cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Merész András: Néha elő kell venni egy-egy új embert

2014. december 18. 17:59

A női válogatott kapitánya a Digi Sporton értékelte az évet.

A beszélgetés elején Merész András párhuzamot vont a női kézilabda-válogatott és a lányok szereplése között. Több kiegészítőember előrelépését emelte ki, szerinte igenis olykor elő kell venni egy-két fiatalt, egy-két új játékost, aki megtolja a csapat szekerét, hogy aztán az idősebb játékosok is újult erővel térjenek vissza a játéktérre, ha ismét szerepet kapnak.

Ez volt (és lesz) az idei Világliga-sorozat alapelve is a női vízilabda-válogatottnál. "Nem baj, ha néha a másik példájából tanulunk" - mondta.

watch?v=Mn0T1a5ZJe0 "Nem lenne rossz, hogy ha az ember kritizál, vagy a hibákról beszél, akkor először magába nézne, és csak utána kezdenek el foglalkozni azzal, hogy a többiek mit hibáznak" - folytatta, s elárulta, veszekedések nincsenek a válogatottban, ellenvélemények persze vannak.

A kapitány elmondta azt is, kicsit kísérletezik, a mélyvízbe dob pár fiatalt ebben az időszakban, s bár így nehéz csapategységet teremteni, hosszabb távon ez a kifizetődő. A világversenyekre nem szabad kivinni tapasztalatlan, a többi játékos számára is respekt nélküli pólóst. "Szép lassan tisztul a kép" - így Merész András, merthogy a fiatalok közül egyre jobban látszik, kik azok, akikre lehet számítani a kazanyi világbajnokságon.

Szerinte egyéni felkészültségben sokkal magasabb szintről indul majd a vb-felkészülés, mint legutóbb, köszönhetően a több hetes együttmunkálkodásnak, a Világliga-meccseknek és a nagyon erős bajnokságnak.

További részletek a videóban.
Vízilabda hírek
Női válogatott
Merész András