cover image
Egyéb

Szolnok: ujjgyakorlat a Vasas ellen

2015. január 31. 17:55

Az E.ON férfi ob I.-es bajnokság szombat esti mérkőzésén a Szolnok esélyt sem adott a Vasasnak.

Mind a 14 eddigi bajnokin megszerezte a három pontot a Szolnok, és most is esélyesként érkezett a Komjádi-uszodába. A Vasas ebben a szezonban is épül, ennek ellenére szereztek már kellemetlen perceket az élcsapatoknak is, elsősorban az OSC elleni szoros mérkőzésre gondolunk.

A mérkőzés 18 óra 45 perckor kezdődik. A két játékvezető Kun György és Csizmadia Zsolt lesznek. Varga Dénes nincs ott a szolnoki keretben (pihen), helyette a fiatal Szabó Erik játszhat.

A délelőtti mérkőzésen a KSI 11-6-ra verte a Pécset. 

1. NEGYED: 

1. PERC: Amíg a vendégeknél Varga Dénes, a hazaiaknál dr. Steinmetz Ádám és Német Toni hiányzik az alapcsapatból (Kovács Norbert viseli a 12-es sapkát). A hazaiak kapujában Tihanyi Bernát, a szolnokiak kapujában Decker Attila kezdett. Az első szolnoki támadás sikertelen volt, Varga Dániel kezét kicsit megütötte Gyárfás Tamás, aki aztán a túloldalon ellőtte az első labdát, Decker védte.

2. PERC: Madaras Norberté volt az első szolnoki löket, a blokk mentett. Takácsot ketten takarították el a szolnoki kapu előtt a 2. percben, de a síp néma maradt. 

3. PERC: Sedlmayer Tamás lőtt fölé, egyelőre nincs gól. Egy kontra után Takács Bálintot játszották meg a hazaiak, de ismét jöhetett előre a vendégcsapat.

4. PERC: 0-1, Gocics lőtt óriási kapufát, a kipattanót Tóth Márton tolta a kapuba. A szolnokiak nagyon messzire kitolják a védekezésüket, amivel a Vasas nem nagyon tud mit kezdeni.
 
5. PERC: 0-2. Milan Alekszics lóbált hosszan, s mivel a blokk nem volt magas, a labda kikötött a kapuban. 

7. PERC: Megvolt a Vasas esélye a támadásokra, mert a szolnokiak sem voltak meggyőzőek. Hőna is fölélőtt azonban, így váratott magára az első hazai találat. Másfél perccel a negyed vége előtt Cseh Sándor kért időt. 

7. PERC: 0-3. Varga Dániel az időkérés után szépen lőtt a kapuba, a figurát végigjátszotta a Szolnok. 

8. PERC: 1-3. 40 másodperccel a negyed vége előtt jött el a első (!!) kiállítás. A fór végén Gyárfás Tamás lőtt a jobb felsőbe. 1-4 - aztán jött a második, Kiss Kristófot küldték ki, Varga Dániel lemásolta első gólját, három góllal vezetett az első negyed végén a Szolnok.
 
Fotó: Doba István/Vasas

Fotó: Doba István/Vasas

2. NEGYED:

1. PERC: 1-5 - Madaras Norbert megszerezte első gólját egy gyors ellentámadás után.
 
2. PERC: 1-6 - Mezei Tamást nyomták le közös erővel, járt a kiállítás (továbbra is engedték a férfias játékot a játékvezetők), a fór végén Vámos Márton lőtt a kapuba.
 
3. PERC: 1-7 - Mezei Tamás szinte a víz alól lőtt a kapuba, Decker Attilától kapta a hosszú indítást.
 
3. PERC: 1-8 - Mezei szerzett labdát a pálya közepén Sedlmayertől, megúszott, átadta Madarasnak, aki szinte azonnal a kapuba lőtt. Időt kért a nyolcadik szolnoki gól után Földi László.
 
5. PERC: Hőna Dávid próbálta átejteni Deckert, a szolnokiak kapusa lehúzta a próbálkozást.
 
7. PERC: Nagyszerűen védekezett a Szolnok, nehezen tudott helyzetig is eljutni a hazai csapat. Varga Dániel kiállítása után Antun Goreta próbálkozott, de a blokkban elakadt a lövés. Cseh Sándort kért időt az akció után.
 
8. PERC: 1-9 - A szoros védekezés ellen nem volt ellenszere a Vasasnak. Vámos szerzett Takács elől labdát, a szolnoki akció végén pedig Kis Gábor növelte az előnyt.
 
A félidőben 1-9 az állás.

3. NEGYED:

1. PERC: Tóth Márton fordult be középen, legalábbis szeretett volna, a lövésig is eljutott, de Tihanyi védett. A túloldalon a lövés előtt kiesett a labda Sedlmayer kezéből.
 
2. PERC: Vámos lőtt dörgő kapufát. Maradt a labda a Szolnoknál, Varga Dániel lövését Tihanyi védte.
 
3. PERC: 1-10 - Jansik Dávid köszönt be messziről.
 
4. PERC: 1-11 - A meccs eddigi legpimaszabb találata: Varga Dániel látta meg az üresen álló Gocicsot, aki beejtette a bal sarokba a labdát.
 
