cover image
Egyéb

Megszerezte a Fradi skalpját a BVSC!

2015. január 24. 20:23

Hiába vezetett az első negyed után a szerb világbajnokát is bevető zöld-fehér együttes, Märcz Tamás csapata szép számú közönség előtt végig kiegyensúlyozott játékkal 8–7-re megnyerte az összecsapást. Az Eger magabiztosan győzte le a Kaposvárt.

Az impozáns Laky Károly uszodában jól kezdett az új igazolását, a szerb világbajnokát, Marko Avramovicsot is bevető Ferencváros, a tabellán lévő különbségnek megfelelően vette kézbe az irányítást. A második negyedtől viszont megváltozott a játék képe, a BVSC egyre jobban elkapta a ritmust, Györke Zsolt jól védett, plusz a vendégek a 15. percben harmadik személyi hibája után elveszítették egyik kulcsemberüket, Nyéki Balázs.

A nagyszünet előtt már a hazaiak vezettek, méghozzá 5–4-re!

A szép számú, úgy 700 főre becsült közönség a folytatásban is nagy csatát, kiélezett küzdelmet láthatott – no és egy egyre magabiztosabb, a fiataljait is bátran bevető házigazdát. A harmadik negyedben még egy gólt rátett az előnyére Märcz Tamás együttese, amely továbbra is remekül védekezett, és a kapusteljesítménye is kiemelkedett – Györke Zsolt 61 százalékos teljesítménnyel őrizte a kapuját.

Fotók: BVSC

Fotók: BVSC

Az utolsó negyedben a remeklő, három gólig jutó Pásztor Mátyás a szintén hármat vágó Joel Swift találatára hamar válaszolt, így tartotta kétgólos előnyét a BVSC. Regős Áron emberelőnyös góljával zárkózott újra a Fradi, 8–7 állt a táblán, és hátravolt még 3:38 perc.

Amely alatt nem született gól!

Nem született, mert hiába volt a zöld-fehéreknek több lehetőségük az egyenlítésre, nem jártak sikerrel. Nyert a BVSC, amely alaposan megdolgozott ezért a sikerért.

bvscfradiBVSC.JPG„Fontos győzelem, talán az első nagyobb skalpunk a szezonban – értékelt honlapunknak Märcz Tamás BVSC-edző. – Magunkkal szemben is talán nagyobb volt az elvárás, mint kellett volna, talán ezért is volt néhány kisiklásunk. Tartást kell, hogy adjon ez a siker, viszont veszélyes is lehet, nehogy elkényelmesedjünk. Erre oda fogunk figyelni, és menni kell tovább azon az úton, amelyre még decemberben léptünk, amikor is változtattunk néhány dolgon. Korábban többször is azzal volt problémám, hogy jól játszunk ugyan, de úgy négy-öt percig kiengedett a csapat, ez pedig rendre negatívan befolyásolta a mérkőzés eredményét. Örülök, hogy Debrecenben és most a Ferencváros ellen az elejétől a végéig megfelelően koncentráltunk, meg volt végig a szükséges lelkesedés, és a mindig fontos kapusteljesítmény. Örülök, igazi csapatmunka volt ez!”

Olimpiai bajnok kollégája természetesen teljesen más hangulatban volt a mérkőzést követően…

„Nagyon dühös vagyok! – vallotta be a mérkőzés után honlapunknak Varga Zsolt, a Ferencváros edzője. – Minden szempontból magunknak köszönhetjük ezt a vereséget. Olyan hibákat vétettünk, amely egy BVSC-szintű csapat ellen nem fér bele. Pedig jól kezdtünk, de valamiért megakadt a játékunk, kihagytuk a helyzeteinket, nem koncentráltunk megfelelően. Avramovics néha bizonytalanul játszott, főleg a lövéseinél látszódott ez, de neki ez csak az első meccse volt, bele fog záródni, ebben biztos vagyok.”

bvscfradiFRADI.JPGA hatszor kísérletező, gól nélkül maradó Marko Avramovics világbajnok így fogalmazott: „Egy ilyen vereség után nem érzem jól magam… Magunknak köszönhetjük, rengeteg hibát vétettünk. A végén adódott egy helyzetem, de kimaradt, nem vagyok boldog. Viszont abban biztos vagyok, hogy egyre jobbak leszünk, mert jó játékosokból áll a csapatunk!”

A forduló utolsó mérkőzésén a ZF-Eger nem adott esélyt a Kaposvárnak, amely beteg játékosaival, hiányzóival különösen vert sereg benyomását keltette – más kérdés, nem sok magyar együttes szállhat vízbe reálisan a győzelem reményében az egri katlanban…

Eredmény, E.ON férfi ob I-es bajnokság – 14. forduló

BVSC-Wáberer-Hungária-Zugló–Ferencváros 8–7 (2–3, 3–1, 2–1, 1–2)
Gólszerzők:
Pásztor 3, Török 2, Létay, Szabó B., Nagy Á., ill. Swift 3, Csapó, Regős, Nyéki, Jansik Sz.

ZF-Eger–Kaposvári VK 19–2 (5–1, 4–1, 4–0, 6–0)
Gólszerzők:
Erdélyi 4, Hárai 4, Csuk 3, Szivós 2, Angyal 2, Biros P., Lőrincz, Vapenszki, Csucskovics, ill. Vindisch, Ronen

Már közölt eredmények:

Szolnoki Dózsa-Közgép - Valdor-Szentes 16-7 (5-2, 1-0, 4-4, 6-1)
Gólszerzők:
Alekszics 4, Varga Dénes 3, Madaras 3, Gocsics 2, Hangay, Tóth M., Varga Dániel, Kis G., illetve Pellei F. 2, Weszelovszky 2, Rakonjac, Vörös, Popovic

Tiszavirág-Szeged-Diapolo - PVSK-Mecsek Füszért 16-6 (3-1, 5-1, 2-2, 6-2)
Gólszerzők:
Kunac 3, Seman 3, Varga II Zs. 2, Chilkó 2, Palotás 2, Kiss Cs., Manhercz K., Manchercz Á., Zsigri, illetve Polavic 2, Cabrilo 2, Müller, Polovic

Vasas-Plaket -UVSE-Hunguest Hotels 10-9 (2-1, 2-5, 2-3, 4-0)
Gólszerzők:
Goreta 3, Bóbis 2, Gyárfás 2, Német, Várnai, Steinmetz Á., illetve Dávid 4, Tiba, Tóth Z., Tóth K., Korényi, Nagy Á.

Pénteken játszották:

RacioNet-Honvéd – A-Híd-OSC-Újbuda 8-9 (1-4, 3-2, 2-2, 2-1)
Gólszerzők:
Kiss G. 3, Tóth B. 2, Fülöp, Takei, Tojcsics, ill. Salamon 3, Bátori 2, Hegedűs 2, Decker Á., Brguljan

Debreceni VK-KSE SE 12-8 (4-0, 4-2, 0-4, 4-2)
Gólszerzők:
Varga T. 4, Kolarik 2, Halek, Hoppál, Kincses, Süveges, Tóth P., Kállay, ill. Miklós 3, Kovács G. 2, Kalanovics, Hangody Gy., Fejős



Vízilabda hírek
BVSC
ferencváros
märcz tamás
varga zsolt