cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Benedek-csapat: itt a görögök elleni keret

2015. március 31. 18:37

A selejtező-sorozat legfontosabb, egyben utolsó mérkőzése következik április 14-én Győrben, a görögök ellen.

A magyar válogatottnak már csak egy pontot kell szereznie a bergamói világliga szuperdöntőhöz, ám szinte sértés az erre való törekvést feltételezni, a válogatott a győzelmet szeretné megszerezni majd április 14-én, Győrben, Görögország ellen (ahogyan azt tette korábban Görögországban is, ott 15-13-ra nyertek a srácok).

Benedek Tibor kedden délután kijelölte a magyar válogatott keretét, egyúttal egy rövid előzetest is adott a mérkőzés elé.

"Továbbra is sok fiatal játékos van a keretben. Ez egy olyan mérkőzés lesz, ami már a bőrünkre megy. Kezdettől fogva mondtam, hogy a legfontosabb az utolsó mérkőzés lesz, amelyen kiharcolhatjuk a világliga-döntőbe kerülést. Ez ugyanis a cél, nagyon szeretnék ott lenni, mert a szuperdöntő egy kvalifikációs lehetőséget jelent a riói olimpiára, ezen kívül egy nagyon-nagyon fontos hetet a világbajnoki felkészülés szempontjából. Azért is jelöltem ki ilyen hamar a keretet, hogy akik tudják, hogy ott lesznek a mérkőzésen, már most kezdjenek el felkészülni mind fizikailag, mind fejben" - összegzett a kapitány.
 
A mérkőzés majd 18 óra 15 perckor kezdődik Győrben, a Digi Sport közvetíti a találkozót.

A magyar válogatott kerete:

Nagy Viktor, Decker Attila (mindketten Szolnoki Dózsa-Közgép) - kapusok

Salamon Ferenc, Gór-Nagy Miklós (mindketten A-Híd-OSC-Újbuda), Német Toni (Vasas-Plaket), Vámos Márton, Varga Dénes, Varga Dániel, Madaras Norbert (mindannyian Szolnoki Dózsa-Közgép), Angyal Dániel, Hosnyánszky Norbert, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs (ZF-Eger)
 
A selejtezőcsoport állása:

1. Magyarország 15 pont
2. Görögország 12 pont
3. Románia 2 pont
4. Szlovákia 1 pont
 
A másik április 14-i mérkőzésen: 

Szlovákia-Románia
 
-d-
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Férfi válogatott
Benedek Tibor
világliga
görögország
győr