cover image
Egyéb

Kettős egri meccs vezeti fel a hétvégi fordulót

2015. február 26. 19:33

Két fővárosi csapat látogat Egerbe pénteken, tévés mérkőzések lesznek ezek.

Az Eger és a Vasas nem sokat pihenhet ezen a héten a második bajnoki mérkőzése előtt, ugyanis szerda után pénteken is játszaniuk kell, méghozzá egymás ellen, Egerben. Ma már nem számít akkora rangadónak ez a találkozó, mint az elmúlt évtizedben oly sokszor, és ez a Vasas jelenlegi helyzetéből adódik.

A piros-kékeknek érthetően nem jött jól a debreceni szerdai vereség, főleg akkor, hogy a két meccs közül az lett volna a "nyerhető" találkozó. Egerben erre sokkal kevesebb esély mutatkozik, még akkor is, ha az őszi "odavágón" a félidőig még jól tartották magukat a bajnok ellen. Akkor végül 12-6-ra nyert az Eger, és a Magyar Kupában is ők mentek tovább a párharcból, merthogy összekerült ott is a két csapat.

Az Eger bevallottan kicsi hullámvölgybe került, de a kötelező feladatot megoldotta Szentesen szerdán, győzni tudtak, a többi közt Hosnyánszky Norbert 3 góljának is köszönhetően. Szentesen Milos Csuk és Branislav Mitrovics hiányzott a csapatból, pénteken Szivós Mártonnak ad pihenőt Dabrowski Norbert vezetőedző. Játszhat viszont Biros Péter, aki majd a 400. bajnokiján ugrik vízbe, ugyanis a 399. után szerdán nem érte el játék hiányában a negyedik százat.

A bajnokcsapat 20. fordulós mérkőzését megelőzi majd egy másik, a női bajnokság középszakaszának 6. fordulójából, az egriek a listavezetőt, eddig 100 százalékos mérleggel álló, az Euroligában is remeklő, Padovában nagy előnyt szerző UVSE-Centrált fogadják. Esélyesebb a vendégcsapat, ahol Gangl Edina ex-egriként tér majd vissza a Bitskey-uszodába. 

Mivel azonban az egri lányok sokat fejlődtek az elmúlt időszakban, biztosan lesznek olyan szakaszai a találkozónak, amikor teljes erőbedobásra késztetik a lilákat. 

Mindkét mérkőzést élőben közvetíti a Digi Sport 2-es csatornája.
 
A hétvégi program:

Péntek:

Férfiak:

ZF-Eger-VasasPlaket - 18 óra 55 perc - Digi Sport 2

Nők:

ZF-Eger-EKF-UVSE-Centrál - 17 óra - Digi Sport 2

Szombat:

Férfiak:

KSI-A-Híd-OSC-Újbuda - 11 óra
Szolnoki Dózsa-Közgép-Debrecen - 16 óra
BVSC-Wáberer Hungária-Kaposvári VK - 17 óra
RacioNet-Honvéd-UVSE-Hunguest Hotels - 18 óra
Tiszavirág-Szeged-Diapolo-Valdor-Szentes - 18 óra
Ferencváros-PVSK-Mecsek Füszért - 18 óra

Nők:

Szegedi Vízmű-Taylor&Nash Universitas-Hungerit-Szentes - 10 óra
Dunaújvárosi Főiskola-BVSC-Wáberer Hungária-Zugló - 18 óra


Vízilabda hírek
férfi ob 1-es bajnokság
ob 1
vasas
szolnok
eger