6. PERC: Deckernek védenie kellett, Takács küldte rá, nem volt esélye.
 
7. PERC: 1-12 - Madaras lőtt gólt, elérte a Szolnok az egytucatot.
 
8. PERC: Előbb Goreta lőtt, majd Mezei, mindketten a kapust találták telibe. A negyed legvégén időt kért a Vasas. Ennek ellenére maradt a szünetre az 1-12.
 
Két végeredmény: Debrecen-Ferencváros 9-14 (2-4, 1-3, 2-4, 4-3), Szentes-Honvéd 9-14 (2-7, 2-2, 4-0, 1-5)
 
4. NEGYED:


1. PERC: Tihanyi védte Alekszics messziről elereszett lövését. A másik oldalon Bóbis Máté lőtt mellé.
 
2. PERC: 1-13 - Stefan Mitrovics volt eredményes, megúszott a bal szélen.
 
3. PERC: 2-13 - Bóbis Máté bombagólt lőtt, ne vitassuk, ez volt a Vasas második találata. A 27. percben.
 
4. PERC: Mitrovics akadáloyzta meg parádés labdaszerzésével, hogy a harmadik hazai gól is megszülessen. A jelenet után Cseh Sándor kért időt.
 
4. PERC: 2-14 - Vámos lőtt a kapuba emberelőnyben.
 
6. PERC: Vámos Márton ellen ítéltek büntetőt, Antun Goreta nagyon-nagyon mellélőtt. Furcsa jelenet volt.
 
6. PERC: 3-14 - Takács Bálint nagyon megküzdött középen Aleksziccsel szemben, be is ment a center lövése, megérdemelt találat volt. 3-15 - Alekszics távolról kipókhálózta a kaput, elsőre úgy tűnt, nem volt bent a labda.
 
7. PERC: 4-15 - Gyárfás Tamás szépített, a mérkőzés végére bátrabb volt a Vasas.
 
8. PERC: 5-15 - Szabó Erik állt be a Szolnokhoz, ki is állították gyorsan, a fórt Bóbis értékesítette. A végére még betalált Hangay Zoltán is, a vége 5-16.

A Szolnok a mérkőzés első percétől kezdve érvényesítette fölényét, játékerejének megfelelően húzott el a Vasastól, amely nélkülözte Német Toni és Steinmetz Ádám játékát.
 

Madaras Norbert, a Szolnok játékosa:

Az, hogy az OSC csak egy góllal győzött a végén a Vasas ellen, az számukra nézve hízelgő volt. Jómagam nem láttam azt a mérkőzést. Úgy gondolom, hogy az OSC és mi is jóval erősebbek vagyunk. Nekik most hiányzott két centerük, ez azért sokat számít. Ilyenkor még nehezebb bizonyítaniuk.

Vámos Márton, a Szolnok játékosa:

Jó ide mindig visszajönni, három szép évet töltöttem itt. Megtiszteltem úgy érzem, a volt csapatomat azzal, hogy komolyan vettem a játékot, komolyan vettük. Azt gondolom, a két csapat között van ennyi, s ha a Vasas tartalékos, akkor még több. Láttam az Egert, mennyire jó formában van, nehéz megmondani, mi lesz kedden, a meccs után térjünk vissza rá.
 
Eredmény - férfi E.ON férfi ob I.-es bajnokság:

Vasas-Plaket - Szolnoki Dózsa-Közgép 5-16 (1-4, 0-5, 0-3, 4-4)
Gólszerzők: Bóbis 2, Gyárfás 2, Takács, illetve Madaras 3, Vámos 2, Alekszics 2, Varga Dániel 2, Jansik, Hangay, Kis G., Tóth, Mitrovics, Gocics, Mezei
 
További eredmények:


Valdor-Szentes -. RacioNet-Honvéd 9-14 (2-7, 2-2, 4-0, 1-5)
Gólszerzők:
Weszelovszky 2, Popovic 2, Vörös 2, Boros, Pellei, Rakonjac, illetve Kiss G. 3, Stojcics 3, Fülöp 2, Szőke 2, Kiss B., Simon A., Illés, Steinmetz B.
 
ZF-Eger - UVSE-Hunguest Hotels 17-5 (5-0, 2-2, 5-2, 5-1)
Gólszerzők:
Hárai 3, Szivós 2, Bedő 2, Hosnyánszy 2, Cuk 2, Biros 2, Erdélyi, Vapenszki, Lőrincz, Angyal, illetve Dávid, Tiba, Keresztúri, Szatmári, Hertzka
 
KSI-PVSK-Mecsek Füszért 11-6 (3-2, 2-2, 4-2, 2-0)
Gólszerzők:
Miklós 3, Kalanovics 3, Kovács Gergő 1, Hangody Gy. 1, Marnitz Márk 1, Szabó 1, Hangody L. 1, illetve Polovic 4, Csacsovszky A. 1, Müller 1

Debreceni VSE-Ferencváros 9-14 (2-4, 1-3, 2-4, 4-3)
Gólszerzők:
Kállay 3, Kolarik 2, Hoppál, Varga T., Süveges, Szabó B., illetve Ernyey 4, Nyéki 3, Regős 3, Roach 2, Avramovics 2
Vízilabda hírek
férfi ob 1-es bajnokság
ob 1
vasas
szolnok