cover image
Egyéb

Nagy csatára késztette az Eger a bajnokot

2014. december 19. 19:40

A Szentes a harmadik negyedben fordította meg a mérkőzést, így ha nem is könnyen, de 13-11-es sikerrel begyűjtötte a bajnoki pontokat.

Az egri „duplán” előbb a hölgyek kezdtek – játszottak egy jó kis meccset.

Meglehetősen jól tartotta magát az Eger ugyanis a bajnok ellen, Kelemen Attila csapata eleinte „csak” partiban volt a szentesiekkel, a harmadik negyedben aztán az irányítást is magához ragadta! 6–6 után előbb a remeklő Ráski Lilla, aztán a vezér Czigány Dóra precizitása után Miklós Réka lőtt gólt, avagy két góllal vezettek a hazaiak.

Érett a meglepetés?

Tóth László higgadtan, de azért kicsit felpiszkálva játékosait (akik között nem lehetett ott a hátsérüléssel bajlódó klassziscenter, Bujka Barbara) indította „új” csatába csapatát, mert ugyan tétje nem volt a találkozónak, a presztízs nem engedhette a vereséget. Össze is kapta magát a Szentes, zsinórban négy gólt szerezve, keményebb védekezéssel, Gundl Diána kapusteljesítményével fordított.

A záró negyedben a fantasztikusan küzdő egriek akár egyenlíthettek is volna, ám amíg az ő centerük, a tarthatatlan Rebeca Parkes ellen ítéltek a bírók, a másik oldalon Hevesi Anita ötméterest harcolt ki, a holland van der Sloot pedig eldöntötte a pontok sorsát.

A két edző így értékelt a mérkőzést követően:

Kelemen Attila (Eger): „Játszottunk egy jó mérkőzést, benne volt a győzelem lehetősége is, a végén azonban kicsit elfáradtunk. A játékvezetői felfogás nem nekünk kedvezett, de ennyivel jobb a Szentes. Nagyon sokat viszontláttam abból, amit gyakoroltunk, de az látszik, van még mit fejlődnünk. A folytatásban remélem, összeszedettebben, eredményesebben játszunk majd."

Tóth László (Szentes): „Sok volt a pontatlanság részünkről, jó néhány olyan védekezésbeli hiba, amelyekből rengeteg gólt kaptunk. Nyugodtabb meccsre számítottam, de a lényeg, hogy nyertünk. Az Eger jobban elfáradt, mi tudtunk rátenni még egy fokozatot, más sebességgel játszottunk a végén, ez döntött. Színvonalas meccsek lesznek a folytatásban, úgy a nemzetközi, mint a hazai porondon."


Eredmény – Női ob I., 10. forduló

Zf-Eger-EKF–Hungerit-Szentesi VK 11–13 (2–2, 4–4, 2–4, 3–3)
Gólszerzők:
Ráski 4, Parkes 4, Miklós 2, Czigány, ill. van der Sloot 4, Kövér-Kiss 4, Hevesi, Miskolczi, Pócsi, Pengő, Gémes
Vízilabda hírek
női bajnokság
eger
szentes