cover image
Egyéb

Előnyben a BVSC, Kisteleki Dóra 4 góllal tért vissza

2015. március 31. 21:56

Egy ideig jól tartotta magát az Eger a Szőnyi úton, de aztán a hazaiak stabilizálták védekezésüket, és megnyerték a rájátszás első mérkőzését.

A lányok úgy ugrottak vízbe este fél kilenctől (!) a Szőnyi úton, hogy már tudták, a másik ágon a Dunaújváros legyőzte a szépen küzdő Szegedet. Meg úgy, hogy azt is tudták, Kisteleki Dóra visszatér a hazaiaknál a vízbe, sérülése már a múlté. A térdén egy védőfelszereléssel készült a meccsre, amelyet a kispadon kezdett.

Megnézte az elődöntőt többek között Szücs Gabriella és Csabai Dóra, az UVSE-Centrál válogatott játékosai, már csak azért is, mert a győztessel játszanak majd a bajnoki döntőbe jutásért.

Két szép labdaszerzést követően Gyöngyössy Anikó harcolt ki 5 méterest, amelyet Takács Orsolya értékesített, ezzel vezetett a BVSC. Az Eger legjobbja, Czigány Dóra szerzett labdát okosan, kiállítást harcolt ki, visszatette középre, majd visszakapta a labdát, és egyenlített (1-1).

Leimeter Dórát az 5. percben másodszor is „megverte” Czigány, de végül a kapufa megmentette a BVSC-t. A túloldalon Farkas Kata ejtett Olivia Murphy kapujába, hogy aztán Zajácz Hanna egyenlítsen (2-2). Az Eger nagy lendülettel vetette magát a meccsbe, komolyan gondolta a bravúrt.

Aztán Kisteleki Dóra következett, az első nagy pillanat visszatérése után, Farkashoz hasonlóan ejtette át az egriek új-zélandi kapusát (3-2). Már az utolsó percben jártunk, amikor Gyöngyössy szabaddobásból növelte a hazai előnyt, erre egy szerencsés góllal válaszolt Zajácz, a blokkon megpattanó labdával (4-3), egygólos előnnyel zárult a negyed.

A második negyed elején teljesen egyedül maradt a jobb szélen Leimeter, Murphy nagy bravúrral hárította a lövését. Gyöngyössyét nem tudta (5-3), és a másik oldalon Czigány ismét csak kapufáig jutott. Kicsit bátortalanul támadott az Eger, de ennek ellenére 5-4-nél megint egy gólra zárkóztak.

A negyed derekára viszont háromgólosra hízott a hazai előny, előbb Leimeter harcolt ki büntetőt, amit Kisteleki értékesített, majd jött Gyöngyössy Anikó harmadik akciógólja (7-4). Nem volt szerencséje az Egernek, annyi szent, a 6. perc végén Czigány újra a kapufát találta telibe. 7-4 maradt a félidő.

Két Illés Henrietta-góllal kezdődött a harmadik negyed, 5 góllal elment a BVSC. Szeredi Krisztina szépített, majd Kisteleki büntetője után Parkes tette ezt meg, három embert forgatott be középen. Zajácz is szép gólt lőtt a negyed 6. percének elején, 4/4 volt a mutatója az Universiade-ezüstérmesnek, három gólra zárkózott az Eger. Csakhogy aztán a 7. percben Czigány Dórát cserével végleg kiállította Csizmadia játékvezető, Gyöngyössy Anikóval vívott párharca után.

10-7-ről jöhetett a zárónegyed, majd Zajácz ejtésével (5/5), már csak két gól volt a különbség. Takács Orsolya emberelőnyös gólja, majd centertalálata következett a negyed derekán, a hazaiak ettől meg is nyugodhattak. Olyannyira, hogy Kisteleki Dórának egy elnézős fórgól is belefért (13-8).

A végén már nem forgott veszélyben a hazai győzelem, előny a BVSC-nél.

Petrovics Mátyás, a BVSC vezetőedzője:
„Úgy érzem, végig mi irányítottuk a mérkőzést. Az, hogy csak a harmadik negyed végére, a negyedik negyed elejére dőlt el a mérkőzés, csak rajtunk múlt. A 14 lőtt gól ellenére azt mondom, nem jól éltünk a lehetőségekkel. Fizikálisan is jobban bírtuk a meccset, mert nagyon kemény volt a csata a vízben.”

Kelemen Attila, az Eger vezetőedzője:
„Két és fél negyedig jól tartottuk magunkat, aztán egy kétes játékvezetői ítélet döntően befolyásolta a továbbiakat. Az egyik legjobb játékosomat állították ki cserével. Ezt követően a BVSC okosan játszott és megérdemelten nyert.”

Czigány Dóra, az Eger játékosa: „Nem tudom, mikor lőttem ennyi kapufát. Nagyon kemény mérkőzés volt, borzasztó fárasztó. Remélem, otthon eltalálom a kaput, és meg tudjuk nehezíteni a BVSC dolgát. Ha koncentrálunk, akkor számunkra kedvező eredmény születhet a visszavágón.”

Kisteleki Dóra, a BVSC játékosa: „Nagyon jó érzés volt újra a vízben lenni, innen már csak felfelé vezet az út. Ezt a mai mérkőzést és a győzelmet egy ma elhunyt barátom emlékének szeretném ajánlani.”

Eredmény – női bajnokság, rájátszás a 4 közé jutásért, 1. mérkőzés:

BVSC-Wáberer Hungária-Zugló-ZF-Eger 14-8 (4-3, 3-1, 3-3, 4-1)
Gólszerzők:
Kisteleki 4, Gyöngyössy 3, Takács O. 3, Illés H. 2, Farkas 2, illetve Zajácz 5, Czigány, Szeredi, Parkes

A második mérkőzést csütörtökön rendezik, a Digi Sport élőben közvetíti.
 
-ds-
Vízilabda hírek
női bajnokság
eger
BVSC
kisteleki dóra