cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Ellenfélnézőben: Németország

2013. július 9. 15:59

Pénteken, a német válogatott ellen kezd vízilabda-válogatottunk a Vodafone Kupán.

Péntektől vasárnapig negyedik alkalommal rendezik meg a Margitszigeten a Vodafone Kupát, amely idén a barcelonai világbajnokságra készülő férfiválogatottunk utolsó komoly erőpróbája lesz. Sorrendben Németország, Montenegró és Görögország lesz a magyar együttes ellenfele, azaz szintén vb-résztvevő csapatok látogatnak hazánkba.

Elsőként a németekkel meccselünk, akik a tavalyi Európa-bajnokságról harcolták ki a részvételt a világbajnokságra, ott a D csoportba kerültek Olaszországgal, Romániával és Kazahsztánnal karöltve. Pénteki ellenfelünk nem tartozik a sportág nagyhatalmai közé, olimpiát és Világkupát egyszer-egyszer nyert a gárda (még 1928-ban, illetve 1985-ben), Európa-bajnokságot kétszer (1981, 1989), legutóbb pedig 2005-ben, a Világligáról tudott medáliát szállítani, akkor egy bronzzal gazdagodott az ország éremgyűjteménye.

A németek hétfőn Ausztrália ellen játszottak felkészülési mérkőzést, Nebojsa Novoselac fiai 10-6-ra kikaptak, pedig Heiko Nossek háromszor is megzörgette a hálót. A Duisburgban megrendezett összecsapást egyébként ezer néző előtt rendezték.

"Újjáalakuló csapatról van szó, még annyira nem ismertük ki őket. Ettől függetlenül is egy nagyon jó ellenfél a német, főleg a felkészülésnek ebben a szakaszában lesz jó megmérkőzni velük. Az eredmény ezen a mérkőzésen másodlagos, a lényeg, hogy játsszon a csapat, de azért le szeretnénk őket győzni" - mondta Németországról Dabrowski Norbert, Benedek Tibor szövetségi kapitány segítője.

A pénteki összecsapást 19 órától rendezik a Margitszigeten, előtte Montenegró és Görögország 17 órától mérkőzik meg egymással.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
vodafone kupa
2013
németország