cover image
Egyéb

Eldőlhetnek a nyitott kérdések - a 25. forduló következik

2015. március 27. 18:58

A Ferencváros–Szolnok találkozó vendégsiker esetén az alapszakasz elsőségét is eldönti – ha nem nyer Cseh Sándor csapata, akkor a jövő heti, OSC elleni rangadónak lesz nagy tétje.

A E. ON férfibajnokság 25., utolsó előtt fordulójából ugyan csütörtökön már lejátszottak egy találkozót (ezen az OSC az UVSE otthonában győzött 12–5-re), ám a nagyüzem szombatra várható: hat mérkőzés következik. Az már korábban eldőlt, hogy kik alkotják a felsőházi, kik az alsóházi rájátszást, és kik viaskodnak majd a középmezőny jobb helyeiért. A nyitott kérdések közül a két legfontosabb is eldőlhet holnap, azaz eldőlhet, ki zárja az első helyen a szakaszt, és ki lesz a negyedik.

A figyelem leginkább voltaképpen a Népligetre szegeződik, hiszen az alább felvetett lehetőségek ide összpontosulnak. A pillanatnyilag negyedik helyen álló, 50 pontos Ferencváros a listavezető, 70 pontos Szolnokot fogadja. Tekintettel arra, hogy a házigazda már korábban lejátszotta, és elveszítette a nagy riválisával, Honvéddal (47 pont) szembeni utolsó alapszakaszbeli mérkőzését, mindenképpen pontot kellene szereznie ahhoz, hogy biztosan megőrizze pozícióját. Persze, ha Vad Lajos együttese nem győzi le a BVSC-t, akkor vereség esetén is maradna a Fradi a negyedik helyen.

Az FTC a héten három edzőmérkőzés is játszott, kettőt az orosz bajnok Volgográddal. A csapat összetétele változik a szombati mérkőzésre, mivel Joel Swift és Aidan Roach az ausztrál válogatottban szerepel.

„Rendezett védekezést várok a csapatomtól, és az erőviszonyok ellenére is tisztes helytállást. A két ausztrál játékosunk a világligában szerepel, ezért centerposzton Vogel Simon helyettesíti Swiftet. Mivel Paján Viktor bevethető, nem okoz gondot a csapat összeállítása” – nyilatkozta a fradi.hu honlapon Varga Zsolt vezetőedző.

Szolnokon minden a tervek szerint alakul: a csapat veretlenül vezet a bajnokságban, és szombaton győzelmével meg is nyerheti az alapszakaszt (ha nem nyer, az utolsó fordulóban az OSC otthonában vív ki-ki találkozót!), szerdán legyőzte a Bajnokok Ligájában a Jug Dubrovnikot, ma pedig bejelentette, kulcsjátékosai további egy évvel meghosszabbították szerződésüket.

A szintén BL-induló, szerdán az Olympiakosz ellen vereséget szenvedő Eger a KSI ellen igyekszik javítani, a Vasas a Pécs, a Szentes pedig a Kaposvár ellen játszik a várakozások szerint izgalmas partit, míg a remek formába lendült Szeged Debrecenben igyekszik folytatni jó sorozatát.


E.ON férfi ob I-es bajnokság, 25. forduló
A program:

ZF-Eger–KSI SE, Eger 17.00
Debreceni VSE–Tiszavirág-Szeged-Diapolo, Debrecen, 18.00
RacioNet-Honvéd–BVSC-Wáberer Hungária-Zugló, Kőér utca, 18.00
Ferencváros–Szolnoki Dózsa-Közgép, Népliget, 18.00
VasasPlaket–Pécsi VSK-Mecsek Füszért, Komjádi uszoda, 18.00
Valdor-Szentes–Kaposvári VK, Szentes, 18.00

Korábban (csütörtökön) lejátszották:
UVSE-Hunguest Hotels–A-Híd-OSC-Újbuda 5–12




Vízilabda hírek
Szolnok. Ferencváros
varga zsolt
Honvéd. Eger