Egyéb

A szolnoki gyerekek biztos mennek a Final Sixre

2015. február 26. 19:11

A Szolnoki Dózsa-Közgép ügyvezetője a megyei napilapnak megerősítette, hogy a klub részt vesz a BL-döntő keretében rendezendő gyerektornán.

A Kids Final nevet viselő rendezvényre azon csapatok utánpótlás-együtteseit várják, amelyek tagjai a Bajnokok Ligája főtáblájának. Magyar szempontból az Eger és a Szolnok jöhet számításba, ugyanakkor, ha nem érkezik elég részvételi szándék, a szervezők négy szabadkártyát is oszthatnak a jelentkezőknek - számoltunk be erről már mi is korábban.

A tornára a 2001. január 1. és 2003. december 31. között született játékosokból álló csapatokat invitálják. A szervezők április 29-ig várják a jelentkezéseket, 150 euró a regisztrációs díj.

Nos, a Szolnok weboldala idézi az Új Néplap írását, amelyben Mohi Zoltán, a klub ügyvezetője megerősítette: indulnak a tornán.

"A klub vállalja a részvételi költségeket. A napokban tartunk szülői értekezletet, ahol a részletekről is tájékoztatjuk a játékosok szüleit. Minden költség a résztvevő csapatokat terheli, ez a torna ugyanis nem az európai szövetség, a LEN rendezvénye, hanem a katalán csapaté. Biztos vagyok benne, hogy a gyerekeknek már az önmagában nagy élmény lesz, hogy részt vehetnek a tornán. Kiváló motivációs eszköz ez. Körülbelül 250 utánpótlás-korú játékosunk van, ez szerintem elég jó arány. A Vízilabda Aréna teljes kihasználtsággal működik. Itt minden mindennel összefügg: hogy van egy ilyen létesítményünk, hogy világsztárok igazoltak a felnőtt csapathoz, hogy Szolnokon hagyománya van a vízipólónak, hogy folyamatos toborzókat tartunk. Hasznos lesz a barcelonai torna, hiszen másfajta vízilabda-kultúrát ismerhetnek meg a játékosok, felmérhetik, hogy hol tartanak. Akiknél ez– koruknál fogva– még nem csapódik le tudatosan. De az edzőknek biztosan jó lesz. Találkoznak egymással, nyilván beszélgetnek is a szakmáról. Új impulzusok érik őket, új irányzatokat ismernek meg" - mondta a klubvezető.

Természetesen mi azt kívánjuk, hogy a gyerekek láthassák majd Madaras Norbertéket is a barcelonai ott tartózkodásuk alatt, ami azt jelentené, hogy a csapat kiharcolta a Final Sixbe jutást. Erre jó esélye van. Legközelebb egyébként március 4-én a Galatasaray otthonába látogat a Szolnok.

Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
eger
szolnok
final kids
mohi zoltán