cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

„Telt ház előtt akarjuk megmutatni, mennyit javultunk”

2013. július 11. 19:32

Benedek Tibor elégedett az eddig elvégzett munkával, hiszi, hogy már a Vodafone-kupán látszik majd, mennyit javult a válogatott az elmúlt hetekben.

Első Vodafone-kupád – utolsó torna a vébé előtt. Érzések?
Jók. Sokat dolgoztunk a görögországi torna óta, a csapat egyre jobb fizikai állapotban van, és játékban is nagyon sokat léptünk előre. A a Vodafone-kupákhoz méltóan, telt ház előtt akarjuk megmutatni, mennyit javultunk.

Tudom, ezer összetevője van annak, amikor egy csapat javul – mégis, mi a leglátványosabb, legalábbis számodra?
Gyorsulunk, egyre jobban, a játék minden elemében. Helyezkedésben, passzokban, a lövések is egyre gyorsabbak, és még inkább azok lesznek a világbajnokságra.

Az emberelőny korábban köhögött. És most?
Egyre jobb, nagyon bízom benne, hogy ezt már a Vodafone-kupán is látják majd a szurkolóink. Remélem, sokkal jobb lesz a helyzetkihasználásunk, mint eddig.

Mit remélsz a hétvégétől?
hun_rus_12.jpgJó meccseket várok, hiszen lesz egy kiemelkedően erős csapat, Montenegró, sőt, azt gondolom, Lamia alapján a görögöket is ide kell sorolnom. Tőlük kikaptunk kint, szeretnénk nekik visszavágni. A németeké új csapat, őket annyira nem ismerjük, de ha jól játszunk, akkor győznünk kell ellenük is.

Bármi negatívum?
Legfeljebb az, hogy Dani ujja, ugye, még nem teljesen jó, ezért nem a vébécsapat játszik a hétvégén, őket a Jansik-testvérek helyettesítik, Szilárd és Dávid. Jobb lett volna kompletten felállni, de most ez a helyzet, ezt fogjuk megoldani.

Közelg a vébé – milyen a hangulatod?
Teljesen jó. Összeérőben van a csapat, a játékosok tökéletesen értik, mit szeretnék látni a vízben, és egyre többet tudnak ebből megvalósítani, azaz nagyon jó úton járunk szerintem.
 
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
vodafone kupa
vodafone kupa 2013
Benedek Tibor
előzetes