cover image
Egyéb

„Nem számolgatunk, játszunk!”

2015. január 28. 11:38

A ZF-Eger a Bajnokok Ligájában ma a görög Olympiakoszt fogadja (18.45, tv: Digi Sport), és miután mindkét együttes a továbbjutásra hajt, kiélezett csata várható. Dabrowski Norbert vezetőedző szerint sokgólos mérkőzés várható.

Tekintettel arra, hogy a szakértők szerint a Pro Recco és a Barceloneta (aki ne tudná, a spanyol csapat a rendező jogán biztos részvevője a finálénak) mellett a ZF-Eger, Olympiakosz párosból kerülhet ki a legnagyobb eséllyel a harmadik továbbjutó, akár sorsdöntőnek is nevezhetnénk a felek egymás elleni mérkőzéseit.

„Ebben a csoportban minden meccs sorsdöntő – reflektált azonban gyorsan Dabrowski Norbert vezetőedző, aki még véletlenül sem szeretné, ha csapata afféle „vb-döntőnek” titulálja a partit. – Fontos, természetesen roppant fontos ez a mérkőzés, de még rengeteg van hátra, bármelyik csapat is szerezze meg a három pontot, egyáltalán nem lesz biztonságban. Persze kedvezőbb lenne a helyzetünk, ha mi győznénk, ez nem kérdés – erre is készülünk.”

A Recco elleni csúnya kisiklás után Bresciában magabiztosan nyertek az egriek, igazolták, ez a csapat teljesen más, mint a korábbiak. Komoly tervei vannak a nemzetközi porondon, ehhez pedig a hazai meccseken nagyon nem hibázhat. Tudja ezt a szakvezető is, aki szerint sokgólos mérkőzés várható: „A Bresciában kapott három gól megismételhetetlen, olyan jól ritkán védekezik egy csapat, ráadásul Mitrovics is elképesztő formában védett. Éppen azért azt mondom, nagyon résen kell lennünk, mert hét lőtt góllal érzésem szerint ezt a mérkőzést nem nyerhetjük meg. Meg kell nézni a görögök eddigi találkozóit, stabilan tíz fölött lőnek, ami nem véletlen: Radjen révén olyan védővel rendelkeznek, aki képes kifárasztani a centereket, tovább játszhatnak szorost, ezáltal agresszívebb, gyorsabb játékot játszanak, mint korábban. Már balkezesük is van, ami tovább javítja a helyzetüket, gyorsan alkalmazkodnak, avagy kimondottan erős csapatot alkotnak.”

Ismerve Dabrowski Norbert felkészültségét, számtalan felvételt szolgált a játékosoknak az Olympaikosz feltérképezésére, arról nem is beszélve, hogy a magyar válogatott athéni Világliga-fellépése is tapasztalatokat ad, hiszen az Olympiakosz ha nem is egyenlő a válogatottal, de „majdnem” – igaz, erre Hosnyánszky Norbert a Nemzeti Sportnak joggal azt mondta, ez egy másik találkozó, abból nem szabad kiindulni.

Az Egert persze félteni nem kell, edzője szerint is azon a szinten van, amelyet ez a Bajnokok Ligája csoport megkíván: „Úgy érzem, rendben vagyunk, nem számolgatunk, csak játszunk. Amíg Egerben minden mérkőzés iránt ilyen nagy az érdeklődés, addig azt mondhatom, minden rendben.”

A sérült Zalánki Gergő kivételével mindenki Dabrowski Norbert rendelkezésére áll – a 17 esztendős Biros Barnabást mondhatnánk még hiányzónak (neki a Pécs elleni bajnokin eltört az orra, de a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően legalább edzhet), de ő a BL-ben nem kapott volna szerepet.

Az Olympiakosz elleni mérkőzést 18.45-től rendezik a Bitskey-uszodában (tv: Digi Sport), egy biztos: kiélezett, remek csata várható.

– a.z. –

Bajnokok Ligája, A-csoport
4. forduló, a program – szerda


ZF-Eger–Olympiakosz (görög), 18.45
AN Brescia (olasz)–Radnicski Kragujevác (szerb), 20.30
Barceloneta (spanyol)–Pro Recco (olasz), 21.00

Az állás

1. Recco 9 pont
2. Olympiakosz 4 pont
3. Eger 4 pont
4. Radnicski 3 pont
5. Brescia 2 pont
6. Barceloneta 2 pont
Vízilabda hírek