cover image
Egyéb

Benedek Tibor Dubajban ad elő

2015. április 2. 11:21

Az Egyesült Arab Emirátusokban tart háromnapos szakmai szemináriumot a férfiválogatott szövetségi kapitánya.

A Dubaji Nemzetközi Vizes Bajnokság keretein belül tart majd edzői továbbképzést április 9. és 11. között Benedek Tibor. A szervezők meghívása alapján rendkívül széles körű előadássorozat lesz az övé, amely személyes karrierjét és a magyar vízilabda sajátosságait is érinti.

"Nagyon sok téma lesz, akár a saját pályafutásomról, akár a magyar vízilabda felépítéséről, sikereiről, akár az edzésmódszerekről, azok fejlődéséről. Nagy szakmai kihívás ez számomra, hiszen három napig angolul kell előadni, nagy odafigyelést, munkát igényel a felkészülés erre. Én is fejlődhetek az ott eltöltött napok alatt, de a legfontosabb az, hogy a magyar vízilabda hírnevét erősíthetem egy másik környezetben, ez az egész pólós társadalomnak hasznos lehet"
- mondta kérdésünkre a kapitány.

Ha megnézzük a három nap programját, Benedek Tibor beszél majd személyes pályafutása állomásairól, arról, hogyan tartható fent folyamatosan a magas szintű játék. Szó lesz a csapatok felkészülési programjáról, arról, hogy a különböző korosztályok számára mennyire eltérőek az edzésmódszerek, mikor, hogyan kell elkezdeni bizonyos munkafolyamatokat.

"Mi az, amit a magyarok tudnak, mások pedig nem" - hirdeti a második nap programjának egyik pontja, mondani sem kell, miért adekvát a kérdés. A kapitány ismerteti majd a magyar vízilabda-bajnokságok felépítését, a válogatottak rendszerét, a harmadik napon pedig az új szabályokról és azok hatásáról is beszél majd, valamint arról, hogyan változott az edzések felépítése az elmúlt évek során.
 
-d-
Vízilabda hírek
Benedek Tibor
dubaj
dubai