cover image
Egyéb

Úszóünnep Kecskeméten vízilabdázókkal

2015. február 27. 14:14

"Univer24 - Az úszás ünnepe" - ezt a nevet viseli az a rendezvény, amely február 28-án kezdődik és másnap ér véget a Kecskemét Fürdőben. Székely Bulcsú, Kósz Zoltán és Vári Attila is ott lesz.

Kecskemét remek házigazdája volt a keddi, magyar-orosz női világliga-selejtezőnek, és a hétvégén is megtelik majd az uszoda. Az „Univer24 – Az úszás ünnepe” elnevezésű 24 órás esemény az amatőr és profi sportolók úszás iránti szeretetét és rajongását fejezi ki. 

Az esemény fővédnöke Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere lesz. "Nagy öröm számunkra, hogy az Univer Product Zrt. elkötelezte magát a sportág támogatása mellett. A kiváló létesítményünk, és a stabil szakmai háttér mellett immár olyan támogatóval is rendelkezünk, amelynek köszönhetően nagy jövője lehet városunkban a vízisportoknak" - idézte a kesport.hu a városvezetőt. 

Az Univer24 2015. február 28-án 11 órakor kezdődik, és pontosan 24 óra múlva, már a tavasz első napját átlépve, 2015. március 1-én 11 órakor fejeződik be. Az esemény helyszíne a Kecskeméti Fürdő nagymedencéje, ahol 24 órán keresztül profi és amatőr sportolók együtt és felváltva úsznak.

Az úszás ünnepe esemény teljes ideje alatt – azaz 24 órán keresztül – két hosszútávúszó, Hajdú László, dr. Rentka László és csapatuk úszik az erre vonatkozó, nemzetközileg elfogadott szabályok szerint. Ez idő alatt a többi pálya sem marad üresen, hiszen a nappali időszakban több száz úszó, egymást követően legalább 100 métert úszik, lelkesen támogatva a 24 órás hosszútávúszók teljesítményét. Az amatőrök között iskolák és civilek is részt vesznek: a kecskeméti és más településekről érkező általános- és középiskolák illetve azok tagintézményeinek csapatai mellett a Kecskeméti Sportiskola nem úszó szakosztályának csapatai, közalkalmazottak, köztisztviselők, kecskeméti nagyvállalatok vagy más civilek által alakított csapatok. Az előzetes regisztráció alapján a szervezők közel 1800 főre számítanak.

Az iskolák között két kategóriában – kis és nagy létszámú iskolák szerint – az Univer Product Zrt. külön versenyt hirdetett meg, mindkét kategóriában 150 000, 100 000 és 50 000 Ft-os sportszervásárlási utalványt kap a legtöbb úszót felsorakoztató intézmény alapítványa. Az Univer külön ajándékcsomaggal jutalmazza a szervezésben aktív szerepet vállaló pedagógusokat.

Az aktív versenyzők között szombaton váltóversenyt rendeznek, hatfős csapatok feladata lesz minél hosszab távot teljesíteni 12 óra alatt.Látogatóként is érdemes lesz kimenni a Kecskeméti Fürdőbe, ugyanis ott lesz az eseményen szombaton dr. Hargitay András világ- és Európa bajnok, olimpiai bronzérmes úszó, Kósz Zoltán, Székely Bulcsú és Vári Attila vízilabdázó olimpiai bajnokaink. Vasárnap, a 24 órás úszás végére Czene Attila, olimpiai bajnok úszónk érkezik Kecskemétre.

A rendezvény támogatói: Kecskemét Megyei Jogú Város, a Hírös Sport Nonprofit Kft. és a Kecskeméti Fürdő. Az esemény főtámogatója az Univer Product Zrt., amely immár 2013 óta a Magyar Vízilabda Szövetség elkötelezett támogatója.
Vízilabda hírek
univer
univer 24