cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Itt a vb-csapat: Varga Dániel utazik, Kis Gábor nem

2013. július 8. 21:24

Kihirdette a barcelonai csapatot Benedek Tibor szövetségi kapitány. A hétfő esti edzést követően kiderült, hogy – némi meglepetésre – Kis Gábor nem utazik a világbajnokságra. Van jó hír is: Varga Dániel viszont igen.

Az elmúlt napok történései alapján – miután Tóth Márton és Salamon Ferenc kikerült a keretből – nagyjából látható volt, hogy leginkább egészségügyi kérdések maradtak nyitva a barcelonai vb-csapatot illetően.
Hétfő estére vált véglegessé, hogy kire számíthat Benedek Tibor, aki azzal kezdte, hogy „van egy jó és egy rossz hírem. Dani utazik, Gábor nem.

Ennek tudatában a névsor nem okozott nagy meglepetést, avagy így fest a barcelonai vébécsapat:
Kapusok: Nagy Viktor, Decker Attila
Mezőnyjátékosok: Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Bedő Krisztián, Vámos Márton, Madaras Norbert, Hosnyánszky Norbert, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Bátori Bence.

És akkor az „indoklás”, Benedek Tibortól: „Dani sérülése javult annyit, hogy nagyjából biztosra mondható, az első barcelonai mérkőzésen már tud labdát fogni, nem lesznek fájdalmai. Lesz három meccse arra, hogy belelendüljön, ő van annyira rutinos játékos, hogy ez ne okozzon neki gondot.

Amennyire örömteli a csapatkapitány „reaktiválása”, legalább annyira hervasztó, ami Kis Gáborral történt. „Fájdalmaira hivatkozva lemondta a válogatottságot” – közölte a kapitány, majd hozzátette: „Mindenki érdekében bízom abban, hogy tényleg nem volt más megoldás. A nyárnak egyébként azért indultunk neki három jó centerrel, mert ezen a poszton bármi megtörténhet, azaz ha valaki ki is esik, akkor se legyünk gondban. Nem is vagyunk: Bedő Krisztián már a Világliga-döntőben is bizonyította, lehet rá számítani, így a világbajnokságra már tapasztalatokkal felvértezve utazhat.

A válogatott következő fellépése a hétvégén esedékes: július 12. és 14. között a Vodafone-kupán a németekkel, a montenegróiakkal és a görögökkel mérkőzik.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
benedek
keret
világbajnokság