cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Benedek Tibor: „Elégedett lehetek a mérkőzéssel”

2013. július 12. 20:49

Benedek Tibornál minden a védekezéssel kezdődik, azaz egy 9-3-as meccs után – amelyiken a harmadik gólt az utolsó másodpercben kaptuk – csakis elégedett lehet. És tényleg.

„Úgy kezdtünk, ahogy az utóbbi időben szokásunkká vált, sajnos – kezdte értékelését Benedek Tibor. – Kicsit lassan, kicsit körülményesen, erre még rájött az is, hogy hosszú idő után először szerepeltünk hazai pályán, hazai közönség előtt. Az is meglátszott ekkor a játékunkon, hogy néhány igen váratlan változáson kellett úrrá lennünk. Most ugye Hárai Balázs esett ki, Bedő Krisztián pedig Cseljabinszk óta főként a juniorokkal készült, azaz hosszú idő után játszott ismét a válogatottban, ezért is akadozott a centerjátékunk az első félidőben. Függetlenül attól, hogy csak egy gólt lőttünk, a védekezéssel már ekkor is maximálisan elégedett lehettem, és ami a legfontosabb, hogy ezt a szintet tartani is tudtuk végig. A második félidőben feljavultunk támadásban, kezdtünk jó ritmusban játszani, jöttek is az akciógólok, azaz elégedett lehetek a mérkőzéssel.”

Madaras Norbert, csapatkapitány:

„Ahogy Tibi mondta, az első félidőben kissé lassan kezdtünk, a centerjáték nem ment, és mivel az átlövéseink sem jöttek be a zóna ellen, ezzel kicsit magunkra húztuk a németeket, illetve nem tudtunk úgy belelendülni, ahogy kellett volna. Ez nagyjából két és fél negyeden át zajlott, aztán amikor elkezdtük lőni a gólokat, érezhetően ők is kezdtek megtörni, így alakult ki végül a magabiztos győzelem.

Nebojsa Novoselac, a németek szövetségi kapitánya

„Az első félidővel elégedett lehetek, hiszen ekkor jól kontrolláltuk a játékot, utána viszont súlyos egyéni hibák miatt több gólt kaptunk, és egyre nagyobb lett a különbség. Ez persze nem csoda, hiszen az egyéni kvalitások közötti különbség igen nagy, a magyar ugyanis sokkal jobb csapat. A miénk egy új válogatott, sok új játékossal, többük most játszott először a magyar válogatott ellen, ami számukra hatalmas élmény, hiszen óriási a respekt az itteni vízilabda iránt, érezhető volt, hogy némelyikük pulzusa az egekben volt a meccs elején.”
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
vodafone kupa
Vodafone-kupa
Benedek Tibor
madaras norbert
németország
nyilatkozat