cover image
Egyéb

Komjádi Kupa: Ferencváros-Miskolc döntő lesz

2014. december 17. 22:02

A 2014-es Komjádi Kupában az UVSE csak a bronzéremért mehet, ellenfele a Szeged lesz. A döntőben a Fradi a borsodiakkal találkozik.

Bár a Miskolc korábban már bizonyította, hogy rendkívül gólerős csapat, ráadásul az ob I/B-ben vezeti a bajnokságot ezekkel a fiatalokkal, az UVSE-t egy hangyányit esélyesebbnek gondolhattuk a mérkőzés előtt - talán a hazai pálya előnye miatt (is).

Nos, a "hazai pálya" átvitt értelemben a lilák szerint bizonyosan nem volt meg, a meccs derekától több ítélet kapcsán is erősen reklamáltak a kispad mögött ülők, igaz, az igen szép számú miskolci szurkolók (furcsa volt egy icipicit, hogy ők teremtették a hangulatot a Hajósban) sem mindig kedélyesen szóltak a játékvezetőkhöz. Egy zárójeles megjegyzés: éppen a meccs előtt nem sokkal kezdődött el a szövetség játékvezetői képzése (erről holnap bővebben szólunk), ahol Császár György jb-elnök és Nemcsik Balázs szövetségi főtitkár is kitért rövid előzetesében arra: bizony, aki erre a pályára lép, egyrészt annak bírnia kell a kritikát, másrészt felkészültnek kell lennie, hovatovább korrektnek. 

komm1.JPG Szó volt a Hajós-uszoda tanácstermében arról is, kevés a női játékvezető, nos, az első elődöntőt Marjay Zsolt mellett Tankó Dorina fújta. Nem ítélkezünk arról, hogyan fújtak ezen az estén a sporik. Két tény persze kapcsolódik ide, közvetve: a cserével végleg kiállított Tóth Kristóf arca a bal szeme alatt lényegében belilult-kékült-zöldült, el is kellett látni a sérülést a kiállítása után, míg Keresztúri Mártonnak a foga sérült meg a találkozón.

Amelyen óriási csata folyt a vízben, ezt a mérkőzést a kísérleti szabályok miatt és a küzdés miatt is szívesen mutogatnánk. Persze, hibák is akadtak, és az UVSE nagy akarása (Főleg, amikor már hátrányban voltak) olykor görcsölésbe torkollott. Azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a miskolci kapuban Bendes Viktor - aki tavaly megnyerte a Vasassal a kupát, és a legjobb kapusnak választották - remekül védett, hergelte is a társakat rendesen (ez nem tetszett a hazai híveknek), védéseiben az volt a leginkább üdvözítő a vendégeknek, hogy a lehető legjobb meccsszituációkban érkeztek. 

komm7.JPG Ez volt az egyik záloga a miskolci sikernek, a másik a jó dobószázalék (Jakab László már megint megszórta magát), és az a lazaság, ahogyan játszottak. Így "jöhetett be minden" egy idő után, miközben a hazaiak kapusteljesítménye és védekezése ezúttal nem volt túl meggyőző. Az UVSE 6-5-re még vezetett Szatmári Kristóf góljával, de aztán Jakab és Somlai Tamás vezérletével 11-6-os miskolci vezetés következett, onnantól pedig ők irányítottak, s végül bejutottak a döntőbe.

Az ellenfelük az a Ferencváros lesz, amelyben Jansik Szilárd 7 gólt dobott. Eleinte még tartotta magát a Honvédot kiverő Szeged a második elődöntőben, 4-4 után jött egy nagyobb hullámvölgy számukra, hiszen ezután a zöldek 5-0-s rohamot jegyeztek. Manhercz Krisztián gyakorlatilag végigjátszotta a meccset, volt egy olyan ejtése, amelyet legutóbb az olaszok elleni korosztályos Eb-elődöntőben mutatott be - most is bement. 

A szegediek 13-8 után még összeszedték magukat, és tulajdonképpen vissza is jöhettek volna még: 13-11-nél valamivel több mint egy perc volt még hátra, ez ezen a kisebb pályán és szabályok mellett nem kevés. Csakhogy Varga Péter időkérése után Jansik Szilárd labdát csent, ezzel eldöntötte a meccset.

watch?v=Dth8ymTocSQ&feature=youtu.be Vasárnap Fradi-Miskolc meccset rendeznek az aranyéremért.
 
Eredmények - Komjádi-kupa, elődöntők:

Miskolci VLC-UVSE 16-11 (4-5, 4-1, 5-3, 3-2)
Gólszerzők:
Jakab L. 6, Hegedűs B. 3, Szilvasán 2, Somlai 2, Kovács Z., Kerschbaum, Salamon, illetve Keresztúri 2, Tóth K. 2, Knézy 2, Nagy Á. 2, Szatmári, Hertzka, Szentesi

Ferencváros-Szegedi Vízipóló Suli (3-2, 2-2, 5-2, 4-5)
Gólszerzők:
Jansik Sz. 7, Kolozsi 2, Pohl 2, Csapó 2, Major, illetve Manhercz K. 4, Török K. 3, Palotás 3, Török A.

A döntőben:

Ferencváros-Miskolc - 18 óra 30 perc

watch?v=ID6gI40j4eY&feature=youtu.beA bronzéremért:

UVSE-Szeged - 17 órakor
 
-dobossándor-
Vízilabda hírek
komjádi kupa
ferencváros
miskolc
uvse
szeged
jansik szilárd