cover image
Egyéb

Számítanak rá a franciák – talán a vb-n is

2015. január 29. 14:06

A sikeres Európa-bajnokság után ismét felhívták Plézer Jánost, hogy segítsen, a mieink ellen ott ült a padon. A kazanyi világbajnokságon is szerepet kaphat, addig dolgozik a Vasas utánpótlásában.

A franciák elleni női Világliga-parti előtt Merész András szövetségi kapitány mosolyogva jegyezte meg: „A szokottnál majd halkabb leszek, nehogy Jani keresztbe tegyen.”

Nos, hogy a mester halkabb volt vagy sem, nehéz eldönteni – hajlanánk az előbbi verzióra, de nem a gallok kispadján helyet foglaló Plézer János, sokkal inkább a magabiztos, 14–5-ös győzelem miatt.

Más kérdés, a Filipos Sakellis szövetségi kapitánytól a győri összetartásra, illetve a mérkőzésre „meghívót” kapó edző amúgy sem hallgatózott, meg volt neki a saját feladata.

Figyelni, segíteni, a maga módján fejleszteni a francia női vízilabdát.

„Jó érzés volt, hogy erre a meccsre újra együtt lehettem a lányokkal. A megbízatásom ezúttal erre a találkozóra szólt csak, de ki tudja, mit hoz a jövő" – fogalmazott Plézer János, aki a nyári, margitszigeti Európa-bajnokságon is másodedzőként segítette a francia válogatott munkáját. Az együttműködés olyan jól sikerült, hogy a csapat hatalmas eredményt elérve hetedik lett, azaz kiharcolta a kazanyi világbajnoki részvételt.

Más kérdés, a női vízilabda arrafelé sem dúskál a pénzben, a további alkalmazására nem volt keret, avagy a megbízatás lejárt. Egészen eddig, amikor is három napig újra segítséget kértek, s kaptak tőle: „Az Európa-bajnokságon kiharcoltuk a világbajnoki részvételt, ez nagy dicsőség a francia válogatott számára – bízom benne, Kazanyban is ott lehetek a lányokkal. Hazám válogatottja ellen furcsa volt a kispadon ülni, de szokom… Kicsit csalódottak voltunk, mert az itt töltött három nap alatt szoros edzőmeccseket vívtunk Merész András csapatával, egyszer döntetlent is elértünk ellene, sajnos a mérkőzésen már nem sikerült mindez. Ilyen különbség nincs a két csapat között, de sajnos most kidomborodott a fizikai különbség, és a szellemesen, ötletesen játszó magyarok megérdemelten győztek” – mondta a Vasas férfi utánpótlásában dolgozó szakvezető, az angyalföldi drukkerek egyik kedvence.

A női vízilabdának kétség kívül jót tenne, hogy a gyengébb csapatok, a középcsapatok felzárkóznának a legjobbakhoz, ebben segíthetnek a vízilabdában sokat megélt, jártak edzők. Más kérdés, Plézer Jánosnak azért más tervei vannak: „Nagyon jó együtt dolgozni a Vasasban a gyerekekkel, Fodor Rajmunddal és Dodog Szabival, sokat tapasztalok. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy egyszer majd első osztályú férficsapat kispadján találjam magam.”

Hogy így lesz-e, majd a jövő eldönti, mindenesetre a francia női válogatott másodedzői posztja sem olyan rossz ajánlólevél – főleg, ha a kazanyi vb-n is ott lehet majd. Nem kérdés, számít az újabb meghívóra – joggal.


– a.z. –
Vízilabda hírek
Plézer János