cover image
Egyéb

Ismét jó ügy mellé állt a női válogatott

2015. március 1. 19:28

A Várkert Bazárban rendezett jótékonysági est után a Gézengúz Alapítvány számlájára a női válogatott által aláírt labda árverezése nyomán 350 ezer forintot utalhattak.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezte a nagyszabású jótékonysági estet, amelyet szombaton tartottak a Várkert Bazárban. Az esemény fővédnökei Schmittné Makray Katalin és Szijjártó-Nagy Szilvia voltak.

"Kellemes hangulatú, színvonalas est volt a szombati, kifejezetten örülünk, hogy ismét jó ügy mellé állhattunk. Megígérhetem, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében a jövőben is igyekszünk segíteni, ahol tudunk. Külön öröm, hogy a második legmagasabb összeget tehettük be a közösbe az árverés során a 350 ezer forinttal" - számolt be a részletekről Merész András.

A női válogatott szövetségi kapitánya elmondta, hogy a jelenlegi nemzeti csapat tagjai nem tudtak részt venni az esten, hiszen bajnoki játszottak aznap, így korábbi nagyszerű, világbajnok pólósok kísérték el az eseményre. Ott volt Drávucz Rita, Pelle Anikó, Tóth Andrea és Sós Ildikó.

A felkérés a válogatott irányába egyébként dr. Szabó László miniszterhelyettestől és Kohut Balázs közigazgatási államtitkártól érkezett, a gyakorlati szervezést pedig Nádasdi Adrienn, korábbi vízilabdázó vállalta magára, ő kereste meg Drávucz Ritáékat.

gezenguz2.jpg"Mindannyian jól éreztük magunkat, az este során a Hot Jazz Band zenélt, feltüntek a Virtuózok tehetségei. Till Attila vezette le az árverést, amelynek során a Horgas Eszter fuvolaművész által felajánlott fúvóka árát még magam is jól felvertem, végül aztán másé lett. A lényeg persze az, hogy összesen 2 millió 100 ezer forintot sikerült az alapítványnak összegyűjtenünk"
- tette hozzá Merész András.

Az elárverezett tárgyak között volt egyébként a többi közt a férfiválogatott egy labdája, a MOL-Pick-Szeged kézilabdája, a riói részvételre is esélyes Rózsa Csilla egy golfütője. A legtöbb pénzt Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész egy zongorabillenytűjéért ajánlották fel, 500 ezer forintot. Ő az a művész, aki egy új típusú hangversenyzongorát fejlesztett ki nemrégiben.

A Gézengúz Alapítványt 1990-ben hozták létre. Feladatának tekinti a születés körüli időszakban megsérülő vagy a veleszületetten sérült csecsemők és kisgyermekek gyógyítását, rehabilitációját. Azon dolgoznak, hogy testi és szellemi fejlődésükben segítsék azokat a gyermekeket, akik valamilyen komplikáció okán speciális terápiára szorulnak.
 
-ds-
Vízilabda hírek
Női válogatott
Merész András
Drávucz Rita
pelle anikó
tóth andrea
sós ildikó
gézengúz alapítvány