cover image
Egyéb

Magabiztos Eger, érdekes meccs Szentesen

2015. január 31. 20:47

A Szolnok 11 gólos sikere után az Eger 12-vel nyert, így mindkét élcsapat könnyed bajnokival készült a keddi csúcsrangadóra.

Az előzetesünkben jeleztük, több mérkőzésen is lehet esély a szoros állásra, játékra, ehhez képest csak egy helyszínen valósult ez meg. Méghozzá Szentesen, ahová a Honvéd látogatott. 

Tavaly is szoros meccset vívtak, szombaton azonban a külső tényezők is közbeszóltak, ennek köszönhető a hektikus forgatókönyv. A szentesiek közül ketten is 4 perces kiállítást kaptak a mérkőzésen (Nagy Márton és Vörös Viktor), ezt a Honvéd kegyetlenül ki is használta. A Vad-csapatból négy játékos is (Illés Sándor, Koji Takei, Steinmetz Barnabás, Simon Roland) kipontozódott a mérkőzés végére, ez sem minden nap esik meg egy csapattal. 3/17, illetve 4/12 az emberelőnyös mutató.

S nézzük a részleteket: négy (!) akciógóllal már 4-0-ra vezetett a Honvéd, ezután az 5. percben Boros Tamás (ő tavaly a Honvédban pólózott) szépített. 5-2-es Honvéd-vezetés után 46 másodperccel az első negyed vége előtt jött az első négyperces kiállítás. 8-2-ig tudta tolni a szekeret a Honvéd ennek is köszönhetően, aztán egy hosszabb gólcsend után 1:14-gyel a nagyszünet előtt Fülöp Bence büntetőből 9-3-ra módosította az eredményt.

A harmadik negyedben abszolút megváltozott a játék képe, ugyanis fokozatosan jött fel a Szentes, 7-9-es állásnál Lévai Márton ellen fújtak büntetőt, amelyet Weszelovszky László értékesített is. Gergely István piros lapot kapott az eset után. A negyedik negyed 3. percében Vörös Viktor kapott 4 perces kiállítást, ezt pedig a Honvéd kihasználta, Kiss Gergely büntetőjével már 11-8-ra vezettek, és nem tudták elrontani a végét. A dudaszó pillanatában 14-9-et mutatott az eredményjelző, fontos mérkőzést hozott a Honvéd, a szentesiek azonban nem szégyenkezhetnek. A középcsapatoknak nagyon nehéz dolguk lesz tavasszal ellenük.

Az Eger biztosan győzött az UVSE ellen, meghatározó játékosai remekeltek. A délelőtti mérkőzésen a KSI nagyon fontos bajnokit nyert a PVSK-val szemben, így pontszámban beérte soros ellenfelét és az UVSE-t is.

A Debrecen annak ellenére nem tudta megszorongatni a Ferencvárost, hogy most is ott volt a vízben Varga Tamás. A Fradiban két góllal jelentkezett a szerb Avramovics, a legeredményesebb gólszerző azonban némi meglepetésre Ernyey Márk lett a maga 4 góljával.

A fordulóból a Szeged-Kaposvár és az OSC-BVSC mérkőzést később rendezik.

Eredmények - E.ON férfi ob I.-es bajnokság, 15. forduló:

Valdor-Szentes - RacioNet-Honvéd 9-14 (2-7, 2-2, 4-0, 1-5)
Gólszerzők:
Weszelovszky 2, Popovic 2, Vörös 2, Boros, Pellei, Rakonjac, illetve Kiss G. 3, Stojcics 3, Fülöp 2, Szőke 2, Kiss B., Simon A., Illés, Steinmetz B.

ZF-Eger - UVSE-Hunguest Hotels 17-5 (5-0, 2-2, 5-2, 5-1)
Gólszerzők:
Hárai 3, Szivós 2, Bedő 2, Hosnyánszy 2, Cuk 2, Biros 2, Erdélyi, Vapenszki, Lőrincz, Angyal, illetve Dávid, Tiba, Keresztúri, Szatmári, Hertzka

KSI-PVSK-Mecsek Füszért 11-6 (3-2, 2-2, 4-2, 2-0)
Gólszerzők:
Miklós 3, Kalanovics 3, Kovács Gergő 1, Hangody Gy. 1, Marnitz Márk 1, Szabó 1, Hangody L. 1, illetve Polovic 4, Csacsovszky A. 1, Müller 1

Debreceni VSE-Ferencváros 9-14 (2-4, 1-3, 2-4, 4-3)
Gólszerzők:
Kállay 3, Kolarik 2, Hoppál, Varga T., Süveges, Szabó B., illetve Ernyey 4, Nyéki 3, Regős 3, Roach 2, Avramovics 2
 
A Vasas-Szolnok (5-16) mérkőzésről itt lehet bővebben olvasni.
Vízilabda hírek
férfibajnokság
ob 1-es bajnokság