cover image
Egyéb

Eddigi legnehezebb meccse előtt a Szolnok

2015. január 27. 10:45

A Jug Dubrovnik otthonában kell bizonyítania a Bajnokok Ligájában szerdán az eddig hibátlan Szolnoknak.

Eddig százszázalékos a mérlege a Szolnoknak a BL-ben, hiszen az első fordulóban odahaza a Primorje Rijeka, a másodikban idegenben a német Spandau, majd legutóbb szintén a Vízilabda Arénában a szerb Partizan Belgrád ellen is sikerült megszerezni a három pontot.

Szerdán Horvátországban kell bizonyítani, a srácok kedden délben utaztak Dubrovnikba. A vezetőedző szerint most is a győzelem a cél.

„Az, hogy a Szolnok-Rijeka-Jug hármasból melyik a legerősebb csapat, majd akkor dől el, ha mindenki játszott mindenkivel. Természetesen, nekünk az a célunk, hogy mi legyünk az a csapat, amelyik legelöl áll majd a végén. Nem félve megyünk Dubrovnikba. Az ellenfelünk nagyon jó csapat, jól igazolt, és bár az ősszel még nem ment neki annyira, a Horvát Kupa elődöntője kivételével aztán minden meccsen jól játszott, felfelé ível a szereplésük. Odahaza nagyon erősek, nehéz ellenük emberelőnyt kiharcolni, ami nem véletlen: a keretből 8-10 játékos olimpia bajnok vagy világklasszis. Ettől függetlenül a győzelem a célunk” – foglalta össze Cseh Sándor, akinek kisebb-nagyobb betegségek nehezítették a munkáját, de hát a téli időszak már csak ilyen.

Kulcsszerep juthat a centereknek a mérkőzésen, még akkor is, ha a horvátoknál Niksa Dobud nem játszhat eltiltás miatt.

„Ezt mindenképp ki kell, hogy használjuk, még akkor is, ha mellette még rengeteg klasszis szerepel náluk. A Varga-testvérektől is tudjuk, hogy nagyon nehéz őket idegenben megverni, élvezik a hazai pálya előnyét minden tekintetben. Én egyszer játszottam abban az uszodában, még a Vasassal, nem könnyű… A csoport egyik legerősebb ellenfele, de nekünk feltett szándékunk, hogy megnyerjük a csoportot, ehhez pedig minél több pontra van szükség. Fizikálisan brutálisan megterhelő lesz a meccs, de ehhez hozzá vagyok szokva, nyilván próbálnak majd eltüntetni ott középen, Andro Buslje lesz ebben főszereplő, a horvátok első számú centere. Állok elébe” – ezeket a szavakat már Kis Gábor, a szolnokiak centere említette.

A magyar csapat mérkőzése 19 órakor kezdődik, a Sport 2 élőben közvetíti majd.
A csoport állása:

1. Szolnoki Dózsa-Közgép 9 pont
2. Jug Dubrovnik 9 pont
3. Primorje Rijeka 6 pont
4. Partizan Belgrád 3 pont
5. Galatasaray 0 pont
6. Spandau Berlin 0 pont
Vízilabda hírek
szolnok
Bajnokok Ligája
jug dubrovnik