cover image
Egyéb

Fradi-utánpótlás: eredményes dubaji kaland

2015. április 16. 18:01

A már hagyományossá váló tavaszi dubaji gyermektornán ott volt az FTC U11-es és U13-as csapata. S ha már ott volt, két érmet haza is hozott.

A Hamdan Sport Complexben (itt zajlott tavaly a világliga szuperdöntője) rendezték meg az Emirátusok szokásos vizes tornáját, ahol a vízilabdázók között két korosztályban írtak ki versenyt. Az U11-es és az U13-as tornán ott volt a Ferencváros két csapata, tavaly a Rossmann-Szegedi Vízipóló Suliért, most értük izgulhattunk. Végül az U11-esek meg is nyerték a küzdelmeket, az U13-asok bronzérmesek lettek.

Katona Norbert csapatvezető mesél egy kicsit az ott töltött napokról:

„Hibátlan szervezés mellett zajlott a torna, mindenki segítőkész volt, buszt biztosítottak a különprogramokhoz, a gyerekek nem mindennapi élménnyel gazdagodhattak, a többi közt a világ legmagasabb épületére, a Burj Khalifára is feljutottunk. Szakmailag az U13-as korosztályban voltak minőségibb mérkőzések, főleg az egyiptomi csapatokkal szemben. Tudni kell, hogy náluk két évvel idősebbek is játszottak, miután mi beleegyeztünk ebbe.

Ennek ellenére taktikailag jóval érettebbek voltunk náluk, más kérdés, hogy a két év korkülönbség azért olykor kijött, főleg, hogy a játékvezetők nem mindig álltak a helyzet magaslatán a tornán. A Heliopolis elleni mérkőzésen bírócsere is történt, a félidőben lecserélték a játékvezetőt, aki így visszaminősült „szpíkerré” – tudtuk meg.

S hogy merre is tart a helyi vízilabda? Nos, miután kiderült, hogy az 1997-es születésű korosztály világbajnokságát 2017-ben Dubajban rendezik, a helyiek próbálnak erre felkészülni, és a csapataikat kicsit felturbózni az eseményre. Az utánpótlás nevelését azonban a fiatalabbaknál kezdik, ennek érdekében igazoltak szerb edzőt, méghozzá nem kis nevet, Nikola Radojicsicset, aki a szerb utánpótlás-válogatott edzője volt korábban.

További érdekesség, hogy a Ferencváros az Egyesült Arab Emirátusok vizes szövetsége között elindult egy együttműködés, ennek keretében a közeljövőben egy egyhetes edzőtáborra érkezik a Népligetbe az ország utánpótlás-válogatottja.

A Fradi U13-as csapata:

Spitz Márk, Gál Sándor, Dér Zoltán, Kiss Dániel, Kozma János, Tardi Zoltán, Györkő Marcell, Péter Bódog, Illés Ádám, Györgydeák Krisztián, Klár Gergő. Edző: Béres Gergő, Péter Imre

A Fradi U11-es csapata:

Mlatilik Patrik, Szabó Barnabás, Balla Pál, Balla Ferenc, Janoczkó Zsombor, Keresztes Kristóf, Ujvári Botond, Szabo Gergő, Horváth Csaba, Truszka Csanád Kemenes, Varga Vince, Somódi Ákos, Szabó György. Edző: Bata Kornél

A torna legjobb játékosa Horváth Csaba lett, a legjobb edző pedig Bata Kornél.
Vízilabda hírek
ftc
ferencváros
dubaj