cover image
Egyéb

Legjobb négy között a női vízilabdázók

2013. július 12. 17:31

A magyar női vízilabda-válogatott 16-5-re nyert Japán ellen az Universiade negyeddöntőjében. A legjobb négy között Kanada lesz az ellenfél.

Pénteken már a negyeddöntőben volt érdekelt Kelemen Attila csapata, amely a csoportját megnyerve jutott el az egyenes kieséses szakaszig. A legutóbbi ellenfél Japán válogatottja volt, ám az ázsiai együttes nem állította megoldhatatlan feladat elé a lányokat.
Forrás: Monoki Kálmán (archív)

Forrás: Monoki Kálmán (archív)

 
Az már az első negyed után látszott, hogy ezen az összecsapáson nem sok esélye lesz Japánnak, amikor a játékrész végén Tanaka emberelőnyből betalált Gangl Edinának, addigra mi már négyet is dobtunk. Kistelekiék a második negyedben rátettek még egy lapáttal addigi teljesítményükre, a nagyszünetre már 11-2 volt az állás ide.
 
A pihenő után is potyogtak a gólok, ugyan Japán szerezte a harmadik negyed első találatát, de ezt a nyolc percet is mi nyertük meg, méghozzá 3-1-re. A negyedik felvonás kiegyenlített küzdelmet hozott, de a magyar siker nem forgott veszélyben, 16-5-re nyertek a lányok. Somhegyi Noémi 5 találattal lett a mezőny legeredményesebb játékosa.
 
Az elődöntőben a Franciaországot legyőző Kanada lesz az ellenfél.
 
Eredmény - Universiade, negyeddöntő

Magyarország - Japán 16-5 (4-1, 7-1, 3-1, 2-2)

A magyar csapat: Gangl - Csabai 1, Kisteleki 3, Gémes 1, Dalmády Sz. 2, Hevesi 1, Somhegyi 5 Cserék: Árkosy 1, Dalmády P. Pócsi, Kocsis 2, Zajácz Gundl (kapus)

Kiállítások: 9-7
Vízilabda hírek
vízilabda
universiade
kisteleki dóra
somhegyi noémi