cover image
Egyéb

Átadták a győri uszodát!

2014. december 20. 19:01

Átadták szombaton a 3.2 milliárd forintból elkészült új győri uszodát, az Aqua Sport Központot, ahol januárban női válogatottunk Világliga-mérkőzést játszik, s ahol áprilisban férfiválogatottunk a görögöket fogadja. Az eseményen jelen volt Kemény Dénes MVLSZ-elnök, Nemcsik Balázs főtitkár, és több férfi és női válogatott pólósunk.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Győr fideszes polgármestere beszédében úgy fogalmazott, hogy a győriek a kormánnyal és a város vezetésével alkottak szépet, és sok győri álma vált valóra azzal, hogy 50 méteres medence épült a városban. A MOB elnöke reményét fejezte ki, hogy az élsportolókon kívül a fiatalok számára is „jó környezet” lesz az uszoda.

Kiss Norbert, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sportért felelős helyettes államtitkára szerint a komplexum sok sikert rejt magában. Simon Csaba, a kivitelező Győr Projekt Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a mintegy tízezer négyzetméter alapterületű uszodában egy 50x25 méteres nagy, illetve egy 10x16 méteres tanmedencét építettek. A komplexum 1200 ember befogadására alkalmas.

A nagy medence nemzetközi minősítéssel rendelkezik, ózontechnológiás vízkezelő rendszert és Omega időmérő rendszert építettek ki, amelyek mind megfelelnek a Nemzetközi Úszószövetség előírásainak. Az uszoda része még 33 egyszemélyes, 4 csoportos és 2 edzői öltöző.

Simon Csaba kiemelte: az építkezést jövőre folytatják, hiszen a kormánytól elnyert 9.6 milliárd forintos fejlesztésnek az uszoda építése csak egy része volt. Külső medencével, atlétikai és teniszversenyek, valamint labdarúgó-mérkőzések lebonyolítására alkalmas pályákkal folytatódik az építkezés.

Az átadó ünnepségen Gyurta Dániel olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó úgy fogalmazott, hogy az uszoda nemcsak hazai, hanem világviszonylatban is megállja a helyét.

Az ünnepség a győri vízi sport egyesületek bemutatóival zárult, de vízbe ugrott nem egy férfi és női válogatott pólósunk is.

"Nagyon impozáns, gyönyörű az uszoda, boldog vagyok, hogy kipróbálhattuk, és hogy januárban itt játszhatunk a franciáák ellen" - mondta honlapunknak Kisteleki Dóra, aki Takács Orsolya, Horváth Anna, Biros Péter és Hosnyánszky Norbert társaságában játszott kétszer ötperces meccset, míg Benedek Tibor a parton irányított.
 
 

Vízilabda hírek
győr