cover image
Egyéb

Szép volt, Szeged!

2015. február 28. 18:24

Barna Tamás csapata alaposan megszorongatta a bajnok Szentest, a 11–8-as vereség dacára maximális dicséret illeti a hazaiakat. A Dunaújváros pazar kezdéssel (5–0) győzte le végül 11–6-ra a BVSC-t.

Lengyel Anett akciógóljával, majd Dalmády Szandra emberelőnyös találatával indított a Szeged a Szentes ellen, avagy nagy meglepetésre 2–0-ra vezetett a felsőház sereghajtója. Pengő Nikolett és Catharina van der Sloot akciógóljával persze hamar egyenlítettek a vendégek, avagy úgy tűnt, helyre áll a világ rendje. A holland megúszásból a vezetést is megszerezte, de erre is volt válasza a házigazdának: Dalmády Szandra szabaddobásból volt eredményes, majd Dalmády Petra szerzett akciógólt.
Sőt! O-Nagy Orsolya centergólja a 14. percben 5–3-as szegedi vezetést eredményezett!

Ki számított erre?

Van der Sloot előnyből szépített, ám Lengyel Anett is betalált szabaddobásból, avagy a Szeged két negyed után 6–4-re vezetett a bajnokcsapat ellen!

Tóth László nagyon leteremthette tanítványait, hiszen azok a harmadik negyedben elöl és hátul is alaposan rákapcsoltak. Nem engedtek ebben a periódusban gólt az ellenfélnek, miközben támadásban Hevesei Anita, Miskolczi Kitti és a sérülése után visszatérő Bujka Barbara, avagy három válogatott játékos is lőtt egy akciógólt, sőt a csapatkapitány Hevesei előnyben is betalált.

A 0–4-es negyed dacára a Szeged a záró periódusban nem esett össze, igyekezett tartani a lépést a vendégekkel, és ugyan közelebb már nem tudott férkőzni, de becsülettel helyt állt a találkozón. Ha csak egy kicsit többet véd a kapuban Szikora Enikő (4/15, 27%) vagy éppen jobban segítik őt a védők, még nagyobb meglepetést okozhatott volna Barna Tamás együttese, amely természetesen a 8–11 után is elismerést érdemel! Főleg, ha azt vesszük, hogy január 31-én Szentesen 13–4-re nyertek a Kurca-partiak.

Barna Tamás, a hazaiak edzője büszkén mondta a szegedma.hu portálnak: „Végig jól játszottak a lányok, abszolút elégedett vagyok a látottakkal, nincs okom panaszra. Sajnos a harmadik negyed nálunk mindig egy sarkalatos pontja a mérkőzéseknek.”

Tóth László így fogalmazott: „Tudtuk kezelni a nehézségeinket, biztató volt, hogy a fiataljaink a második félidőben nagy lelkesedéssel és jól játszottak. Tanulság a mai találkozóból, hogy ennyi pontatlanságot a jövőben nem engedhetünk meg magunknak.”

A nap másik mérkőzésén a Dunaújvárosi Főiskola 3–0-s kezdő negyeddel adta a BVSC-Wáberer Hungária-Zugló tudtára, igényt tart a három pontra: Szilágyi Dorottya emberelőnyből szerzett gólt, Brávik Fruzsina akciógólt jegyzett, majd Horváth Brigitta talált be megúszásból. S miután a második etapban Garda Krisztina belőtt egy ötöst, és Horváth ismét betalált, 5–0 állt már a táblán.

A Kisteleki Dórát még mindig nélkülöző vendégek becsületére legyen mondva, nem estek teljesen összes, nem szaladtak bele egy hatalma zakóba, a folytatásban már tartották a lépést. A hazai győzelem azonban már nem lehetett kérdéses.


Eredmény – női ob I, középszakasz, 6. forduló

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem–Hungerit-Szentes 8–11 (2–2, 4–2, 0–4, 2–3)
Gólszerzők:
Lengyel A. 2, Dalmády Sz. 2, Lengyel Dorottya, Miklós, Dalmády P., O-Nagy, ill. Bujka 4, van der Slooot 3, Hevesi 2, Miskolczi, Pengő

Dunaújvárosi Főiskola–BVSC-Wáberer Hungária-Zugló 11–6 (3–0, 4–3, 3–1, 1–2)
Gólszerzők:
Gurisatti 3, Horváth B. 3, Brávik 2, Szilágyi, Garda, Vályi F., ill. Illés 3, Leimeter 2, Takács O.

Pénteki eredmény - bővebben itt olvashat a meccsről

ZF-Eger-EKF–UVSE-Centrál 13–22 (3–6, 4–4, 2–6, 4–6)
Gólszerzők:
Czigány 4, Parkes 3, Zajácz 2, Ráski 2, Takács V., Miklós, ill. Keszthelyi 7, Kisteleki H. 5, Tóth I. 3, Kuna 2, Szücs G. 2, Csabai 2, Sikter






Vízilabda hírek
szeged
szentes
dunaújváros
BVSC
női bajnokság