cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Újonccal bővült a női válogatott kerete

2015. április 16. 21:19

Merész András szövetségi kapitány vezetésével már javában készül a női válogatottunk a keddi, nizzai világliga-selejtezőre. Tizennégyen utaznak majd Franciaországba.

Tartalmas napon van túl a női válogatott. Merész András, Németh Zsolt és Märcz Tamás csütörtök délelőtt nyárias környezetben tartott edzést a Széchy-medencében a lányoknak, akik között egy új arcot is felfedezhettünk.

Pontosabban kettőt, Horváth Brigitta ugyanakkor korábban már volt a bő keret tagja. Vályi Vanda még nem, igaz, a közelmúltban részt vett Merész András felmérőjén. Egerből igazolt Dunaújvárosba a 15 és fél éves tehetség, aki ott aztán sokat fejlődött a bajnokság során. Már írtunk korábban róla, éppen a felmérőn produkált eredményei miatt. Most a mélyvízbe került.

"Nagyon hirtelen jött ez az egész, mivel a bakui Európa Játékokra készülünk az utánpótlás kerettel, szerdán kezdtük az edzéseket, aminek a végén Mihi hívott, hogy mennem kell. Hirtelen elég furcsa volt, hogy össze kell pakolnom, de nagyon örülök, hogy rutinosabb játékosok között készülhetek. Minden tőlem telhetőt megteszek ebben az új környezetben. Sokkal magasabb szinten kell teljesíteni, egy másik rendszerben, ami különbözik a dunaújvárosi csapatétól. Úgy érzem, jól megy a játék, de még rutintalan vagyok kissé. Jól érzem magam, sok az ismerős is" - utalt dunaújvárosi csapattársaira is Vályi Vanda.

Való igaz, Mihók Attila most hét játékost "ad" a felnőtt válogatottba. Az, hogy ez így van, köszönhető annak is, hogy az UVSE-Centrál válogatottjai most nincsenek ott a keretben. Az ok prózai, és örömteli: Áts Bertalan csapata jövő hét szerdán Athénba utazik, ahol péntektől az Euroliga négyes döntőjében szerepel (az elődöntőben a címvédő Sabadell lesz az ellenfele).

A két fiatal játékos meghívására azért volt szükség, mert Miskolczi Kittinek vírusos fertőzése miatt Szentesen kellett maradnia, míg Czigány Dóra és Kisteleki Dóra szereplése bizonytalan, előbbi mumpszos betegsége után még nincs száz százalékos állapotban, utóbbi pedig térdsérülését igyekszik maximálisan maga mögött hagyni.

Fotó: Dobos Sándor

Fotó: Dobos Sándor

Apropó, UVSE: éppen velük kétkapuzott csütörtök este (és szerda este is) a válogatott. Mindkét fél számára hasznosak voltak ezek a mérkőzések.

A csütörtök nemcsak a munka, hanem a részvét jegyében is telt a női válogatottnál, Ambrus Tamás halála miatt. Merész András kapitány a női vízilabda válogatott tagjai és szakmai stábja nevében őszinte részvétét fejezi ki a korábbi 61-szeres válogatott családja, barátai és tisztelői felé.

A magyar válogatott szombaton utazik majd el Franciaországba, Nizzába, ahol a helyiek elleni mérkőzés április 21-én, kedden 19 órakor kezdődik, a játékvezetők a német Thomas Schlunz és a görög Nikolaos Boudramis lesznek. 

Élő videóközvetítés is lesz az interneten, méghozzá ezen a címen lehet majd követni a történéseket, a francia szövetség csatornáján.

A meccsnek már nincs tétje, mert a mieink nem juthatnak ki a világliga sanghaji szuperdöntőjére, az olaszok elleni imperiai vereség alkalmával dőlt el ez a kérdés. Ettől függetlenül a csapat és a bő keret fejlődése szempontjából ez a találkozó is fontos lesz.

magyarv_2.JPG A magyar válogatott kerete a Franciaország elleni mérkőzésre:

Kasó Orsolya (Dunaújvárosi Főiskola), Bolonyai Flóra (Hungerit-Szentes) - kapusok

Bujka Barbara, Hevesi Anita (Hungerit-Szentes), Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Menczinger Kata, Vályi Vanda, Horváth Brigitta, Szilágyi Dorottya (Dunaújvárosi Főiskola), Takács Orsolya, Kisteleki Dóra, Máté Zsuzsanna (BVSC-Wáberer Hungária-Zugló), Czigány Dóra (ZF-Eger)

A csoport állása:


1. Olaszország 12 pont
2. Oroszország 11 pont
3. Magyarország 7 pont
4. Fraciaország 0 pont

-ds-
Vízilabda hírek
Női válogatott
Merész András
világliga
franciaország