délelőtt és délután, valamint pénteken délelőtt is. A Sabadell elleni elődöntő pénteken fél 7-kor kezdődik majd, a helyszín az athéni olimpiai vizes komplexum fedett medencéje lesz.

Az Euroliga Final Four programja:

Elődöntők, április 24., péntek:


Olympiakosz Pireusz (görög)-Kirishi (orosz) – 18 óra 30 perc
UVSE-Centrál-Sabadell (spanyol) – 20 óra 15 perc

A bronzéremért:


Április 25., szombat, 18 óra 30 perc

A döntőben:

Április 25., szombat, 20 óra 15 perc
 
-dobos-
Vízilabda hírek
uvse
uvse-central
áts bertalan
női euroliga
euroliga
Tóth Ildikó
Sabadell