cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Nem könnyen, de megvertük Japánt

2013. július 11. 17:51

Vincze Balázs csapata fordulatos, izgalmas meccsen győzte le Japánt 13-10-re az utolsó csoportmeccsen.

A fiúk a harmadik helyről várták a csütörtöki mérkőzést, hiszen az oroszok 8 ponttal álltak az A csoport élén, Japán volt a második 6 ponttal, de a harmadik magyar együttes is ugyanennyi egységet gyűjtött.

A találkozó számunkra egyébként nem indult jól, hiszen Japán már 2-0-ra is meglépett, de Tóth Márton duplájával, valamint Korényi Balázs és Mezei Tamás góljaival gyorsan 4-2-re módosult az állás, majd ez a kétgólos különbség megmaradt a harmadik negyedre is (5-3).

A folytatásban aztán fordult a kocka, hiszen az ázsiai alakulat egyenlíteni tudott, sőt, 7-6-ra, majd 8-7-re is vezettek.

Szerencsére a harmadik etap gólfiesztát hozott: Juhász Zsolt éppen ekkor kapcsolat magasabb sebességi fokozatba, gyors egymásutánban háromszor is betalált a japán kapuba, és Mezei is góllal jelentkezett, így 11-8-ra megint nálunk volt az előny.

A záró játékrészben két-két találat esett mindkét oldalon, így a japánok már nem tudtak egyenlíteni: végül 13-10-re nyert a magyar válogatott és vélhetően a második helyen zárja a csoportot, hiszen elképzelhetetlen, hogy az oroszok ne verjék meg Grúziát. A Vincze-csapat így szombat délután az amerikaiakkal meccselne a negyeddöntőben.

"Változatos meccsen sikerült a győzelmet megszerezni. Nehéz stílusú csapat ellen játszottunk, rendkívül mozgékonyak a japánok, közülünk többen még nem is játszottak ellenük. Örülök a sikernek, ami azt jelenti, hogy a következő meccsünk az USA ellen lesz, ott is nagy csatára számítok" - értékelt a találkozó után Vincze Balázs, aki kitért arra is, mi történt a harmadik negyedben, amikor a japánok fordítani tudtak: "Komoly játékvezetői támogatást kapott az ellenfél, ami a harmadik negyed végén, a negyedik elején szűnt meg azzal, hogy más védekezésben játszottunk és ezzel a taktikai húzással teljesen kiiktattuk a játékvezetőket."

Eredmény - Universiade, A csoport, 5. forduló
Magyarország - Japán 13-10 (1-2, 4-1, 6-5, 2-2)

A magyar gólszerzők: Tóth M. 4, Juhász 3, Mezei 2, Korényi, Somogyi, Kovács G., Halek.

A magyar csapat: Bisztritsányi - Szécsi, Mezei, Juhász, Chilkó, Erdélyi, Kovács G. Cserék: Korényi, Szentesi, Halek, Tóth M., Somogyi.

Kiállítási arány: 14:12
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
universiade
férfi universiade-válogatott
vincze balázs