cover image
Egyéb

Száz nap az 1. Európa Játékokig

2015. március 4. 14:27

Bakuban 100 nap múlva rendezik az első Európa Játékok megnyitóünnepségét. Június 12. és 28. között olimpiai szintű versenyeket rendeznek Azerbajdzsánban. Vízilabdatornát is, az ifi Európa-bajnokságokat.

A Magyar Olimpiai Bizottság szerdai sajtótájékoztatóján egyfajta helyzetjelentést tett Fábián László csapatvezető, Siklós Erik, a MOB sajtófőnöke és Simicskó István sportért felelős államtitkár. Mindannyian biztosították a megjelenteket - és így a közvéleményt is -, hogy nagyszerű szervezés mellett zajlanak az előkészületek, és Baku igyekezete garancia arra, hogy világszínvonalú körülmények között rendezzék a 20 sportág eseményeit.

Közel 6 ezer sportoló lesz ott az Európa Játékokon, nagyjából 200 fős küldöttséggel képviseli magát Magyarország, benne 26 vízilabdázóval, a Horkai György vezette fiú ifjúsági válogatottal, valamint a Mihók Attila irányította leány ifiválogatottal, na és persze a stábtagokkal.

De a birkózók Európa-bajnoksága is a Játékok keretében zajlik, csakúgy, mint a cselgáncsozóké, és nagy, rendkívül erős küldöttséggel utazik például a kajak-kenu válogatott is. Összesen 16 (!) versenyhelyszín kapcsolódik be a Játékokba, benne a 65 ezres bakui Nemzeti Stadionnal.

ermek_baku.jpg A jegyek 3-5 euró között mozognak, a szurkolók a Tensi Utazási Irodán keresztül kedvező áron juthatnak szállás- és utazási lehetőségekhez, könnyített vízumügyintézés mellett. 

A vízilabdatornát június 12. és 21. között rendezik. A bakui szervezők egyébként szerdán bemutatták a leendő érmeket is, ahogyan az a képen látható.
 
Bakuról és az Európa Játékokról egy remek videót állított össze a MOB, ezt itt lehet megnézni.
 
-ds-
Vízilabda hírek
baku
európai játékok