cover image
Egyéb

Az alapszakasz győztese a Szolnok!

2015. március 28. 19:29

Cseh Sándor csapata egy fordulóval a zárás előtt bebiztosította első helyét, miután a Ferencváros otthonában rossz kezdés után győzött 14–7-re. A Vasas a Pécs, a Szentes pedig a Kaposvár együttesét verte meg.

A E. ON férfibajnokság 25., utolsó előtt fordulójában eldőlt, a Szolnoki Dózsa-Közgép megnyerte az alapszakaszt, első helyről kezdheti majd a felsőházi rájátszást. Pedig remekül kezdett ellene a Fradi: az ausztrál centert, Joel Swiftet helyettesítő Vogel Simon kiharcolt majd belőtt egy emberfórt, aztán a végig remeklő Kolozsi Marcell szerzett gólt hat az öt ellen (a kiállítást Regős Áron brusztolta ki), miközben a vendégek képtelenek voltak Gárdonyi András kapujkát bevenni. Nem csoda, hogy Cseh Sándor a negyedik percben időt kért.

De hiába. Zsivko Gocsics és Vámos Márton sem járt sikerrel, miközben Marnitz Gergő büntetőből (amelyet ő harcolt ki Milan Alekszics ellen) már Varga Zsolt csapatának harmadik gólját szerezte.

A negyedben a listavezető szépítő gólját Stefan Mitrovics szerezte fórból, és „csak” azért ért véget ez a nyolc perc 3–1-gyel, mert Decker Attila is védett még hármat az utolsó percben.

A második etapot ugyan 2–1-re már megnyerte a Szolnok (Varga Dénes után Alekszics talált be, majd Kolozsi lőtte második gólját), ám a nagyszünetben így is 4–3-as állást rögzíthettünk.

A Bajnokok Ligájában szerdán a horvát Jug Dubrovnikot legyőző vendégalakulat a harmadik negyedben robbantott: egyrészt alaposan összeszedte a védekezését, másrészt elöl is koncentráltabban játszott. Az egy kapott gól, valamint a hat lőtt pontosan tükrözi az előbb leírtakat. A Szolnok erőfölénye teljesen kidomborodott, végül dupla annyi gólt (14) szerezve szerezte meg a három bajnoki pontot. Említést érdemel Decker Attila 59 százalékos (10/17) védési hatékonysága.

A négygólos Kolozsi Marcell (Fotó: Micheller Szilvia)

A négygólos Kolozsi Marcell (Fotó: Micheller Szilvia)

A Vasas magabiztosan győzött a Pécs ellen. Bóbis Máté öt, Sedlmayer Tamás hát kísérletből lőtt négy gólt – ezzel ők ketten voltak az összecsapás legeredményesebb játékosai.

A Pécs vereségének, no és természetesen újabb győzelmének hála a Szentes hosszú idő után elmozdult az utolsó helyről! Lukács Dénes együttese végig vezetett a Kaposvár ellen, 1–0, 2–1, 3–2, 4–3, 7–4, 8–5, 9–7, 10–8 is állt az eredményjelzőn. Mégis, a vendégek öt gólig jutó légiósának, Mihailo Parezanovicnak az akciógóljánál 2.12-vel a vége előtt döntetlenre álltak a felek. A partit 47 másodperccel a vége előtt Weszelovszky László akciógólja döntötte el. Érdekesség, a vendégek tíz gólját három játékos hozta össze, említett Parezanovic mellett Berta Ákos szerzett négyet, ami jól mutatja, kettőjükön kívül a többiek nem sok veszélyt jelentettek a hazaiak kapujára.


Eredmény – E.ON férfi ob I-es bajnokság, 25. forduló

Ferencváros–Szolnoki Dózsa-Közgép 7–14 (3–1, 1–2, 1–6, 2–5)
Gólszerzők:
Kolozsi 4, Marnitz G. 2, Vogel, ill. Alekszics 4, Tóth M. 3, Varga Dénes 3, Varga Dániel 2, Mitrovics 2

VasasPlaket–Pécsi VSK-Mecsek Füszért 15–7 (5–1, 2–3, 3–1, 5–2)
Gólszerzők:
Sedlmayer 4, Bóbis 4, Gyárfás 2, Goreta 2, Burián, Hőna, Steinmetz Á., ill. Francsics 2, Danilo 2, de Blasio, Müller, Opacau

Valdor-Szentes–Kaposvári VK 11–10 (2–2, 2–2, 4–3, 3–3)
Gólszerzők:
Weszelovszky 4, Nagy M. 2, Lucas 2, Rakonjac 2, Dőry, ill. Parezanovic 5, Berta 4, Vindisch

További eredmények:

RacioNet-Honvéd-BVSC-Wáberer Hungária-Zugló 7-8 (1-2, 2-2, 2-2, 2-2) - a mérkőzésről itt olvashat bővebben
Gólszerzők:
Kiss G. 2, Fülöp, Simon A., Illés, Steinmetz B., Stojcics, illetve Pásztor 3, Kovács P. 2, Szabó Bence 2, Szabó Bendegúz

Debreceni VSE-Tiszavirág-Szeged-Diapolo 6-14 (2-5, 0-3, 3-2, 1-4)
Gólszerzők:
Kolarik 2, Hoppál, Kincses, Tóth, Kállay, illetve Manhercz K. 3, Varga Zs. 2, Seman 2, Sánta 2, Chilkó, Kiss Cs., Manhercz Á., Palotás, Kunac

ZF-Eger-KSI 17-4 (2-1, 5-2, 6-0, 4-1)
Gólszerzők:
Bedő 4, Csuk 3, Biros P. 2, Erdélyi 2, Cuckovics 2, Szivós, Hárai, Zalánki, Angyal, illetve Fejős 2, Kovács Gergő, Miklós

Korábban (csütörtökön) lejátszották:
UVSE-Hunguest Hotels–A-Híd-OSC-Újbuda 5–12




Vízilabda hírek
szolnok
ferencváros
vasas
kaposvár
szentes
pécs